18 Σεπ 2015

Το ζήτημα δεν είναι κομματικό Ν. Λυγερός Αρχίζει η αντίσταση


Το ζήτημα δεν είναι κομματικό
Αρχίζει η αντίσταση - Ν. Λυγερός

Επιμέλεια Σοφία Ντρέκου

Το ζήτημα δεν είναι κομματικό, αλλά εθνικό. Κι όσοι πιστεύουν ότι το κόμμα τους είναι η πατρίδα τους, μας αφήνουν αδιάφορους. Η κυβέρνηση αντιπροσωπεύει την Ελλάδα κι όχι ένα ή δύο κόμματα. Είναι, βέβαια, τα κόμματα που κερδίζουν τις εκλογές, γιατί ζούμε σ’ ένα δημοκρατικό καθεστώς και αυτό είναι το πρέπον για τον ελληνικό λαό.

Όμως μόλις λήγουν οι εκλογές και δημιουργείται κυβέρνηση, αυτή είναι για όλο το λαό κι όχι μόνο για ένα μερίδιό του. Κατά συνέπεια δεν πρέπει να πέσει στην παγίδα των παρατάξεων και των τάσεων, αλλιώς δεν μπορεί να εκφραστεί με ξεκάθαρο τρόπο και δεν μπορεί να υποστηρίξει μία ενιαία στρατηγική που έχει συνάφεια με τα πραγματικά δεδομένα.

Υπάρχουν χώρες που κατέρρευσαν, γιατί η πολιτική τους ηγεσία λειτουργούσε αποκλειστικά κομματικά και το πρόβλημά τους ήταν μόνο και μόνο πώς να σώσουν το κόμμα τους για να διαφυλάξουν τις θέσεις τους, αφού αν υπήρχαν δημοκρατικές εκλογές δεν θα άντεχαν την επιλογή.

Η υψηλή στρατηγική μιας χώρας δεν έχει σχέση με τα κόμματα και οι ιδεολογίες που δεν την αξιοποιούν είναι μικρής διάρκειας. Τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ελλάδα δεν θα λυθούν κομματικά, αλλά εθνικά, διότι είναι ο Ελληνισμός που βοηθάει την Ελλάδα, αλλιώς αυτή όχι μόνο θα πέθαινε με τα κόμματα, αλλά δεν θα ζούσε καν, γιατί θα την είχαν εξοντώσει λόγω έλλειψης στρατηγικής επιπέδου.

Βίντεο: Nίκος Λυγερός κ' Πέτρος Ιωάννου στον Σπορnews 90,1fm της Λάρισας στους ''ακροβάτες του ονείρου'' 26/5/17.Αρχίζει η αντίσταση
όταν ο Ελληνισμός
αντιλαμβάνεται
ότι πρέπει μόνος του
να δώσει μάχη
για να παλέψει
την βαρβαρότητα
του κομματισμού
που δίνει πάντα
προτεραιότητα
στους ψηφοφόρους
κι όχι στο λαό
ενώ η ανθρωπιά
προσέχει μόνο
τους αθώους
που δεν ζήτησαν
πότε τίποτα
και υποφέρουν
μόνο και μόνο
για λόγους
απαράδεκτους
άνευ ουσίας.

Υδάτινοι Λόγοι 18 Σεπτεμβρίου 2015

Δεν υπάρχουν σχόλια: