Αιωνόβιες γενοκτονίες και Απελευθερωμένη σκέψη Βορείου Ηπείρου (βίντεο)

Aiwnobies_GenoktoniesΝ. Λυγερός: "Αιωνόβιες γενοκτονίες". Βιβλιοπωλείο ΑΙΓΗΙΣ, Βασ. Γεωργίου 11, Πειραιά. Δευτέρα 01 Ιουλίου 2019
Κείμενα, βίντεο Νίκος Λυγερός,
Επιμέλεια Σοφία Ντρέκου

• Ν. Λυγερός: "Αιωνόβιες γενοκτονίες". Βιβλιοπωλείο ΑΙΓΗΙΣ, Βασ. Γεωργίου 11, Πειραιά. Δευτέρα 01 Ιουλίου 2019, ώρα: 19.30 - Αφίσα



Όταν η μνήμη που δεν έχει ξεχάσει τη γενοκτονία, καταφέρνει να φτάσει στο επίπεδο του αιωνόβιου για πρώτη φορά πρέπει να είμαστε γεμάτοι χαρά γιατί είναι η απόδειξη ότι αντέξαμε τη λήθη των γενοκτόνων κι ότι ακόμα και τώρα λειτουργούμε ως μάρτυρες της ιστορίας. Ν. Λυγερός






Ν. Λυγερός: Αν ακούσεις από τα ίδια τα θύματα της γενοκτονίας πώς μιλούν για αυτούς που τους έσωσαν από τη βαρβαρότητα τότε θα νιώσεις κι εσύ μέσα σου πόσο σημαντικό είναι το έργο που χρειάστηκε τόσες θυσίες για να ξεφύγουν από την παγίδα της βαρβαρότητας, τότε θα είσαι μαζί μας για πάντα. 44356) Αν ακούσεις. (ποίημα). Perfection 20 7 7/2019.


Βίντεο Μέρος ΙΙ - Ν. Λυγερός: "Αιωνόβιες γενοκτονίες". Βιβλιοπωλείο ΑΙΓΗΙΣ, 01/07/2019




Μια γενοκτονία ακόμα κι αν έγινε για ιδεολογικούς λόγους δεν μπορεί να δικαιολογηθεί με κανένα τρόπο γιατί είναι πάντα ένα έγκλημα κατά της Ανθρωπότητας και τίποτα λιγότερο, αυτό πρέπει να έχεις στο μυαλό σου ειδικά φέτος που η γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου είναι πια αιωνόβια. 44354) Μια γενοκτονία. (ποίημα). Perfection 20 7 7/2019.



Επειδή ο όρος γενοκτονία λειτουργεί και αναδρομικά
δεν πρέπει να παλεύουμε μόνο για τις αναγνωρίσεις
των επόμενων γενοκτονιών αλλά και των προηγούμενων
που δεν έχουν ακόμα αναγνωριστεί γιατί ποτέ κανείς
δεν είχε σκεφτεί ότι ανήκουν σε αυτήν την κατηγορία. 
44363) Επειδή ο όρος. (ποίημα). Perfection 20 7 7/2019.




Απελευθερωμένη σκέψη Βορείου Ηπείρου. 
Perfection 20 7 7/2019. 44353) Ν. Λυγερός


Όταν εξετάζουμε διαχρονικά τα προβλήματα που έχει υποστεί η Βόρειος Ήπειρος, βλέπουμε ότι υπάρχει συνεχώς το στίγμα της κόκκινης βαρβαρότητας που προσπάθησε με κάθε τρόπο να βάλει τους Βορειοηπειρώτες στο περιθώριο του Ελληνισμού, όχι μόνο για να τους εξοντώσει μεθοδικά αλλά και για να πληγώσει έμμεσα τον ίδιο τον Ελληνισμό.

Οι Βορειοηπειρώτες δεν είναι μόνο θύματα μιας παράξενης και παράλογης πολιτικής της Ελλάδας, είναι στοχοποιημένοι εξ αρχής για λόγους καθαρά πολιτικούς. Χρειάστηκε ένα ολόκληρο κομματικό και φανατικό εργαλείο για να τους κατασπαράξει και για να τους χρησιμοποιήσει ενάντια στον Ελληνισμό μέσω των κατηγοριών ενάντια στην Ελλάδα.

Οι Βορειοηπειρώτες με αυτό το πρίσμα δεν είναι πια μία μειονότητα αλλά ένα σύνολο ανθρώπων που μπορεί να διαχειριστεί η κόκκινη βαρβαρότητα μόνο και μόνο και να υποσκάψει τον Ελληνισμό. Δεν πρόκειται λοιπόν για την αντιπαράθεση δύο κρατών ή ακόμα και δύο εθνών αλλά για μία ιδεολογία που κάνει χρήση ενός πληθυσμού για να χτυπήσει την ελληνική πραγματικότητα. Όμως η αλήθεια είναι ότι οι Βορειοηπειρώτες δεν είναι μόνο επίσημα μια εθνική ελληνική μειονότητα αλλά και ένας λαός που ανήκει στους Αυτόχθονους Λαούς με Δικαιώματα αναγνωρισμένα από τα Ηνωμένα Έθνη.

Όταν γίνεσαι παράδειγμα προς μίμηση
επειδή η μνήμη σου είναι αιωνόβια
και δεν έχεις ξεχάσει τη γενοκτονία
που έχεις υποστεί παρόλο 
που το ήθελαν οι γενοκτόνοι,
πρέπει να είσαι χαρούμενος
που θα δώσεις κουράγιο στους επόμενους
γιατί θα ξέρουν ότι υπάρχει προηγούμενη.