19 Ιουλ 2013

Ιούλιος ο μήνας του ελληνικού Ζεόλιθου N. Lygeros: Articles & Analyses Zéolithe (Video)

N. Lygeros - Articles & Analyses Zéolithe  Επιμέλεια/Αφιέρωμα: Σοφία Ντρέκου

Αφιέρωμα Στον κόσμο του Ζεόλιθου
Σοφία Ντρέκου

N. Lygeros - Articles & Analyses Zéolithe
Ζεόλιθος (ενημέρωση)


ΑΝΑΝΕΩΝΕΤΑΙ ΕΔΩ 

Το αφιέρωμα είναι σε συνεχή ενημέρωση


1η Δημοσίευση 19 Ιουλίου 2013.
Τελευταία ενημέρωση και έλεγχος συνδέσμων:
2 Ιουλίου 2018 nikos-lygeros-poihsh.blogspot.gr


Ιούλιος 2014: η αρχή του ελληνικού ζεόλιθου
Ν. Λυγερός

Ο Ιούλιος 2014 είναι τελικά ο μήνας και το έτος του ελληνικού ζεόλιθου. Μετά από ένα μακρόχρονο αγώνα για τον ελληνικό ζεόλιθο βλέπουμε τα πρώτα χειροπιαστά αποτελέσματα.

Το Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και κλιματικής αλλαγής έδωσε την έγκρισή του για την τεχνική μελέτη έρευνας βιομηχανικού ορυκτού, συγκεκριμένα του ζεόλιθου, σε έκταση 99,161 στρεμμάτων στη θέση «ΚΟΚΚΑΛΟ» των Πετρωτών, του δήμου Ορεστιάδας, νομού Έβρου, της εταιρίας «ΟΛΥΜΠΟΣ Α.Ε.» σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν.669/77.

Αυτή η έγκριση έχει χορηγηθεί με εντολή του Υφυπουργού ΥΠΕΚΑ Ασημάκη Παπαγεωργίου που είχε ενημερωθεί για τις ιδιότητες και τα χαρακτηριστικά του ζεόλιθου και για τις δυνατότητες του ελληνικού ζεόλιθου τον Οκτώβριο του 2013 μέσω του πλαισίου των στρατηγικών αποθεμάτων της Ελλάδας.


  Νίκος Λυγερός: Μήνας του ζεόλιθου ο Ιούλιος
Έτσι από εκείνη την στιγμή είχε εις γνώση του όλα τα απαραίτητα στοιχεία για να προχωρήσει το θέμα του ζεολίθου. Τώρα είναι ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης που υπέγραψε αυτή την έγκριση. Το πιο σημαντικό αυτής της απόφασης είναι ότι η Ελλάδα ξεκινά επίσημα τις έρευνες για τον ζεόλιθο και στη συνέχεια την εξόρυξη που περιμένει εδώ και χρόνια ο ελληνικός λαός. Αυτή η αλλαγή φάσης θα προκαλέσει μια σειρά από οικονομικές επιπτώσεις και βέβαια θα ενεργοποιήσει νέες δραστηριότητες στη Θράκη μας.

Τα θαύματα του ζεόλιθου
δεν είναι ανάγκη
να τα πιστέψεις
αρκεί να τα ζήσεις
μαζί με το έργο
και να δεις τη χαρά
των μικρών ανθρώπων
όταν τον βλέπουν
να χιονίζει πάνω τους
και να μπορούν
να τον βάλουν
στη γη μας, στα δέντρα μας
ενώ αρχικά
δεν ήξεραν τι ήταν
κι εσύ δεν τολμούσες
να ζήσεις ελεύθερα
μια ύπαρξη χωρίς ιστορία.


Ν. Λυγερός - Δόθηκε η άδεια εκμετάλλευσης ελληνικού ζεόλιθουΔόθηκε η άδεια εκμετάλλευσης ελληνικού ζεόλιθου
Ν. Λυγερός (Μάρτιος 2017)


Μετά από χρόνια αγώνα για την προώθηση της αξιοποίησης του ελληνικού ζεόλιθου, δόθηκε επίσημα η άδεια εκμετάλλευσης του λατομείου του βιομηχανικού ορυκτού, σε δημόσια έκταση 83,4273 στρεμμάτων, στη θέση Κόκκαλο Πετρωτών, του δήμου Ορεστιάδας του νομού Έβρου, στην Εταιρεία Όλυμπος Α.Ε.

Η ενέργεια έγινε από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας στις 20/02/2017 κι έχει κωδικό: ΔΜΕΒΟ-Β/Φ6.11.7/171440/315. Αυτό σημαίνει πρακτικά ότι περνάμε όχι μόνο σε άλλη φάση για τον ζεόλιθο, αλλά σε άλλον κύκλο. 

