13 Αυγ 2014

Ν. Λυγερός: Ο χαμένος ποιητής (Ποίηση Μαθηματικών και Μαθηματικά Ποίησης)


Επιμέλεια Σοφία Ντρέκου

Ο χαμένος ποιητής
μέσω του έργου του
έδειξε το δρόμο
για την ανάδειξη
της ανθρωπιάς
όταν υπάρχει
καταπίεση
από το σύστημα
και τα θέλω
της κοινωνίας
κι αν μερικοί
τον ξέχασαν ήδη
δεν πρόκειται
να τον βγάλουμε
από τη σκέψη μας
αφού η ποίηση
δεν πεθαίνει
με το σώμα
γιατί αγαπά
το πνεύμα
του ανθρώπου
που δεν γονατίζει.Βίντεο: «Γιατί διαβάζουμε ποίηση - Robin Williams» Απόσπασμα από την ταινία «Ο Κύκλος των Χαμένων Ποιητών» (Dead Poets Society) παραγωγής 1989, σε σκηνοθεσία Πίτερ Γουίαρ και σε σενάριο του Τομ Σούλμαν. Η ταινία διαδραματίζεται στην αριστοκρατική και συντηρητική Ακαδημία Γουέλτον στο Βερμόντ το 1959 και αφηγείται την ιστορία ενός καθηγητή που εμπνέει τους μαθητές του διδάσκοντάς τους ποίηση.

Όταν τα Μαθηματικά συναντούν την Ποίηση - Ομιλία στο ΤΕΙ Χανίων

Στο 10ο Δημοτικό γιορτάζουμε την ποίηση με μια εκδήλωση πολύ πρωτοποριακή. Καλεσμένος μας ο κ. Νίκος Λυγερός, ένας Έλληνας πολυπράγμωνας, ερευνητής, γνωστός στο ευρύτερο κοινό για τον ιδιαίτερα υψηλό δείκτη νοημοσύνης του.

Το θέμα που θα διαπραγματευτεί με τους μαθητές μας στο Αμφιθέατρο του ΤΕΙ Χανίων την Πέμπτη 23/3/17 από 10.00μ.μ έως 12.00μμ. είναι:

«Η ΠΟΙΗΣΗ των μαθηματικών ...τα μαθηματικά της ΠΟΙΗΣΗΣ». Καλεσμένοι στην εκδήλωση οι μαθητές -τριες της Β' τάξης του 7ου Γυμνασίου Χανίων με τους καθηγητές τους.Ευχαριστούμε τον κ. Βασίλη Διακολουκά για την ουσιαστική συμβολή του στην όλη διοργάνωση ,αλλά και τη διοίκηση του ΤΕΙ για τη φιλοξενία και τη Διευθύντρια του 7ου Γυμνασίου Χανίων, για την αποδοχή της πρόσκλησης.Σοφία Ντρέκου / Νίκος Λυγερός Λόγοι
16331) Ο χαμένος ποιητής. (ποίημα). Perfection 15 7 7/2014.

Δείτε και:

Δεν υπάρχουν σχόλια: