Δεν γονατίζουμε, δεν σκύβουμε το κεφάλι. Η Μακεδονία είναι ελληνική, είπε ο κ. Λυγερός στην ομιλία του στην Θεσσαλονίκη


της Σοφίας Ντρέκου

«Τα Σκόπια δεν πρόκειται να μπουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση εάν δεν το επιτρέψει η Ελλάδα» σημείωσε από το βήμα του συλλαλητηρίου για τη Μακεδονία, στη Θεσσαλονίκη, ο καθηγητής Στρατηγικής και Στρατηγικός Αναλυτής κ. Νίκος Λυγερός. Σημείωσε ότι η Μακεδονία είναι ελληνική και προέτρεψε τον λαό να συνεχίσει να αντιδρά στην παραχώρηση του ονόματος της Μακεδονίας, κλείνοντας τα αυτιά σε όσους λένε ότι ήδη 140 κράτη έχουν αναγνωρίσει τα Σκόπια ως Μακεδονία!

«Δεν γονατίζουμε, δεν σκύβουμε το κεφάλι, 
είμαστε εδώ όρθιοι, ντόμπροι, σταράτοι 
και λέμε ότι η Μακεδονία είναι ελληνική» 
σημείωσε ο κ. Λυγερός.

«Όλοι οι Έλληνες που αγαπούν 
τον ήλιο της δικαιοσύνης 
θα βρεθούν στη Θεσσαλονίκη 
για να προστατέψουν 
τα Δικαιώματα της πατρίδας του Χρόνου
διότι δεν μπορούν να ξεχάσουν τις θυσίες, 
τους αγώνες και τους νεκρούς 
μόνο και μόνο επειδή άλλοι το θέλουν.»

Η Ομιλία στο ιστορικό Συλλαλητήριο 
στη Θεσσαλονίκη 21/01/2018 - Ν. Λυγερός

Αν κάποιος πάλι σας πει να βγάλετε τις σημαίες από εδώ να τον γράψετε από εκεί πού σας είπε. Δεν έχουν σημασία οι ομιλητές, έχει σημασία η παρουσία σας. Είστε εδώ, είστε λαός. Εμείς απλώς βοηθάμε. Άρα δεν θέλω να ακούω τέτοια πράγματα. Εδώ να θυμάστε αυτό που έχει σημασία είναι ότι οι Έλληνες επινόησαν την στρατηγική όσοι και να ήταν οι εχθροί μας.

Και να ξέρετε ότι εμείς πιστεύουμε σε αυτόν και δίνουμε αναφορά σε Αυτόν. Κανένα άλλον, άρα μην μπερδευτούμε. Αυτό που πρέπει να καταλάβετε είναι ότι μας έχουν πει για πιέσεις, δεν υπάρχουν πιέσεις, υπάρχουν δικαιολογίες. Δεν υπάρχει τίποτα που να μην μπορεί να αποτραπεί. Εμείς έχουμε κυρίαρχη στρατηγική. Αν ο ελληνικός λαός δεν κάνει λάθος, εμείς θα κερδίσουμε.

Και να ξέρετε ένα πράγμα, τα κόμματα όταν κάνουν λάθη φεύγουν, οι κυβερνήσεις όταν κάνουν λάθη, πέφτουν.

Ο Ελληνισμός δεν έχει πέσει ποτέ και ούτε πρόκειται. Θυμηθείτε ότι εμείς θα είμαστε εδώ ακόμα και μετά, αφού θα έχουν φύγει με την ουρά κάτω από τα σκέλια, γιατί δεν θα ξέρουν τι να πουν. Εμείς θα είμαστε εδώ μετά τις ιδεολογίες, μετά τα κόμματα, μετά τις κυβερνήσεις.

Ο Ελληνισμός θα μείνει εδώ, επειδή εδώ είναι η γη του. Είμαστε ένας λαός της ιστορίας. Κανένας δεν μπορεί να την αγγίξει, γιατί είμαστε του Ελληνισμού. Δεν είμαστε μόνο Ελλάδα, o Ελληνισμός είναι παντού. Είναι δώρο του Χρόνου στην Ανθρωπότητα.

Άρα μην μπερδεύεστε, δεν το κάνουμε μόνο και μόνο για το τοπικό. Τα σύνορά μας είναι η Ιστορία μας. Κανείς δεν έχει δικαίωμα να την αγγίξει ό,τι και να λέει.

Ο Ελληνισμός δεν είχε ποτέ κράτος σοβαρό. Ο Ελληνισμός δεν έχει κράτος σοβαρό.

Ο Ελληνισμός δεν θα έχει ποτέ κράτος σοβαρό, γιατί εμείς πάμε με τις αξίες μας κι όχι με τις αρχές. Αν συμφωνούν μαζί μας, τότε πάμε μαζί τους.

Αν δεν συμφωνούν, είμαστε πάλι εδώ για να τους πούμε ότι η συνέχεια θα γίνει με εμάς. Δεν θα σταματήσουμε αυτόν τον αγώνα. Δεν είναι το τέλος. Να ξέρετε ότι τα Σκόπια, αν δεν το θέλουμε εμείς, δεν θα μπουν ποτέ στην Ευρωπαϊκή Ένωση, δεν θα μπουν ποτέ στο ΝΑΤΟ. Είναι πάρα πολύ απλά τα πράγματα μην μπερδεύεστε, μην σας επηρεάζει τίποτα.

Έχουμε κυρίαρχη στρατηγική και θα το αποδείξουμε. Είναι μερικοί που μας λένε τόσες χώρες έχουν αναγνωρίσει τα Σκόπια, είναι λάθος, είναι μόνο τα Ηνωμένα Έθνη που μπορούν να το κάνουν όσες και να είναι.

Να θυμάστε αυτό που έλεγε ο Ρίτσος κι από ό,τι ξέρω δεν ήταν δεξιός, έλεγε για να σε γονατίσουν πρέπει να γονατίσεις. Εμείς δεν το μάθαμε αυτό, δεν γονατίζουμε, δεν σκύβουμε το κεφάλι, είμαστε εδώ όρθιοι, ντόμπροι, σταράτοι γιατί είμαστε της Ιστορίας.

Να είστε καλά.
Καλή συνέχεια σε όλους σας.

Δείτε τα βίντεο:


«Ετούτος δω ο λαός δε γονατίζει παρά 
μονάχα μπροστά στους νεκρούς του.» Γ.Ρ