Διότι θα είναι η πρώτη φορά στην ιστορία της Ελλάδας που θα λειτουργεί λατομείο ζεόλιθου. Κι αυτό αποτελεί καινοτομία από μόνο του. Είναι, όμως, μόνο η αρχή, διότι μετά από τόσα χρόνια προσπαθειών και επιμονής, ένα ελληνικό όραμα γίνεται επιτέλους μια ιστορική πραγματικότητα. 
  • Η άδεια έρευνας είχε δοθεί τον Αύγουστο του 2014 και μετά από πολλές καθυστερήσεις και περιπέτειες ήρθε η ώρα της άδειας εκμετάλλευσης.
Έτσι, μόλις οι καιρικές συνθήκες το επιτρέψουν στην περιοχή θα αρχίσει η επίσημη εξόρυξη του ζεόλιθου, όχι πια μόνο για έρευνα, αλλά για εκμετάλλευση. Έτσι, η Θράκη θα ζήσει μια νέα αρχή σε αυτό τον τομέα που δεν τολμούσε καν να το φανταστεί πριν μερικά χρόνια, διότι οι συνθήκες ήταν αντίξοες για λόγους καθαρά γραφειοκρατικούς σε συνδυασμό με την απουσία γνώσεων για τις επιστημονικές και τεχνικές ιδιότητες του ζεόλιθου. 

Τώρα, όμως, αρχίζει μια νέα πραγματικότητα και το μέλλον της Ελλάδας θα έχει ζεόλιθο. Ας ασχοληθούμε, λοιπόν, όλοι μαζί μ’ αυτήν την καινοτομία για να δούμε επί του πρακτέου πώς αλλάζει τα ελληνικά δεδομένα, διότι είναι μια μορφή προετοιμασίας γι’ αυτό που θα γίνει και με την ελληνική ΑΟΖ. (Δείτε την άδεια εδώ)

Στον κόσμο του ζεολίθου
δεν υπάρχουν μόνο εκθέματα
αλλά το πράσινο της γης
που περιμένει σιωπηλά
κάτω από τους λόφους
όπου κάθε πέτρα
γεμάτη κρυστάλλους
θέλει να βοηθήσει
την πατρίδα μας
γι' αυτό πρέπει κι εσύ
να παλέψεις μαζί μας
αν αγαπάς πραγματικά
τους ανθρώπους μας
και το περιβάλλον,
για τον αγώνα μας.


Ο ελληνικός φυσικός ζεόλιθος έχει την ικανότητα δέσμευσης βακτηρίων, αερίων, ανόργανων, οργανικών και οργανομεταλλικών ενώσεων, ρυθμίζει προς το ουδέτερο το ph των υδάτων και εμπλουτίζει τα ύδατα με οξυγόνο. Η ορυκτολογική σύσταση και οι φυσικοχημικές ιδιότητες καθιστούν τον ελληνικό φυσικό ζεόλιθο το καταλληλότερο υλικό για πολυάριθμες και πολύμορφες περιβαλλοντικές, βιομηχανικές, κτηνοτροφικές και αγροτικές εφαρμογές. (Ελληνικός Ζεόλιθος) (οι υπογραφές έκλεισαν)


★ Με αυτές τις υπογραφές του ελληνικού λαού θέλουμε να αναδείξουμε την αναγκαιότητα του ελληνικού Ζεόλιθου για να παρθεί επιτέλους η πολιτική απόφαση της εξόρυξής του στη Θράκη μας, όπου υπάρχει σε αφθονία, διότι αποτελεί για την πατρίδα μας ένα στρατηγικό στόχο που δίνει οικονομικές προοπτικές ενώ παράλληλα σέβεται απολύτως τους ανθρώπους και το περιβάλλον. Η αξιοποίησή του ελληνικού Ζεόλιθου θα έχει εφαρμογές στους τομείς της γεωργίας, της κτηνοτροφίας, του περιβάλλοντος, της βιομηχανίας και της φαρμακευτικής. Ήρθε, λοιπόν, η ώρα να βοηθήσει και αυτός όπως η ΑΟΖ την ελληνική οικονομία. (οι υπογραφές έκλεισαν) Sponsor: ellinikos.zeolithos@gmail.com


Links
Ζεολιθικές πατάτες
μαζέψαμε για πρώτη φορά
στο νησί των Αγίων
για να ζήσουμε μαζί
το θαύμα της φύσης
που δεν περίμενε
κανένας άλλος
εκτός από εμάς
γιατί δεν είχαν δει
ποτέ στη ζωή τους
ότι η πέτρα
μπορεί να βοηθήσει
την πατρίδα μας
για το μέλλον
της ιστορίας
που γράφουμε
με τα χέρια μας
αφού δίνουμε
ζωή στο λαό.
Σκίτσο: Arts - N. Lygeros εδώ


ΑΝΑΝΕΩΝΕΤΑΙ ΕΔΩ 

Η αναγκαία αξιοποίηση του Ζεόλιθου
Ο όρος ζεόλιθος επινοήθηκε το 1756 από τον Σουηδό ορυκτολόγο Axel Fredrik Cronstedt, ο οποίος παρατήρησε ότι κατά την ταχεία θέρμανση του ορυκτού stilbite, παράγονται μεγάλες ποσότητες ατμού από το νερό, οι οποίες απορροφούνται από το ορυκτό.

