Καμένο χαρτί και νεκρές ψυχές: Μάθε να σέβεσαι (Συνέντευξη Ν. Λυγερού για τις πυρκαγιές)

Ν. Λυγερός: Καμένο χαρτί και νεκρές ψυχές... Μάθε να σέβεσαι (Βίντεο: Συνέντευξη για τις πυρκαγιές)

Κείμενα Νίκος Λυγερός,
Επιμέλεια Σοφία Ντρέκου

Καμένο χαρτί και νεκρές ψυχές

Όλο και περισσότεροι κατανοούν ότι αυτή η εξουσία είναι ένα καμένο χαρτί κι ότι η ελπίδα που είχε δημιουργήσει τεχνητά στους ψηφοφόρους κάηκε και αυτή με τις τραγικές πυρκαγιές αλλά και με τη διαχείριση του Σκοπιανού. Διότι τώρα φαίνεται με ξεκάθαρο τρόπο ότι η Συμφωνία με τα άρθρα της είναι απαράδεκτη και ότι δεν είναι μόνο θέμα ονομασίας, αφού έχει και άλλα σκοτεινά σημεία.

Επίσης οι πυρκαγιές ανέδειξαν την ανικανότητα αντιμετώπισης μιας φυσικής καταστροφής. Η παραχώρηση της ονομασίας θεωρείται όλο και περισσότερο ως μια απλή προδοσία και τίποτα άλλο. 

Έτσι όχι μόνο δεν κερδίζουμε τίποτα ως χώρα αλλά ο Ελληνισμός δέχεται μια πληγή που θα πρέπει να ξεπεράσει αφού φύγουν αυτά τα ανεύθυνα κομματόσκυλα που δεν έχουν ιδέα για το πώς να συμπεριφέρονται ως κυβέρνηση. Κανείς πια δεν εμπιστεύεται τον Πρωθυπουργό για τέτοια θέματα και ακόμα λιγότερο τον Υπεξ.

Ακόμα και κομματικά οι ψηφοφόροι βλέπουν ότι αυτή η συμφωνία βλάπτει τελικά και το κυβερνών κόμμα. Μάλιστα είναι περισσότεροι αυτοί που διαφωνούν με την εξουσία αν συγκρίνουμε το πριν και το μετά της συμφωνίας. 

Επίσης πολλοί κατάλαβαν τώρα ότι πρόκειται για μια αντιπαράθεση που δεν αφορά λαούς αλλά ιδεολογία που προσπαθεί να πλήξει τον Ελληνισμό. Γι’ αυτόν τον λόγο οι Έλληνες είναι περισσότερο παρά ποτέ ενωμένοι ενάντια στο απαράδεκτο και το παράλογο της εξουσίας.

Μάθε να σέβεσαι
τον ελληνικό λαό
αν θέλεις να μη σου πει
να αδειάσεις τη γωνιά του
διότι μια παρέα ατόμων
που δεν παράγει έργο 
δεν πειράζει
αλλά όταν λέει 
ότι είναι κυβέρνηση 
ενώ παρέμεινε κόμμα
καθυστερημένο λόγω 
ιδεολογίας γίνεται
επικίνδυνο επειδή
πεθαίνουν αθώοι.

Νίκος Λυγερός Λόγοι Σοφίας
Κείμενα: www.lygeros.org

Δείτε ακόμη: