Οι νέοι Μακεδονομάχοι: Η Μακεδονία κι αν επέρασεν ανθεί και φέρει κι άλλο!


Κείμενα Νίκος Λυγερός
Επιμέλεια Σοφία Ντρέκου 

Η Μακεδονία κι αν επέρασεν ανθεί και φέρει κι άλλο

Αν κάθε Έλληνας συνειδητοποιούσε ότι αν περάσει αυτό το Προσύμφωνο και γίνει επίσημη συμφωνία τότε οι Πόντιοι θα λένε όπως το είπαν για τη Ρωμανία: Η Μακεδονία κι αν επέρασεν ανθεί και φέρει κι άλλο. Έτσι θα έβλεπαν αντικειμενικά ποιες είναι οι επιπτώσεις για τον Ελληνισμό, αυτού του πλήγματος.

Εδώ μιλάμε για ιστορικό λάθος κι όχι βέβαια για διπλωματικό αριστούργημα όπως λέει η ιδεολογία της προπαγάνδας. Κι έτσι αφού το καταλάβει ο καθένας μας είναι υπεύθυνος για τις πράξεις του. Διότι αν περάσει και δεν έχει αντισταθεί κάποιος, τότε θα έχει ενοχές και τύψεις για την απραξία του ακόμα κι αν δεν συνέβαλλε με άμεσο τρόπο στις υπογραφές.


Κάθε Έλληνας που διαβάζει και αναλύει τα 20 άρθρα του Προσυμφώνου καταλαβαίνει άμεσα ότι πρόκειται για μια απαράδεκτη πράξη. Κι όσοι είναι υπεύθυνοι για αυτή τη βαρβαρότητα θα πρέπει να καταδικαστούν από την Ιστορία διότι είναι μια προσπάθεια να τη σβήσουν. Γι’ αυτό είναι απαραίτητο ν’ αντισταθούμε ορθολογικά και στρατηγικά. 


Πρέπει να την ακυρώσουμε και να μελετήσουμε από τώρα τη συνέχεια της πορείας μας αλλά και πώς θα λειτουργήσουμε για την επόμενη συμφωνία που θα έχει ένα εθνικό πλαίσιο κι ένα διεθνές επίπεδο κι όχι βέβαια μια διμερής χωρίς κανένα υψηλό επίπεδο. Τώρα που ξέρουν πως θα πάμε σε μια τραγωδία ας κάνουμε ότι μπορούμε για να την αποφύγουμε και να την ακυρώσουμε.


Οι νέοι Μακεδονομάχοι δεν ξέχασαν
τις θυσίες των παλιών
και συνειδητά άρχισαν τον αγώνα
για την μνήμη της ελευθερίας
επειδή αντιλήφθηκαν
ότι κανείς άλλος δεν θα τολμούσε
ν’ αντισταθεί στην βαρβαρότητα
της πράξης της Συμφωνίας
έτσι άρχισε η μάχη του Ελληνισμού
εκεί όπου κανείς δεν το περίμενε
αφού δεν είχαν προβλέψει το μέλλον.

Φτάνουν τα λάθη

Κανένα άλλο λάθος δεν πρέπει να γίνει έως τις εκλογές, διότι μπορεί να είναι πολύ δύσκολο στη συνέχεια να ανατραπεί λόγω των παράξενων συνθηκών. Τα άτομα που δεν πιστεύουν στην έννοια του Έθνους δεν μπορούν παρά να συνεχίσουν στην αποδόμηση της. Διότι δεν θέλουν να αποκτήσει ιστορική οντότητα. 

Μετά το Σκοπιανό και το Προσύμφωνο που υποβαθμίζει την Ελλάδα, βλέπουμε την παρουσίαση του Αλβανικού και της Βόρειας Ηπείρου, πριν αυτή του Κυπριακού. Είναι θέματα που διαρκούν εδώ και δεκαετίες, έτσι μόνο η αλαζονεία ή η δειλία μπορεί ν’ υπερηφανευτεί ότι μπορεί να τα λύσει, όπως έγινε από την κυβέρνηση. 


Σημασία έχει αφού ακυρώσουμε το Προσύμφωνο και αποδεσμευτούμε από την κόκκινη βαρβαρότητα και όχι μόνο αφού ακολουθεί όλους τους κώδικες που χρειάζονται για να πείσει τους νέους ψηφοφόρους που δεν έχουν τις γνώσεις των παλιών. Διότι μόνο αυτές θα τους επέτρεπαν να θυμηθούν την ουσία του θέματος. 