La explotación urgente de la zeolita
Il necessario utilizzo delle zeoliti
The necessary utilisation of zeolite
The term zeolite was coined in 1756 by Swedish mineralogist Axel Fredrik Cronstedt , who observed that upon the rapid heating of the mineral stilbite, large quantities of steam was produced from water, which are absorbed by the mineral. Based on this fact, he named this mineral zeolite, from the Greek word Zeo (zeō), which means boil and stone...

Οι ζεόλιθοι και ο άνθρωπος
Οι φυσικοί ζεόλιθοι σχηματίζονται όταν ηφαιστειακά πετρώματα και στρώματα τέφρας αντιδρούν με αλκαλικά υπόγεια νερά. Eίναι μικροπορώδη, αργιλλοπυριτικά ορυκτά τα οποία χρησιμοποιούνται συνήθως ως εμπορικά προσροφητικά.

Ο Ζεόλιθος ως στρατηγικός στόχος
Σε μία Θράκη όπου όλοι πιστεύουν ότι τίποτα πια δεν είναι δυναμικό κι ότι δεν υπάρχει καμία προοπτική στα τοπικά δεδομένα, θέλαμε να προτείνουμε επιπλέον από άλλες υπηρεσίες, όπως είναι το Μουσείο Καραθεοδωρή ή το Μέγαρο Μουσικής, και τον στρατηγικό στόχο του Ζεόλιθου.

Τεχνικά χαρακτηριστικά της εκμετάλλευσης του Ζεόλιθου
Για να μην υπάρξει πλαίσιο σύγκρισης με οποιαδήποτε άλλη εκμετάλλευση είναι καλό να γνωρίζουμε τα τεχνικά χαρακτηριστικά της εξόρυξης του ζεόλιθου στη Θράκη, αφού τώρα είναι γνωστό ότι όλοι οι φορείς ξέρουν ότι πρέπει να προχωρήσει και μάλιστα δυναμικά.
Το κρυφό μέρος

Υπογραφές για τον ελληνικό ζεόλιθο
Με αυτές τις υπογραφές του ελληνικού λαού θέλουμε να αναδείξουμε την αναγκαιότητα του ελληνικού ζεολίθου για να παρθεί επιτέλους η πολιτική απόφαση της εξόρυξής του στη Θράκη μας, όπου υπάρχει σε αφθονία, διότι αποτελεί για την πατρίδα μας...

Signatures pour la zéolithe grecque
Signatures for the Greek Zeolith
Firmas para la Zeolita griega
Подписи для греческого цеолита

Στον κόσμο του ζεολίθου

Ο ζεόλιθος και η αλλαγή φάσης
Αν δεν έχεις δει ποτέ το μέγεθος του κοιτάσματος του ζεόλιθου στα Πετρωτά της Θράκης, δεν μπορείς να καταλάβεις τα πραγματικά δεδομένα του προβλήματος της μη αξιοποίησης αυτού του ορυκτού για την πατρίδα μας...

1000 υπογραφές για τον Ζεόλιθο. (Dessin).
2000 υπογραφές για τον Ζεόλιθο (Dessin)

Ελληνική ΑΟΖ και ελληνικός Ζεόλιθος
Αν και τα μεγέθη είναι ριζικά διαφορετικά, η προσφορά που παρέχουν η ελληνική ΑΟΖ και ο ελληνικός ζεόλιθος στην πατρίδα μας είναι εξίσου σημαντικές, διότι και στις δύο περιπτώσεις ο ελληνικός λαός αντιλαμβάνεται ότι μπορεί να τα βγάλει πέρα μόνος του δίχως να έχει ανάγκη να ζητιανέψει από κανένα...

Z.E.E. greca e zeolite greca
Nonostante le dimensioni siano radicalmente diverse ,l’aiuto che danno la Z.E.E. greca e le zeoliti alla nostra patria è a parità importante , perché in entrambi i casi il popolo greco si rende conto che può farcela da solo senza aver bisogno di chiedere l’elemosina a nessuno .La Z.E.E. e le zeoliti sono potenzialità da valorizzare che ha la Grecia , senza però distruggere definitivamente l’ambiente...

Η στρατηγική της ΑΟΖ και του Ζεόλιθου

Ζεόλιθος 3000. (Dessin)

Ο ζεόλιθος ως μοριακό κόσκινο
Ενώ όλοι ξέρουμε την έννοια του κόσκινου και πόσο χρήσιμο είναι σε καθημερινή βάση, δεν αντιλαμβανόμαστε ότι ο ζεόλιθος αν είναι τόσο πολύτιμος, είναι λόγω αυτής της ιδιότητας αλλά σε μοριακό επίπεδο. Αυτό σημαίνει πρακτικά ότι ενώ τον αντιμετωπίζουμε ως ένα συμβατικό πέτρωμα, ο ζεόλιθος είναι ένα από τα καλύτερα μοριακά κόσκινα που μπορούμε να βρούμε στη φύση χωρίς να γίνει στην ουσία καμία άλλη παρέμβαση εκτός από την εξόρυξη...

