Ν. Λυγερός: Το λιμάνι του ζεόλιθου και η στρατηγική του

Το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, σταυροδρόμι λαών
Το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, σταυροδρόμι λαών

Κείμενα: Νίκος Λυγερός
Επιμέλεια: Σοφία Ντρέκου

Ο ζεόλιθος της Θράκης δεν είναι πολιτικάντικος. Κι αν υπάρχουν μίζεροι πολιτικοί και κομματόσκυλα που προσπαθούν να καθυστερήσουν ή να σταματήσουν την αξιοποίησή του από την πατρίδα μας, απλώς θα φάνε τα μούτρα τους.

Διότι η Θράκη έχει ανάγκη από το ζεόλιθο, για ν’ αλλάξει και η ζωή για να αποκτήσει προοπτικές σοβαρές.

Δεν έχουμε καθόλου ανάγκη από χρωματιστούς βουλευτές που δεν ξέρουν τι τους γίνεται και δεν έχουν ακόμα ενημερωθεί για το ζεόλιθο επειδή είναι τόσο απασχολημένοι να διατηρούν καλές γειτονικές σχέσεις.
  • Το να έχουμε ραγιάδες και σε τοπικό επίπεδο δεν μας προβληματίζει, αφού πάντα ήταν έτσι σε όλη την ιστορία μας.
Απλώς είναι καλό να ξέρουμε ότι είναι ανίκανοι να βοηθήσουν την πατρίδα μας. Έτσι οι δικαιολογίες που βρίσκουν είναι πάντα γελοίες, γιατί δεν βασίζονται πάνω σε γνώσεις, αλλά μόνο και μόνο σε πολιτικάντικες σκοπιμότητες με το υπόβαθρο βέβαια της ασχετοσύνης.

Ο ζεόλιθος της Θράκης είναι μία πηγή ζωής για όλους τους Θρακιώτες και κατ’ επέκταση για όλους τους Έλληνες σε δεύτερη φάση. Δεν είναι δυνατόν να δίνουμε σημασία σε διάφορα λαμόγια του κατά Λουκά που νομίζουν ότι μπορούν να επηρεάσουν ένα εθνικό θέμα.
  • Διότι ο ζεόλιθος της Θράκης είναι ένα εθνικό θέμα, όπως είναι και η ΑΟΖ. Και χαιρόμαστε που προχωράνε οι διαδικασίες αδειοδότησης και ότι ενδιαφέρονται ελληνικές εταιρείες για την αξιοποίησή του.
Η Περιφέρεια έχει δώσει το θετικό της στίγμα και το ίδιο και οι Δήμοι που έχουν άμεση σχέση με τις τοποθεσίες των κοιτασμάτων. Αυτοί παράγουν ουσιαστικό έργο και για τους δικούς τους αλλά και για όλους τους Έλληνες.
  • Ας περάσουμε λοιπόν στην τελική φάση για να δούμε επιτέλους τον ζεόλιθο της Θράκης να βοηθάει τον λαό μας και την πατρίδα μας σε πρακτικό επίπεδο πια.
Το λιμάνι του ζεόλιθου

Αν υπάρχουν ακόμα Θρακιώτες που αναρωτιούνται ποιο ρόλο μπορεί να παίξει το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, η λύση είναι απλή. Η Αλεξανδρούπολη με την πάροδο του χρόνου μπορεί να γίνει το λιμάνι του ζεόλιθου και να συνδυάσει το όνομά της με αυτόν τον στρατηγικό ορυκτό πλούτο που διαθέτει η Θράκη.
  • Η ύπαρξη της σιδηροδρομικής γραμμής, που εισχωρεί και μέσα στο λιμάνι με το άνοιγμα της μεταφοράς των εμπορευμάτων μέσω του τραίνου, αποτελεί ένα ισχυρό πλεονέκτημα που μπορεί εύκολα να αξιοποιηθεί με ορθολογικό και στρατηγικό τρόπο.
Η ένωση των κοιτασμάτων με το λιμάνι που δίνει πρόσβαση στο Αιγαίο αλλά και στο άνοιγμα της Μεσογείου, είναι στρατηγικής σημασίας για τη Θράκη αλλά και για ολόκληρη την πατρίδα μας.
  • Το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης είναι εν δυνάμει ένας συνδετικός κρίκος κι ένα βασικό στοιχείο για την στρατηγική ανάπτυξη της Θράκης. 
Η φήμη του ζεόλιθου λόγω των ιδιοτήτων του και του εύρους των εφαρμογών του, μπορεί να προωθήσει το λιμάνι και την ανάκαμψή του με έναν τρόπο δυναμικό.

Επειδή αποτελεί μία νέα πράξη για όλη τη Θράκη, η στρατηγική αξιοποίηση του ζεόλιθου είναι ένα εφαλτήριο για το λιμάνι. Με την αλλαγή, που θα προκαλέσει ο ζεόλιθος, θα ακολουθήσουν και άλλες στρατηγικές για να δημιουργήσουν ένα στρατηγικό μείγμα, για ν’ αλλάξει η εικόνα αλλά και η πραγματικότητα ενός λιμανιού που είναι από τη φύση του πιο μεγάλο κι από το λιμάνι του Πειραιά.

