Ν. Λυγερός: Η σταλινική προπαγάνδα και Συλλαλητήρια για τη Μακεδονία 2018 (Βίντεο)


Επιμέλεια Σοφία Ντρέκου

Η σταλινική προπαγάνδα - Ν. Λυγερός

Όταν ένα σύστημα έχει να αντιμετωπίσει τον ίδιο του τον λαό χρησιμοποιεί κάθε είδους προπαγάνδας και η εξουσία που έχουμε τώρα στην Ελλάδα επέλεξε τη σταλινική.

Έτσι βλέπουμε πώς λειτούργησε με τις ψευδείς υπογραφές των προσωπικοτήτων αφού τελικά αποδείχθηκε ότι επρόκειτο για μια στημένη επιστολή που στάλθηκε σε αυτούς τους ανθρώπους χωρίς όμως να περιμένουν καν να την υπογράψουν.

Η αλήθεια όμως επέστρεψε κι έγινε φανερή σε όλους. Είναι λοιπόν καλό να προσέχουμε αυτές τις κινήσεις για να μην τις ενισχύουμε με τα λάθη μας.

Η πραγματικότητα είναι λοιπόν εντελώς διαφορετική και αρκεί να εξετάσουμε ένα χάρτη της Ελλάδας με τις τοποθεσίες όπου έγιναν τα Συλλαλητήρια.

Διότι όταν βλέπουμε ότι εντός του 2018 έγιναν περισσότερα από 60 Συλλαλητήρια, πράγμα που δεν είχε γίνει ποτέ στο παρελθόν, όταν συνειδητοποιούμε ότι αυτό γίνεται μέσα στο καλοκαίρι ενώ οι περισσότεροι θα ήταν ήδη στην θάλασσα για τις διακοπές τους, αντιλαμβανόμαστε πόσο λανθασμένη ήταν η κυβέρνηση όταν εκτίμησε στην αρχή του χρόνου ότι το Σκοπιανό ήταν κάτι το οποίο δεν θα απασχολούσε τους Έλληνες λόγω αδιαφορίας και οικονομικής πίεσης.

Όμως ο ελληνικός λαός δεν είναι όχλος ή μάζα που χειραγωγείται και ειδικά με σταλινικό τρόπο. Είμαστε λαός της ελευθερίας και της δημοκρατίας. Κι επειδή ο Ελληνισμός είναι της νοημοσύνης δεν πέφτει σε αυτές τις παγίδες της εξουσίας.


Τελείωσε το κεφάλαιο - Ν. Λυγερός

Όταν έχεις έναν ΥπΕξ που νομίζει ότι βρίσκεται ακόμα στην κεντρική επιτροπή του πιο παλιού κόμματος της Ελλάδας που ιδρύθηκε στις 17 Νοεμβρίου 1918 και θεωρεί ότι θα τον αποκαλούσαν και εδώ Σουσλώβ, είναι πραγματικά ν’ αναρωτιέσαι για το επίπεδο της νοημοσύνης του διότι έχει δημιουργήσει έναν πλαστό κόσμο όπου όλα είναι κόκκινα διότι ρόδινα δεν έφτανε.

Επειδή δεν μπορείς να ενσωματώσεις στη σκέψη σου το έργο και την εμβέλεια του John Stuart Mill, του Adam Smith, του Jean- Baptiste Say ή ακόμα και του David Ricardo δεν σημαίνει ότι πρέπει να κάνεις θεό τον Karl Marx λόγω έλλειψης. Διότι αυτό σημαίνει ότι επειδή δεν μπορείς να φτάσεις σ’ ένα νοητικό επίπεδο αποφασίζεις αυθαίρετα ότι βρίσκεσαι στο ανώτατο.

Αν δεν μπόρεσες να γίνεις ΥπΕξ της Σοβιετικής Ένωσης δεν φταίμε εμείς οι Έλληνες. Αν δεν μπόρεσες ποτέ να θεωρηθείς ένας από τους μεγαλύτερους στοχαστές όλων των εποχών, δεν φταίει ο Ελληνισμός που δημιούργησε τον Αρχιμήδη, τον Σωκράτη, τον Πλάτωνα, τον Αριστοτέλη, τον Μέγα Αλέξανδρο.