La zeolita como tamiz molecular
Mientras que todos conocemos el concepto de tamiz y su utilidad en una base diaria, no nos damos cuenta de que si la zeolita es tan valiosa es gracias a esta propiedad sobre todo a nivel molecular. En la práctica, eso significa que aunque la manejamos como una roca convencional, la zeolita...

Le zeoliti con la proprietà di setaccio molecolare
Mentre tutti conosciamo cosa significhi setaccio molecolare e quanto sia utile a livello giornaliero, non comprendiamo che se le zeoliti sono così preziose, è grazie a questa proprietà e per di più a livello molecolare. Questo significa a livello pratico che nonostante le...

4000 υπογραφές για τον Ζεόλιθο (Dessin)

Εκστρατεία ζεόλιθου στην ελληνική ΑΟΖ
Τώρα που όλος ο ελληνικός λαός έχει καταλάβει την αξία της ελληνικής ΑΟΖ, πρέπει να περάσουμε και στο στάδιο της υποστήριξής της σε πρακτικό επίπεδο. Η ΑΟΖ δεν είναι φτιαγμένη μόνο για το θέμα των υδρογονανθράκων, έχει μεγάλη σημασία γενικότερα για τους ανθρώπους μας και για την πατρίδα μας.

5000 υπογραφές για τον Ζεόλιθο (Dessin)

Η εμφάνιση του ζεόλιθου
Η εμφάνιση του ζεόλιθου στα πιο απίθανα σημεία μας αποδεικνύει...

Η εκστρατεία του ζεόλιθου
Εκτός από τη Θράκη που γνωρίζει την αξία του ζεόλιθου λόγω εν δυνάμει παραγωγής, βλέπουμε ότι άλλες περιοχές της Ελλάδας ανακαλύπτουν επί του πρακτέου τα οφέλη του. Στη Μακεδονία έχουν γίνει ήδη πολλά πειράματα σε αγροκτήματα και όχι μόνο σε εργαστήρια που αποδεικνύουν την αύξηση της παραγωγικότητας...

Ο ζεόλιθος της δικαιοσύνης
Σε όσους θέλουν μέσω γραφειοκρατικών διαδικασιών να μπλοκάρουν τον ελληνικό ζεόλιθο για να διατηρήσουν μερικά προνόμια και μονοπώλιο που καταπατά τα δικαιώματα της Ελλάδας και των Ελλήνων, θέλουμε να υπενθυμίσουμε διακριτικά βέβαια την επανάσταση του Ghandi ενάντια στο μονοπώλιο της Βρετανικής Αυτοκρατορίας...

Ζεόλιθος και πετροχημεία
Ο ζεόλιθος λειτουργεί βασικά ως φίλτρο για πολλές εφαρμογές αλλά όχι μόνο. Οι ιδιότητές του, του επιτρέπουν να μετατραπεί και σε καταλυτικό στοιχείο, όπως το αποδεικνύει η πετροχημεία. Ο ζεόλιθος σε υψηλές θερμοκρασίες και πιέσεις...

Η ζεολιθική περίοδος
Η ζεολιθική περίοδος άρχισε ξαφνικά όταν οι άνθρωποι..

Ο ζεόλιθος και νέα μέθοδος ξήρανσης τροφίμων
Η λυοφιλίωση ως μέθοδος ξήρανσης των τροφίμων, συνίσταται στην κατάψυξη του υπό ξήρανση υλικού και κατόπιν την εξάχνωση του σχηματισθέντος πάγου μέσα στο κατεψυγμένο υλικό, ώστε να παραχθεί το αφυδατωμένο προϊόν...

Η πατρίδα μας θέλει ζεόλιθο

Η βάρβαρη καταπάτηση και η ελληνική απελευθέρωση
Όταν εξετάζουμε αντικειμενικά αυτήν την περίοδο τα δεδομένα που επικρατούν στην πατρίδα μας, αντιλαμβανόμαστε ότι υπάρχουν προοπτικές σε στρατηγικό επίπεδο αρκεί να βλέπουμε και τα ανάλογα νοητικά σχήματα σε βάθος χρόνου...

Ζεόλιθο επί του πρακτέου

Όταν μαζέψαμε τον ζεόλιθο

ΑΟΖ, Καστελλόριζο και Ζεόλιθος
Αν θέλουμε πραγματικά να βοηθήσουμε το Καστελλόριζο και να είμαστε ακόμα πιο αποτελεσματικοί από την ήδη πλούσια αποστολή καρτών, μπορούμε να στείλουμε ζεόλιθο, για να προωθήσουμε την όλη προσπάθεια αξιοποίησης του νησιού και μάλιστα σε αναλογικό πλαίσιο. Όλοι ξέρουμε πόσο δύσκολο είναι το νερό στο νησί...

Castellorizo, ZEE et Zéolithe. (Dessin sur cahier).

Ζεόλιθος Α

Zeolite and Relaxation
Faujasite structure of zeolite Y. (Feutre sur papier blanc grain moyen A5, 21x14,8)
Four positions and Zeolite. (Feutre sur papier blanc grain moyen A5, 21x14,8)

Ο ζεόλιθος στο Καστελλόριζο
Ο ζεόλιθος στο Καστελλόριζο δεν είναι πια ένα όραμα αλλά μια πραγματικότητα, η οποία υλοποιήθηκε χάρη στη δραστηριότητα του Σχολείου. Επί του πρακτέου, μέσω της πρόσκλησης της δασκάλας Χρύσας Χαρισμαΐδου μπορέσαμε να μάθουμε στα παιδιά του δημοτικού αλλά και του νηπιαγωγείου πώς να χρησιμοποιήσουν ζεόλιθο για τα φυτά...

Της Χρύσας ο ζεόλιθος

Γαλανόλευκη μονάδα
- Θέλουμε απέραντο γαλάζιο. - Κι έχουμε λευκή πέτρα. - Τι περιμένουμε λοιπόν;...

Η δυναμική του ζεόλιθου
Η δυναμική του ζεόλιθου προχωρά το όλο θέμα κάθε φορά και ένα επίπεδο παραπάνω. Τελειώσαμε επιτέλους με τις δικαστικές αποφάσεις και τώρα περάσαμε και στη νέα απόφαση της Αποκεντρωμένης Περιφέρειας που επιτρέπει πια ν' αγγίξουμε το τελευταίο στάδιο, δηλαδή την απόφαση του Υφυπουργού ΠΕΚΑ, ο οποίος είναι ο αρμόδιος για το θέμα της εξόρυξης του ζεόλιθου. Η συγκεκριμένη υπόθεση είναι στρατηγικής σημασίας...

Ζεολιθικά στοιχεία

Ο ζεόλιθος της Ελλάδας
Ο ζεόλιθος της Ελλάδας γίνεται σιγά σιγά μια πραγματικότητα κι αν μερικοί δεν το αντιλαμβάνονται, δεν έχει μεγάλη σημασία, διότι τα πράγματα αλλάζουν και θα το δουν με τα μάτια τους αφού αλλάξουν τα δεδομένα. Με την πάροδο του χρόνου η Ελλάδα ενημερώνεται για την αξία του ζεόλιθου της Θράκης κι από την Κέρκυρα, στην Κρήτη, στο Καστελλόριζο, στη Ρόδο, στη Μακεδονία και στην Πελοπόννησο...

Ο ελληνικός ζεόλιθος δεν είναι μια νομικίστικη υπόθεση
Ο ελληνικός ζεόλιθος δεν είναι μια νομικίστικη υπόθεση, όπως θεωρούν μερικοί που θέλουν να παραμείνουν ουδέτεροι για ένα θέμα που δεν γνωρίζουν. Ξεχνούν βέβαια ότι όταν παραμένεις ουδέτερος μεταξύ του θύτη και του θύματος, είσαι πάντα με το μέρος του θύτη, γιατί τον αφήνεις να καταπατά τα δικαιώματα του θύματος...

Η αναδίπλωση του Ελληνισμού
Η αναδίπλωση του Ελληνισμού είναι κάθε μέρα και πιο ορατή, αφού έρχεται σε εφαρμογή η υψηλή στρατηγική της ελληνικής ΑΟΖ που αξιοποιεί το απέραντο γαλάζιο. Και οι σύμμαχοί μας και οι εχθροί μας πρέπει τώρα να μας υπολογίζουν μ' ένα διαφορετικό τρόπο που αφήνει πίσω πολλά από αυτά που θεωρούσαμε στο παρελθόν ως δεδομένα που δεν αλλάζουν με τίποτα. Διότι με την ΑΟΖ μας, κάθε νησί μας γίνεται μία γη θάλασσας που έχει άλλη αξία και...
Ο ζεόλιθος σε ατομικό επίπεδο
Αν συνειδητοποιήσουμε τι μπορεί να μας προσφέρει ο ζεόλιθος σε ατομικό επίπεδο θα προχωρούσαμε ακόμα πιο δυναμικά στην εξόρυξη του στην Ελλάδα μας. Αφού είναι δύσκολο να δούμε τι μπορούμε να προσφέρουμε στους άλλους σε φάση κρίσης, θα ήταν καλό ν' ασχοληθούμε σε ατομικό επίπεδο. Ο ζεόλιθος είναι χρήσιμος για τα χωράφια...

Huile sur Zéolithe ZON.(Feutre sur papier A5)

Ελιά Ζεόλιθου

Βελανιδιά Ζεόλιθου
★ O ζεόλιθος ανασαίνει
Ο ζεόλιθος ανασαίνει διότι ερχόμαστε όλο και πιο κοντά στο ποθούμενο αποτέλεσμα για την πατρίδα μας. Σιγά σιγά αλλά σταθερά υπάρχουν όλο και περισσότεροι αγρότες, κτηνοτρόφοι κτλ που ενημερώνονται για τις ιδιότητες του ζεόλιθου...

Ζεόλιθος και κατσίγαρος
Στην παραγωγή του λαδιού στην Κρήτη, στο επίπεδο του ελαιοτριβείου, έχουμε και παραγωγή κατσίγαρου. Το πρόβλημα είναι ότι ο κατσίγαρος επηρεάζει σημαντικά τις ιδιότητες των εδαφών, παραδείγματος χάρη το pH και την ηλεκτρική αγωγιμότητα...

Zeolita y alpechín
Durante la producción del aceite de oliva en Creta, en las almazaras también se produce el alpechín. El problema es que el alpechín afecta significativamente a las propiedades del suelo como por ejemplo, el pH y la conductividad eléctrica. Así, las rocas que contienen illita, ante los fenoles que existen en el alpechín, muestran una gran capacidad de absorción...

Zeoliti e reflui oleari
A Creta nella produzione dell’olio, e nella procedura di frantumazione, abbiamo anche gli scarti di produzione i reflui oleari. Il problema dei reflui oleari incide in maniera rilevante sulle proprietà dei terreni, per esempio sul ph e sulla conducibilità elettrica...

Τα χρυσάνθεμα του ζεόλιθου

Στο χωράφι του ζεόλιθου

Το νέο ζεόλαδο

Σακουλάκι σακουλάκι. (ποίημα)

Βάζουμε το ζεολιθαράκι μας.

Ο Ζεόλιθος: Η απελευθέρωση από τον κατσίγαρο
Αν υπάρχει ένα τεράστιο πρόβλημα που μπορεί να λύσει οριστικά ο ζεόλιθος με την εφαρμογή του, είναι το θέμα του κατσίγαρου για τους ελαιοπαραγωγούς. Όσοι δεν γνωρίζουν τη δυσκολία του θέματος λόγω οσμής και τοξικότητας, δεν μπορούν να αντιληφθούν τι πιέσεις ασκούνται πάνω στους ελαιοπαραγωγούς με πάτημα το κατσίγαρο...

Zeolita: La liberación del alpechín
Zeoliti : smaltimento dei reflui oleari
Il problema enorme che le zeoliti possono risolvere definitivamente con la loro applicazione è per i produttori d’olio il problema dei reflui oleari. Quanti non conoscono le difficoltà del problema per ciò che riguarda le esalazioni di cattivo odore e la loro tossicità...

Ο αγώνας του ελληνικού ζεόλιθου
Ο αγώνας του ελληνικού ζεόλιθου είναι ανάλογος με τον αγώνα της ελληνικής ΑΟΖ, διότι πρόκειται περί ενός εθνικού θέματος. Πρέπει λοιπόν να ξεπεραστούν οι τοπικές αντιπαραθέσεις και να καταλάβουμε ότι η μάχη δεν έχει σχέση αποκλειστικά με τα δικαστήρια. Η ουσία είναι αλλού. Ο ελληνικός ζεόλιθος αποτελεί για την οικονομία μας...

Ο ζεόλιθος ενάντια στο δάκο της ελιάς
Μία από τις σημαντικές εφαρμογές του ζεόλιθου στον τομέα της γεωργίας είναι η αντιμετώπιση του δάκου της ελιάς. Αυτή η μύγα της ελιάς (Bactrocera oleae) είναι ένας από τους χειρότερους εχθρούς του καρπού της ελιάς...

La zeolita contra la mosca del olivo

Le zeoliti contro la mosca olearia
Una delle applicazioni importanti delle zeoliti in agricoltura, è il trattamento della mosca olearia. Questa mosca Bactrocera oleae è uno dei peggiori nemici del mesocarpo dell’oliva. Nel trattamento classico abbiamo due categorie che riguardano l’ante periodo e il post periodo. L’uso delle zeoliti è importante come ...

Ο ζεόλιθος ενάντια στον παγετό
Μια από τις συγκινητικές εφαρμογές του ζεόλιθου στη γεωργία είναι η αντιμετώπιση του παγετού. Αν και αυτή η ιδιότητα δεν είναι ακόμα πολύ γνωστή, είναι τεράστιας σημασίας για τις καλλιέργειές μας. Οφείλεται στα χαρακτηριστικά του ζεόλιθου και γι’ αυτό το λόγο πρέπει να είμαστε προσεχτικοί πάνω στο ποσοστό του κλινοπτιλόλιθου στο σκεύασμα που έχουμε παραγγείλει, διότι αυτός κάνει όλη τη δουλειά...

La zeolita contra las heladas
Una de las aplicaciones más impresionantes de la zeolita en la agricultura es el tratamiento de la escarcha. Mientras que esta cualidad todavía no es bien conocida, es primordial para nuestros cultivos. Se debe a las características de la zeolita y es por esta razón que debemos ser cautelosos en el porcentaje de clinoptilolita de producto que pedimos, porque es él que hace todo...

Le zeoliti contro il gelo
Una delle più emozionanti applicazioni delle zeoliti nell’agricoltura è il trattamento del gelo. Anche se questa proprietà non è ancora molto nota, ha una enorme importanza per le nostre colture. Ciò è dovuto alle caratteristiche delle zeoliti e per questo motivo dobbiamo essere accorti alla percentuale di clinoptilolite presente nella confezione che abbiamo ordinato...