  • Δεν πρόκειται να πέσουμε στην παγίδα της προπαγάνδας της κόκκινης βαρβαρότητας όσες υπογραφές και να μαζευτούν για να σώσουν την κατάσταση που είναι καταστροφική, επειδή δεν υπολόγισαν την εμβέλεια του έργου των Νέων Μακεδονομάχων. 
Διότι δεν έχουν ξεχάσει απολύτως τίποτα από όλα όσα έγιναν στις πόλεις της Μακεδονίας. Είμαστε όλοι ενωμένοι για ν’ αποτρέψουμε τα παράξενα λάθη και να ανατρέψουμε την περίεργη πολιτική της κυβέρνησης που παραμένει ουσιαστικά ένα κόμμα σε αναζήτηση ιστορίας παρόλο που την μισεί.

Όλοι μαζί και στη Θράκη
πρέπει να δείξουμε τι σημαίνει
ο αγώνας για τη Μακεδονία
διότι όλες οι περιοχές
έχουν την υποχρέωση
να παλεύουν για τη Μακεδονία
και την προστασία της
από τη στιγμή που υπάρχει
ανάγκη αφού διάβασαν
την απαράδεκτη συμφωνία
που προσπαθεί να επιβάλλει
τη βαρβαρότητα πάνω 
στην πατρίδα της ελευθερίας
και της δημοκρατίας. 

Η λήθη είναι ύπουλη

Αν η λήθη είναι τόσο ύπουλη είναι επειδή συνδυάζεται εύκολα με τη βαρβαρότητα που σβήνει τα πάντα. Έτσι ο καθένας που ξεχνά τις μάχες και τις θυσίες δεν μπορεί παρά να είναι με τους βάρβαρους. Κι αν αυτοί είναι έτοιμοι θεσμικά με συμφωνίες να αφήσουν τα στοιχεία τα διαχρονικά, πρέπει να παλέψουμε εναντίον τους. Δεν είναι μόνο θέμα παράδοσης αλλά και ουσίας.

Ο Ελληνισμός είναι φτιαγμένος από την ύλη της μνημοσύνης. Έτσι κάθε άρθρο της Συμφωνίας που υπέγραψαν οι ΥπΕξ που αμφισβητεί την αξία της Ελλάδας δεν πρέπει να περάσει. Όσοι πίστευαν ότι το θέμα ήταν μόνο και μόνο αυτό της Μακεδονίας, τώρα βλέπουν πόσο μεγάλο λάθος ήταν η πρώτη τους εκτίμηση.

Η Συμφωνία προσβάλλει την ιστορία, προσπαθεί να την αλλάξει, να την εκφυλίσει για να μην αντιπροσωπεύει τίποτα, να παλεύει τα κυριαρχικά δικαιώματα με ύπουλο τρόπο, προσφέρει εργαλεία απεξάρτησης από την ενεργειακή εξάρτηση των Σκοπίων, δίνει τη δυνατότητα να σβήσουν ακόμα και το θέμα των ιστορικών ονομάτων μας, επαναλαμβάνει απαράδεκτα λάθη του παρελθόντος που αποτελούν σοβαρό κόστος για τον Ελληνισμό και την Ελλάδα.

Έτσι εμείς που δεν ξεχνούμε τους ιστορικούς Μακεδονομάχους και την αντίστασή τους που οδήγησε στην απελευθέρωση της Μακεδονίας, συνεχίζουμε τον αγώνα ενάντια στη λήθη των αυταρχικών συστημάτων που υπέγραψαν δίχως να μας υπολογίζουν.


Επιλογή κειμένων: Νίκος Λυγερός Λόγοι Σοφίας
Κείμενα, Ποίηση, Βίντεο: OPUS www.lygeros.org

Δείτε ακόμη:
*Κλικ στην εικόνα ή τον σύνδεσμο για να δείτε τα Video. 
























Δείτε:
39234) Η Μακεδονία κι αν επέρασεν ανθεί και φέρει κι άλλο. Perfection 19 7 7/2018.
39236) Η προσπάθεια μας. (ποίημα). Perfection 19 7 7/2018.
39237) Όλοι μαζί. (ποίημα). Perfection 19 7 7/2018.
39239) Αν είσαι της Έξυπνης Ιστορίας. (ποίημα). Perfection 19 7 7/2018.
39240) Αν δεν μπορείς. (ποίημα). Perfection 19 7 7/2018.
39241) Το Σκοπιανό. (ποίημα). Perfection 19 7 7/2018.
39242) Και στα καφενεία. (ποίημα). Perfection 19 7 7/2018.
39243) Με τη σταθερότητα. (ποίημα). Perfection 19 7 7/2018.
39247) Οι νέοι Μακεδονομάχοι. (ποίημα). Perfection 19 7 7/2018.
39249) Φτάνουν τα λάθη. Perfection 19 7 7/2018.
39250) Η λήθη είναι ύπουλη. Perfection 19 7 7/2018.