Έτσι αν κάποιος έχει εμμονές διότι πιστεύει μόνο στον κόκκινο ήλιο, να θυμάται ότι δεν θα αντέξει την έκλειψη. Διότι πρέπει να μάθει ότι τελείωσε το κεφάλαιο του συγγραφέα που δεν μπορούσε ποτέ να ολοκληρώσει το έργο του ακόμα και μετά από δέκα χρόνια μόχθου λόγω μιζέριας σε νοητικό επίπεδο.

Θα παλέψουμε έως τη νίκη - Ν. Λυγερός

Όσοι αναρωτιούνται αν ένας αγώνας αξίζει πρέπει να αντιληφθούν ότι η αξία του προέρχεται από τον ίδιο τον αγώνα μας για να επιτευχθεί ο στόχος ή ακόμα και το όραμα. Έτσι έγινε όταν παλέψαμε για το Σχέδιο Ανάν, για την ελληνική ΑΟΖ, για τον ελληνικό ζεόλιθο, για το Σκοπιανό τώρα δίχως ποτέ να ξεχάσουμε τους αγώνες για την αναγνώριση των γενοκτονιών και βέβαια για τα Δικαιώματα της Ανθρωπότητας. Έτσι το Σκοπιανό είναι από τα πλέον διαχειρίσιμα προβλήματα.

Όμως δεν πρέπει να ξεχάσουμε ότι το υπερστηρίζει μια ιδεολογία βαρβαρότητας που νοσταλγεί τον σταλινισμό. Κατά συνέπεια δεν είναι ο σκοπιανός λαός ο αληθινός εχθρός μας διότι αυτός εκμεταλλεύεται από το σύστημα που επικρατούσε για δεκαετίες πάνω σε αυτή τη χώρα, όχι ο θεμελιακός εχθρός για τον Ελληνισμό είναι μία μορφή μεταμοντέρνου σταλινισμού που θεωρεί ότι η εξουσία μπορεί να κάνει τα πάντα ακόμα και να καταπατάει τον ίδιο τον λαό της ασχέτως αν είναι ένα μεγάλο ποσοστό του που την έχει επιλέξει. 

Όμως όλοι ξέρουν πόσο σάπια είναι τα θεμέλια αυτής της ιδεολογίας και πόσο καταστροφική είναι για την Ανθρωπότητα όπου και να έχει εμφανισθεί πάνω στον πλανήτη.

Η αθωότητα μερικών σε πολιτικό επίπεδο έχει μετατραπεί από άλλους σε εργαλείο χειραγώγησης. Κατά συνέπεια χωρίς αντίσταση ακόμα και οι αθώοι μετατρέπονται σε συνεργούς της βαρβαρότητας. Γι' αυτό δεν υπάρχει συμβιβασμός. Πρέπει να νικήσει το φως πάση θυσία.

Επιμέλεια, πηγή: Νίκος Λυγερός Λόγοι Σοφίας
Ν. Λυγερός: Η Μακεδονία κι αν επέρασεν ανθεί και φέρει κι άλλο - Οι νέοι Μακεδονομάχοι
Ν. Λυγερός: Η περηφάνια της αλαζονείας - Η δύναμη του Ελληνικού λαού (Βίντεο)
Νίκος Λυγερός: Υπογράψτε ενάντια στη Συμφωνία για τη Μακεδονία
Ν. Λυγερός: Δεν θα γονατίσει ο ελληνικός λαός
Ν. Λυγερός: Συγγνώμη παππού (Βίντεο: Βίγλα Πισοδερίου, Συλλαλητήριο για την Μακεδονία)
Ν. Λυγερός: Σκοπιανό και προπαγάνδα και η αξιοπρέπεια της Μακεδονίας (Βίντεο)


Κείμενα, Βίντεο: Opus of N. Lygeros: www.lygeros.org
39252) Η σταλινική προπαγάνδα. Perfection 19 7 7/2018.
39258) Θα παλέψουμε έως τη νίκη. Perfection 19 7 7/2018.
39259) Τελείωσε το κεφάλαιο. Perfection 19 7 7/2018.