Ο ζεόλιθος είναι θέμα νοημοσύνης
Όσοι ακόμα αναρωτιούνται αν πρέπει να ασχοληθούν με το ζεόλιθο, πρέπει να καταλάβουν ότι είναι θέμα νοημοσύνης. Δεν μπορείς από τη μία πλευρά να κλαίγεσαι συνεχώς γιατί δεν τα βγάζεις πέρα οικονομικά κι από την άλλη να μη βλέπεις ότι ο ζεόλιθος είναι η λύση στα προβλήματά σου...

Όταν πετάχτηκε ο ζεόλιθος • When zeolite was cast

Η απόλαυση του ζεόλιθου
Άλλο είναι να μελετάς ένα θέμα αποκλειστικά σε θεωρητικό επίπεδο για λόγους εθνικής στρατηγικής και άλλο να βλέπεις χειροπιαστά τη δράση της σκέψης. Στο θέμα του ζεόλιθου, επειδή έχει να κάνει με τη φύση και τον άνθρωπο, πολλά πράγματα λειτουργούν βιωματικά... • Il beneficio delle zeoliti

Η διάδοση του ζεόλιθου
Η διάδοση του ζεόλιθου στον τομέα της γεωργίας γίνεται από στόμα σε στόμα πλέον, γιατί οι γεωργοί εμπιστεύονται τους γεωργούς κι όταν βλέπουν χειροπιαστά αποτελέσματα στα χωράφια των άλλων θέλουν και αυτοί να τον δοκιμάσουν και στα δικά τους...

Η αλλαγή φάσης του ζεόλιθου
Αυτήν την περίοδο χωρίς να το συνειδητοποιούν οι περισσότεροι διανύουμε ένα μεταβατικό στάδιο όσον αφορά στο θέμα του ζεόλιθου. Σιγά-σιγά οι επίσημοι φορείς αρχίζουν να κάνουν αναφορές σ’ αυτόν τον στρατηγικό ορυκτό πλούτο, ακόμα και για το πεδίο της πιστοποίησης. Δεν είναι πια ενημερωμένοι μόνο στην Αποκεντρωμένη Περιφέρεια και στο ΥΠΕΚΑ, και ειδικά ο αρμόδιος Υφυπουργός... • The zeolite phase change

Στο περίπτερο του ζεόλιθου

Η αξία του ζεόψωμου

Τρεις ζεόλιθοι στο Ιόνιο.

Ελληνικός ζεόλιθος και αναγκαίες κινήσεις
Η κατάσταση με τον ελληνικό ζεόλιθο προχωρά και μπορούμε να το δούμε όλοι και με την απόφαση της αποκεντρωμένης περιφέρειας και με την απόφαση του Εφετείου της Θράκης και με τη θετική προσέγγιση του Υφυπουργού ΥΠΕΚΑ αλλά και του Πρωθυπουργού...

Χτίσε με ζεόλιθο. (ποίημα)

Τα οφέλη του ζεόλιθου

Τα παιδιά του ζεόλιθου

7000 υπογραφές για τον Ζεόλιθο (Dessin)

Ο ζεόλιθος του μέλλοντος
Ο ζεόλιθος του μέλλοντος έκανε την εμφάνιση του στην Πελοπόννησο για να μην ξεχάσουμε την Παλιά Ελλάδα. Για να υπάρχει ο συνδετικός κρίκος με τον κάμπο που προστάτεψε ο Κολοκοτρώνης πριν 200 χρόνια από την βαρβαρότητα, βρεθήκαμε και πάλι εδώ για να προστατέψουμε τις επόμενες ελιές που θα είναι εδώ για τις επόμενες γενιές... • L'apport vital de la Zéolithe

Ζεολιθικά σταφύλια

Ο ζεόλιθος είναι σαν εμάς • Zeolite is like us

Brewsterite. (Dessin).

Gmélinite. (Dessin).

Κατασκευαστικός ζεόλιθος
Ενώ μερικοί αγνοούν ακόμα και τη λέξη ζεόλιθος, τα τελευταία χρόνια, ο φυσικός ζεόλιθος χρησιμοποιείται όλο και περισσότερο και αυτό ειδικά στις χώρες υπό ανάπτυξη όπου υπάρχει μία τεράστια ζήτηση στον τομέα της κατασκευής... • Zeolita constructiva • Zeoliti nelle costruzioni

Η θεαματική ιδιότητα του ζεόλιθου
Για να καταλάβουμε πρακτικά τη θεαματική ιδιότητα του φυσικού ζεόλιθου αρκεί να εξετάσουμε μερικά δομικά του στοιχεία. Ένα από αυτά είναι η ειδική εσωτερική επιφάνεια. Αυτή αντιπροσωπεύει την ολική επιφάνεια που είναι προσβάσιμη από τα εσωτερικά κανάλια αυτού του πορώδους πετρώματος... • La cualidad espectacular de zeolita