Επίσης, ο ίδιος χώρος του λιμανιού με όλους τους ελεύθερους χώρους που διαθέτει μπορεί να τροποποιηθεί, για να παίξει ένα δυναμικό ρόλο, όχι μόνο ως πέρασμα αλλά και στην επεξεργασία του ζεόλιθου, για να υπάρξει σε μεγάλο μέγεθος μια καθετοποίηση της παραγωγής, έτσι ώστε οι απολαβές να βοηθούν έμπρακτα την ανάπτυξη της Θράκης. Διότι ο ζεόλιθος, όπως και το λιμάνι, είναι ένας στρατηγικός πλούτος για την ευρύτερη περιοχή.
  • Το λιμάνι που συνδυάζει αεροδρόμιο και σιδηροδρομικό σταθμό είναι η ουσία της πόλης. 
Όσο πιο γρήγορα το καταλάβουν οι τοπικοί φορείς, τόσο πιο γρήγορα θα αλλάξει και η ιστορία του μέλλοντος της Θράκης.

Η στρατηγική του ζεόλιθου

Η στρατηγική του ζεόλιθου δεν επιτρέπει μόνο την ανάδειξη του ορυκτού πλούτου της Ελλάδας αλλά δίνει τη δυνατότητα να έχουμε εναλλακτικές λύσεις για να μην μας καταπατούν τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Ο ζεόλιθος είναι φιλικός προς τον άνθρωπο, τα ζώα και το περιβάλλον πράγμα που σημαίνει ότι προσφέρει και αποτελεσματική αποκατάσταση. Καθώς δίνει και θέσεις εργασίας στους δικούς μας σε μια περιοχή που το έχει ανάγκη, τους μετατρέπει και σε πιο ανθεκτικούς πολίτες που δεν έχουν πια όφελος να συνεργαστούν με άτομα που καταστρέφουν το περιβάλλον και μάλιστα με οριστικό τρόπο.

Η στρατηγική του ζεόλιθου ακολουθεί το νοητικό σχήμα του Ελληνισμού, αφού αποτελεί μία αντεπίθεση για την πατρίδα μας. Δεν έχουμε γονατίσει ποτέ στο παρελθόν ενάντια στη βαρβαρότητα και δεν πρόκειται να το κάνουμε στο μέλλον. Μόνο που οι δικοί μας πρέπει να έχουν μία στρατηγική που να είναι εποικοδομητική και αυτή είναι η εξόρυξη του στρατηγικού ορυκτού πλούτου που είναι ο ζεόλιθος. 
  • Ο ελληνικός ζεόλιθος λοιπόν πρέπει να απελευθερωθεί. 
Είναι θέμα χρόνου και βούλησης. Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να μας καθυστερεί σε αυτή την πορεία του μέλλοντος. Είναι ένας ξεκάθαρος τρόπος ανάπτυξης της Θράκης και δεν πρόκειται να τον απεμπολήσουμε.

Η πορεία του αλατιού είναι ένα χειροπιαστό παράδειγμα που θα ακολουθήσουμε αν υπάρξει η ανάγκη. Διότι η Ελλάδα έχει ανάγκη το ζεόλιθο. Κι όχι μόνο ως ορυκτό αλλά ως βελτιωτικό για τα γεωργικά της προϊόντα.

Αυξάνει την αξία της πρώτης ύλης και δημιουργεί τη διαφορά που κάνει τη διαφορά. Γι’ αυτό θα υπάρξει ο ελεύθερος ζεόλιθος, για να ζήσει ο ελληνικός ζεόλιθος λόγω στρατηγικής.

Με τον ζεόλιθο 
όχι μόνο βοηθάς
το περιβάλλον και τη γη μας
αλλά την καλυτερεύεις 
και προσφέρεις
στους επόμενους
κάτι που δεν μπορούσαν
ούτε να φανταστούν
γι’ αυτό το λόγο μην κάθεσαι
και συνέχιζε αυτό το έργο
που παραμένει εποικοδομητικό
γιατί σ' αυτό θα βασιστούμε 
για να πάμε πιο πέρα 
από τα δεινά αφού ξέρουμε
που είναι το φως.


Links για τον ελληνικό Ζεόλιθο
Σχετικά:

Υπογραφές για τον ελληνικό ζεόλιθο
This petition is now closed 


Με αυτές τις υπογραφές του ελληνικού λαού θέλουμε να αναδείξουμε την αναγκαιότητα του ελληνικού ζεολίθου για να παρθεί επιτέλους η πολιτική απόφαση της εξόρυξής του στη Θράκη μας, όπου υπάρχει σε αφθονία, διότι αποτελεί για την πατρίδα μας ένα στρατηγικό στόχο που δίνει οικονομικές προοπτικές, ενώ παράλληλα σέβεται απολύτως τους ανθρώπους και το περιβάλλον. Η αξιοποίησή του ελληνικού ζεολίθου θα έχει εφαρμογές στους τομείς της γεωργίας, της κτηνοτροφίας, του περιβάλλοντος, της βιομηχανίας και της φαρμακευτικής. Ήρθε, λοιπόν, η ώρα να βοηθήσει και αυτός, όπως η ΑΟΖ, την ελληνική οικονομία.

Foreign Languages: 11675) Υπογραφές για τον ελληνικό ζεόλιθο. Perfection 14 3 3/2013. En. Signatures for the Greek Zeolite. Es. Firmas para la Zeolita griega. Fr. Signatures pour la zéolithe grecque. Ру. Подписи для греческого цеолита.

Sponsor
PETITION CLOSED: 8,197 signatures Goal: 6,000
This petition is now closed and no longer accepting signatures.