Η πορεία του Ελληνισμού - Ν. Λυγερός


Η πορεία του Ελληνισμού δεν σταματά με τις κρίσεις, γιατί η ιστορία μας μάς έμαθε όχι μόνο ν' αντιστεκόμαστε στη βαρβαρότητα, αλλά και να νικούμε με τη στρατηγική μας.

Είμαστε ένας λαός που δεν το βάζει κάτω και δεν παραδίνεται. Δεν μας φοβίζουν οι κινήσεις των άλλων, γιατί κάνουμε πράξεις. Λόγω τακτικής, μπορεί να λυγίζουμε, αλλά δεν σπάμε.

Η ανθεκτικότητά μας έχει διασχίσει τους αιώνες κι αποτελούμε παράδειγμα αντίστασης. Γνωρίζουμε πολύ καλά την αξία της θέσης μας στην Ευρώπη και στη Μεσόγειο. Λειτουργούμε ως συνδετικός κρίκος που παράγει ιστορία γης και θάλασσας. Κι αν τώρα περνάμε δυσκολίες ξέρουμε ότι περάσαμε πολύ δυσκολότερες στο παρελθόν.

Γι' αυτό δεν γονατίζουμε και συνεχίζουμε τον αγώνα ακάθεκτα.

Γι' αυτό και τώρα περισσότερο από ποτέ θεμελιώνουμε την πορεία μας πάνω στην ενέργεια και στην στρατηγική. Κι αν αυτές οι δύο λέξεις είναι ελληνικές δεν είναι τυχαίο αλλά αναγκαίο. Έτσι η καινοτομία μας λειτουργεί με αυτά τα δεδομένα κι όχι μόνο με τα οικονομικά. Διότι ξέρουμε ότι η οικονομία είναι επίπτωση των άλλων δύο κι όχι η αρχή.

Έτσι με την ελληνική ΑΟΖ προετοιμαζόμαστε ν' αξιοποιήσουμε και τη θάλασσά μας, γιατί δεν φτάνει να την έχουμε μόνο σαν ασπίδα, αφού αποτελεί και την αιχμή του δόρατος για την αντεπίθεση του Ελληνισμού.

Γι' αυτό το λόγο, αν στεναχωριέσαι τώρα με τα δεινά που περνάμε, σκέψου ότι ήδη τα ξεπερνάμε γιατί το μέλλον μας έχει αρχίσει κι ανατρέπει το παρόν, αφού συνεχίζει ως γέφυρα που συνδέεται με το παρελθόν. Έτσι γράφουμε την ιστορία του μέλλοντος.

Βίντεο: Συνέντευξη Ν. Λυγερού για την Ενέργεια του Ελληνισμού με
την Σ. Πλουτινάκη και τον Σ. Κυδωνάκη, Dream FM 90.6fm, 01.08.2019


Βίντεο 19:20: Συνέντευξη Ν. Λυγερού στον
Μ. Πούλλαδο, Ράδιο Πρώτο, 31/07/2019