27 Ιουν 2016

Ν. Λυγερός το μέτωπο του Ελληνισμού: η αγωνιστικότητα του ελληνικού λαού για να παραμείνουμε ελεύθεροι


Κείμενα Νίκος Λυγερός,
Επιμέλεια Σοφία Ντρέκου

Το μέτωπο του Ελληνισμού

Δεν σκύψαμε ποτέ
κι ούτε γονατίσαμε
ακόμα κι όταν τα βασανιστήρια
μας έσπασαν τα πόδια
γιατί κανείς από τους δικούς μας
δεν μας το είχε μάθει,
και τώρα εσύ προσπαθείς
να μας εξηγήσεις ότι όλα
είναι χαμένα για την πατρίδα,
μη κουράζεσαι λοιπόν
διότι δεν πρόκειται ποτέ
να καταλάβουμε τις οδηγίες
ενός σκοτεινού ραγιαδισμού
κι ούτε θα εγκαταλείψουμε
τον αγώνα της πατρίδας
επειδή μας πρόδωσαν
είμαστε εδώ με τη γη μας
με το μέτωπο ψηλά
καρφωμένο στον ουρανό
και περιμένουμε τους εχθρούς μας
με αποφασιστικότητα
για να προστατέψουμε
το λαό του χρόνου
και τη γη θάλασσας.Η αγωνιστικότητα του ελληνικού λαού 

Μας είχαν όλοι για τεμπέληδες, λαμόγια και ξεπουλημένους και ήθελαν τα πάντα από εμάς.

Τώρα όμως έχει αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση και πρέπει να αποδεχθούν και να παραδεχθούν την αγωνιστικότητα του ελληνικού λαού. 

Συνεχίζουμε να είμαστε εδώ όρθιοι ακόμα και πληγωμένοι, ελεύθεροι ακόμα και πολιορκημένοι με τα οράματά μας δίχως όνειρα που μας πωλούσαν παλαιότερα. 

Γράφουμε μόνοι μας την ιστορία μας εδώ και αιώνες και κανείς δεν μπόρεσε να μας νικήσει, ακόμα και αν ζήσαμε πολλές και μακρόχρονες κατοχές. Δεν τα παρατάμε εύκολα ακόμα και στις πιο αντίξοες συνθήκες. Η αντίσταση είναι φυσιολογική σε εμάς. 

Αυτό μας έμαθαν οι πρόγονοί μας. Τώρα πρέπει ο Ελληνισμός να περάσει στην αντεπίθεση και να αξιοποιήσει τον πλούτο της χώρας μας μέσω μιας υψηλής στρατηγικής που δεν έχει να κάνει μόνο με τη διαχείριση πόρων. 

Έχουμε μέλλον ως λαός κι έχουμε αποδείξεις με την ελληνική Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη. Πρέπει να ξεπεράσουμε τις φοβίες μερικών και την επιφυλακτικότητα άλλων που βλέπουν μόνο και μόνο την καθημερινότητα. 

Τώρα το στρατηγικό άνοιγμα υπάρχει και πρέπει να το υλοποιήσουμε σύντομα, για να μπορέσει και η νεολαία μας να βρει θέσεις εργασίας στην Ελλάδα για να σταματήσει ο φαύλος κύκλος της εργασίας στο εξωτερικό. 

Ζούμε στη Ελλάδα για την Ελλάδα και πρέπει και η Ελλάδα να ζει με τον λαό της. Είμαστε μια πατρίδα αγωνιστών, διότι ποτέ τίποτα δεν ήταν εύκολο για μας. Δεν μας χαρίστηκαν, ενώ ο Ελληνισμός είναι μια προσφορά για όλη την Ανθρωπότητα. 

Ήρθε η ώρα λοιπόν με την αξιοπρέπειά μας να κάνουμε αυτό το στρατηγικό άνοιγμα, για να παραμείνουμε ελεύθεροι δίχως απεχθές χρέος για τα παιδιά μας.