Στρατηγικό πέρασμα: Μετά πανδημίας Γεωοικονομία - Η ανάκαμψη αρχίζει πριν το τέλος της κρίσης (βίντεο)


Εκ μέρους του Δρ. Ν. Λυγερού

Δεν ακούν πάντα τη λύση αυτοί που τη ζητούν γι’ 
αυτό πρέπει να την πεις με τρόπους διαφορετικούς. 

EastMed Gas Forum zugzwang για την Τουρκία: Ο ελιγμός ακόμα κι όταν δεν υπάρχει υλική υπεροχή επιτρέπει σε μία μικρή διαφορά να μεγαλώσει και να δώσει ένα τεράστιο πλεονέκτημα. Αυτό βλέπουμε με το EastMed Gas Forum. Διότι από... Διαβάστε περισσότερα»

Στρατηγικό πέρασμα: Αν οι θέσεις είναι μπλοκαρισμένες και υπάρχει μόνο ένα πέρασμα, αυτός που το ελέγχει μπορεί να κάνει τη διαφορά. Αυτό σημαίνει ότι ακόμα και με ένα ισορροπημένο υλικό, η ουσία είναι οι θέσεις που... Διαβάστε περισσότερα»

59869 - March 10, 2021 Category: Articles

Ακόμα κι αν υπάρχει οικονομική κρίση λόγω της πανδημίας αυτό δεν σημαίνει ότι υπάρχει ύφεση παντού. Όσο παράξενο και αν φαίνεται πολλοί τομείς έχουν μία δυναμική που είναι μεγαλύτερη από εκείνη που είχαν πριν την πανδημία. Το γεγονός ότι η κρίση είναι ολική δεν σημαίνει ότι υπάρχει σε κάθε τοπικό επίπεδο. Έτσι όπως γίνεται και σε πολεμικές φάσεις, υπάρχουν τομείς που αναπτύσσονται δραστικά. Πρέπει επίσης να θυμίσουμε την ικανότητα προσαρμοστικότητας που έχουν μερικές επιχειρήσεις λόγω της πλαστικότητας της διοίκησης. Κάθε κρίση είναι και μια πρόκληση που αναζητεί μια υπέρβαση για να ξεπεραστεί. Σίγουρα όσοι απλώς περιμένουν παθητικά τα νέα δεδομένα έχουν υποστεί κόστος αλλά αυτό οφείλεται κυρίως στην παθητική τους στάση. Και δεν έχουν υπολογίσει την αδράνεια του συστήματος όταν επανέρχεται σε μία φυσιολογική κατάσταση. Επίσης βλέπουμε ότι οι επιχειρήσεις σε μεγάλο βαθμό δεν έχουν ακόμα αξιοποιήσει την ύπαρξη του εμβολίου ενώ αυτό αποτελεί ένα γεωπολιτικό εργαλείο για την αλλαγή της πραγματικότητας. Διότι ήδη από τώρα πρέπει να σκεφτούμε τη μεταγενέστερη περίοδο. Έτσι κάνουμε την ώρα του δεύτερου παγκόσμιου πολέμου. Δεν περιμέναμε τη λήξη του για ν΄ αρχίσουμε να σκεφτόμαστε τη στρατηγική ανάκαμψη της οικονομίας.

Η ανάκαμψη αρχίζει πριν το τέλος της κρίσης: Όσοι περιμένουν το τέλος της κρίσης για ν’ αρχίσουν να σκέφτονται την ανάκαμψη κάνουν ένα στρατηγικό λάθος. Όσοι κάθονται και περιμένουν τη λήξη του αγώνα ενάντια στην πανδημία για να ενεργοποιηθούν... Διαβάστε περισσότερα»

Αν ακούς μόνο τα παράπονα
και συνεχώς απαντάς σε αυτά
δεν μπορείς να ξεφύγεις από 
το πλαίσιο της μιζέριας γι’ αυτό
άλλαξε θέμα. Ν. Λυγερός

Video: e-Διάλεξη: Μετά πανδημίας Γεωοικονομία
Ν. Λυγερός March 10, 2021 Category: Talks














Περισσότερα: e-Διάλεξη: Μετά πανδημίας Γεωοικονομία


By Ν. Λυγερός λόγοι σοφίας

E-mail: Info Lygeros
3:52 μ.μ. (11 Μαρτ 2021) 

Περισσότερα: Βίντεο, Διαλέξεις, E-mail