Ο Θρακικός ζεόλιθος ανασαίνει δίπλα στον αγρότη... Ζεόλιθος και Αγροτική Καινοτομία (videos)


O ζεόλιθος ανασαίνει

Ο ζεόλιθος ανασαίνει διότι ερχόμαστε όλο και πιο κοντά στο ποθούμενο αποτέλεσμα για την πατρίδα μας. Σιγά σιγά αλλά σταθερά υπάρχουν όλο και περισσότεροι αγρότες, κτηνοτρόφοι κτλ που ενημερώνονται για τις ιδιότητες του ζεόλιθου.

Από την άλλη πλευρά αρχίζει και η επιστημονική ενημέρωση σε ανώτατα κλιμάκια όσον αφορά σ’ αυτόν τον στρατηγικό ορυκτό πλούτο.

Οι δύο αυτές προσεγγίσεις δημιουργούν ένα στρατηγικό μείγμα που συγκλίνει προς τον ίδιο στόχο, την ανάδειξη και την αξιοποίηση του ελληνικού ζεόλιθου που προετοιμάζεται δυναμικά για να λειτουργήσει αρχές του φθινοπώρου, για να τροφοδοτήσει αρχικά την ελληνική αγορά και τις εξαγωγές για να ενισχύσει την ελληνική οικονομία που βρίσκεται σε αυτήν τη δύσκολη φάση.

Αυτό μας επιτρέπει ν’ αρχίσουμε να σκεφτόμαστε από τώρα τον στρατηγικό σχεδιασμό και τη στρατηγική ανάπτυξης του ελληνικού ζεόλιθου, διότι δεν υπάρχει μόνο το θέμα της εξόρυξης αλλά και της κάθετης εκμετάλλευσης του προϊόντος.
  • Είναι πολύ σημαντικό ο ελληνικό ζεόλιθος να παραχθεί στην Ελλάδα και προς όφελος του ελληνικού λαού.
Και αυτό σημαίνει ότι πρέπει να εξετάσουμε κάθε τομέα στον οποίο μπορεί να εφαρμοστεί για να αναπτύξουμε μια ανάλογη στρατηγική. Και αυτές οι στρατηγικές να συγκλίνουν για να βοηθήσουν ακόμα πιο αποτελεσματικά την πατρίδα μας, με τις ίδιες τις δυνάμεις μας δίχως να περιμένουμε κάποια θεωρητική βοήθεια που δεν πρόκειται να έρθει αν δεν βοηθήσουμε τον ίδιο τον εαυτό μας ως λαός.

Το πυρίτιο... (στην άμμο της θάλασσας) 
είναι το δεύτερο πιο άφθονο στοιχείο στη γη.

Ο Θρακικός ζεόλιθος

Τώρα που έχουμε επιτέλους μπει στη διαδικασία της ανάδειξης του ζεόλιθου πρέπει όσο πιο γρήγορα γίνεται να το γνωστοποιήσουμε ως προϊόν και να πάρει μία αναγνώριση σε διεθνές επίπεδο.

Σε αυτό το πλαίσιο πρέπει να ασχοληθούμε σοβαρά, στρατηγικά και ορθολογικά με το θέμα της προστατευμένης ονομασίας προέλευσης. Διότι δεν πρόκειται για έναν ανώνυμο ζεόλιθο, αλλά για τον ζεόλιθο της Θράκης μας.

Ο Θρακικός ζεόλιθος πρέπει να είναι μια ονομασία που να αλλάξει και τα δεδομένα σε τοπικό επίπεδο. Διότι η Θράκη έχει ένα προϊόν με πολλές εφαρμογές σε πολλούς τομείς. Έτσι η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης είναι μια καλή ευκαιρία γνωστοποίησης του Θρακικού ζεόλιθου.

Η ΔΕΘ είναι ένα αποτελεσματικό πεδίο δράσης, διότι υπάρχουν τομείς που έχουν άμεση σχέση με τη γεωργία, τη κτηνοτροφία, την βιομηχανία. Ο Θρακικός ζεόλιθος μπορεί να παίξει ένα σημαντικό ρόλο και στα καλλυντικά, όπου η προστιθέμενη αξία είναι σημαντική και δημιουργεί ένα ουσιαστικό διαφορικό για την περιοχή.

Τώρα που έχουμε στα χέρια μας πολλά στοιχεία εφαρμογών του ζεόλιθου, όπου έχουν διαπιστωθεί διαφορές ανάπτυξης που κάνουν διαφορά ακόμα και για την ανάκαμψη της Θράκης. Με αυτόν τον τρόπο μπορούμε ν’ αλλάξουμε και την εικόνα της περιοχής, όπως έχουμε το μάρμαρο της Πάρου, μπορούμε να έχουμε και τον ζεόλιθο της Θράκης.

Η Θράκη μπορεί ν’ αναπτυχθεί και να παίξει ένα ρόλο στρατηγικό μέσω του ζεόλιθου. Διότι ο ζεόλιθος είναι και ένα όπλο απελευθέρωσης για ολόκληρη τη Θράκη. Μέσω του ζεόλιθου έχει σημασία ακόμα και σε ευρωπαϊκό επίπεδο σε μία ζώνη επαφής. Αλλά το σημαντικό είναι ότι ο ζεόλιθος δημιουργεί μια ανθεκτική σχέση με τη Θράκη σε στρατηγικό επίπεδο. Και αυτήν την περίοδο αρχίζουμε τώρα.
Zéolithe Articles & Analyses  [N. Lygeros]  Articles - Talks - Interviews
12751) July 22, 2013 O ζεόλιθος ανασαίνει. Perfection 14 7 7/2013.

• Κλικ στην εικόνα ή τον σύνδεσμο
για να δείτε τα Video στο YouTube

ΖΕΟΛΙΘΟΣ ΓΙΑ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΕΛΑΙΩΝΑ
δηλ. ΝΙΚΟΥ ΛΥΓΕΡΟΥ

ΖΕΟΛΙΘΟΣ ΓΙΑ ΠΑΓΕΤΟ ΓΕΝΙΚΑ
ΔΗΛ κ ΛΥΓΕΡΟΥ ΝΙΚΟΥ

Διάλεξη του Νίκου Λυγερού με θέμα:
"Ζεόλιθος και Αγροτική Καινοτομία".
10/03/2014

Διάλεξη του Ν. Λυγερού με θέμα:
"Ο ζεόλιθος δίπλα στον αγρότη".
Φέρες, 05/10/2014