Ούτε δεξιοί, ούτε αριστεροί αλλά Έλληνες - Ν. Λυγερός

Ν. Λυγερός: Νέο Μεγάλο Συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη 8 Σεπτ. Ούτε δεξιοί, ούτε αριστεροί αλλά Έλληνες

Το συλλαλητήριο, «Χωρίς εξέδρες και ομιλητές»
θα πραγματοποιηθεί με στόχο να σταλεί 
ένα νέο ηχηρό μήνυμα προς την κυβέρνηση 
για τη συμφωνία που χαρίζει ονομασία, 
εθνότητα και γλώσσα στα Σκόπια. 

Επιμέλεια Σοφία Ντρέκου

Μεγάλο Συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη

Ο ελληνικός λαός δεν ξεχνά την ιστορία του γι’ αυτό θα δώσει το παρόν στο νέο μεγάλο Συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη για το όνομα της Μακεδονίας. Όλοι τώρα και όχι μόνο οι νέοι Μακεδονομάχοι, κατάλαβαν ότι αυτό το προσύμφωνο είναι απαράδεκτο για την Μακεδονία και όλο τον Ελληνισμό. Και δεν μπορούμε ν’ αφήσουμε μερικά άτομα να εκμεταλλεύονται την εξουσία για να περάσουν σταλινικές ιδέες στην περιοχή χωρίς να σέβονται τους λαούς και την ιστορία τους.

Όλες οι δικαιολογίες του Πρωθυπουργού και του ΥπΕξ ειδικά, ξέρουμε ότι δεν στέκουν και ότι προσπαθούν μάταια να καλύψουν το βάρβαρο ιδεολογικό υπόβαθρο. Και δεν είναι θέμα αριστεράς. Κι ο Καμύ αριστερός ήταν. Αυτό ποτέ δεν τον εμπόδισε να προστατεύσει τους λαούς. Άλλο αριστερά κι άλλο σταλινισμός. Το όνομα της Μακεδονίας δεν αφορά την αριστερά ή τη δεξιά αλλά τον ίδιο τον Ελληνισμό. Ο σεβασμός προς την ιστορία δεν έχει κόμματα.

Γι’ αυτό τον λόγο στη Θεσσαλονίκη είναι οι Έλληνες που θα βρίσκονται στο Συλλαλητήριο και όχι τα κόμματα. Διότι τόσους μήνες τα κόμματα περίμεναν να δουν αν η αντίδραση του ελληνικού λαού θα γινόταν αντίσταση για ν’ ακολουθήσουν. Αυτό έγινε. Η αντίσταση του Έθνους είναι που μας οδηγεί στη Θεσσαλονίκη για να φανεί η αλήθεια που δεν ξεχνά την ιστορία.

Ούτε δεξιοί, ούτε αριστεροί αλλά Έλληνες

Όσοι προσπαθούν να διχάσουν τον ελληνικό λαό με συνθήματα της δεξιάς και της αριστεράς όχι μόνο δεν βοηθούν τον αγώνα για την Μακεδονία αλλά στην ουσία τον υποσκάπτουν με τον δικό τους τρόπο.

Για το όνομα της Μακεδονίας πρέπει να είμαστε ενωμένοι γιατί είναι το μόνο που μετρά στο εξωτερικό. Διότι εκεί κανείς δεν αναρωτιέται τι θέλουν οι αριστεροί ή οι δεξιοί αλλά τι θέλει ο ελληνικός λαός διότι μόνο αυτός εκπροσωπεί την Ελλάδα και τον Ελληνισμό. 

Στη Θεσσαλονίκη θα βρεθούν οι Έλληνες που δεν ξεχνούν το παρελθόν, γιατί προστατεύουν το μέλλον. 
  • Τα κόμματα έχουν το νόημά τους εντός Ελλάδας διότι είμαστε σε πλαίσιο δημοκρατίας, αλλά πρέπει να είναι ενωμένα όταν το θέμα είναι εθνικό και αφορά όλο τον Ελληνισμό. 
Δεν μπορούμε ν’ αφήσουμε να περάσει το προσύμφωνο (σημ. Σ.Ν: διαβάστε το εδώ), αφού είναι μία πράξη βαρβαρότητας, ένα έγκλημα ειρήνης κατά της ιστορίας. 

Δεν μπορούμε να ξεχάσουμε το παρελθόν και να δημιουργήσουμε ένα τεχνητό μέλλον που να έχει ως μοναδικό υπόβαθρο την ιδεολογία, ειδικά όταν αυτή δεν κατάφερε να προσαρμοστεί και συνεχίζει να λέει πράγματα που κάθε φορά που εφαρμόστηκαν σε μια περιοχή του κόσμου, είχαμε εγκλήματα κατά της Ανθρωπότητας και γενοκτονίες.

Νίκος Λυγερός: Υπογράψτε ενάντια στη Συμφωνία για τη Μακεδονία 

Ο Δρ. Νίκος Λυγερός είναι Στρατηγικός Σύμβουλος και καθηγητής Γεωστρατηγικής. Καθηγητής Πανεπιστημίου της Lyon – Μαθηματικός, Ζωγράφος, Ποιητής, Σκηνοθέτης, Γλωσσολόγος κ.ά. Δείτε το βιογραφικό του εδώ.

by Αέναη επΑνάσταση | Sophia Drekou


Περισσότερα Θέματα: Αλμπέρ Καμύ, Μακεδονία


Πηγή Κειμένωνwww.lygeros.org
40052) Νέο Μεγάλο Συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη. Perfection 19 8 9/2018.
40053) Ούτε δεξιοί, ούτε αριστεροί αλλά Έλληνες. Perfection 19 8 9/2018.
40054) Η Μακεδονία δεν είναι εκλογική αναμέτρηση. Perfection 19 8 9/2018.
40055) Τα παράλογα του υπουργού προπαγάνδας. Perfection 19 8 9/2018.
40056) Γενοκτονία και Διαδικασία Διόρθωσης. Perfection 19 8 9/2018.