Ο ζεόλιθος στην αντιμετώπιση των πυρηνικών αποβλήτων
Ο ζεόλιθος με την ειδική του επιφάνεια, με την πορωδικότητά του αλλά και με τη γεωμετρία του, είναι ένα ιδανικό εργαλείο για την αντιμετώπιση των πυρηνικών αποβλήτων. Έχουν μελετηθεί τουλάχιστον τρεις φυσικές ποικιλίες του ζεόλιθου: ο κλινοπτιλόλιθος, ο χαμπαζίτης κι ο μορντενίτης, ειδικά για την αφόπλιση... • La zeolita en el tratamiento de los residuos nucleares • Le zeoliti nell'impiego contro le scorie nucleari

Μάθε περισσότερα

Γεωργικός ζεόλιθος

Δεν θα κρατήσουμε μόνο

Ο ζεόλιθος ως μηχανή. (ποίημα)

Ο ζεόλιθος και η γη μας
Ένα από τα σημαντικά πράγματα που πρέπει να κατανοήσουμε σε σχέση με τη χρήση του ζεόλιθου στη γεωργία, είναι ότι ο ζεόλιθος ασχολείται πρωταρχικά με τη γη μας και ως επίπτωση αυτής της δράσης βελτιώνει την παραγωγή. Η σημασία αυτής της παρατήρησης φαίνεται ξεκάθαρα όταν η γη είναι όξινη, αφού σε αυτήν την περίπτωση το 70% του λιπάσματος... • La zeolita y nuestra tierra • Zeolite and our soil • Le zeoliti e la nostra terra

Ο ζεόλιθος στην ειδική αγωγή. (ποίημα).

Η επιλεκτικότητα του κλινοπτιλόλιθου
Όταν μιλούμε γενικά για ζεόλιθο, δεν κατανοούμε ότι υπάρχουν πολλές ποικιλίες και δεν έχουνε όλες τις ίδιες ιδιότητες. Υπάρχουν ζεόλιθοι που είναι όξινοι, άλλοι ουδέτεροι κι άλλοι αλκαλικοί. Γι’ αυτό τον λόγο, και ειδικά τώρα που θέλουμε να αναδείξουμε τις ιδιότητες που έχει ο ελληνικός φυσικός ζεόλιθος, πρέπει να εξετάζουμε ειδικά τις ιδιότητές του... • La selectividad de la clinoptilolita

Σφυροκοπώντας με ζεόλιθο

Νοητικά Σχήματα της δράσης του Ζεόλιθου I (Dessin sur cahier)

Νοητικά Σχήματα της δράσης του Ζεόλιθου II (Dessin sur cahier).

Η επανάσταση του Ζεοβαλάντη. (ποίημα).

Νοητικά Σχήματα της δράσης του Ζεόλιθου III (Dessin sur cahier)

Ζεόλιθος και Κοσμητολογία/Αισθητική
Ένας από τους τομείς εφαρμογής του ζεόλιθου που επιτρέπει μια κάθετη παραγωγή αλλά και μια αυξημένη αξία, είναι αυτός της Κοσμητολογίας/αισθητικής. Γνωρίζουμε ήδη πολλές εφαρμογές που εκμεταλλεύονται την ιδιότητα του μοριακού κόσκινου που έχει ο ζεόλιθος και μάλιστα ο κλινοπτιλόλιθος... • Zeolita y cosmética

Οι γεωπολιτικές διαστάσεις της ΑΟΖ και του Ζεόλιθου
Λόγω έλλειψης γνώσεων και τεχνικών στους τομείς της ΑΟΖ και του ζεόλιθου, οι περισσότεροι νομίζουν ότι είναι γραφικές λεπτομέρειες της πατρίδας μας και ότι η ουσία είναι η οικονομική κρίση. Μόνο που από τότε που το λένε τίποτα δεν έχει αλλάξει και οι ίδιοι περιμένουν ακόμα το φως χωρίς να αντιληφθούν ότι έχουμε δύο φάρους...

Όταν γεννήθηκε η ζεομορφιά

Τα θαύματα του ζεόλιθου

Όταν χιόνισε πέτρα
Μια φορά κι έναν καιρό, σ’ ένα ηλιόλουστο νησί δύο μικροί άνθρωποι περίμεναν τα Χριστούγεννα. Ήθελαν να δουν το χιόνι για το οποίο μιλούσαν όλοι οι άνθρωποι. Εδώ και χρόνια άκουγαν για αυτό το θαύμα του ουρανού, αλλά δεν το είχαν δει ποτέ και δεν ήξεραν με τι μοιάζει ακριβώς. Το μόνο που ήξεραν ήταν ότι ήταν λευκό...

Ουσία ευζωής

Χημική Ανάλυση Ζεόλαδου
Ενώ το ζεόλαδο ήταν ένα όραμα τώρα έγινε μία πραγματικότητα και μάλιστα και σε επίπεδο της χημικής ανάλυσης. Έτσι περάσαμε το πρώτο ουσιαστικό και αντικειμενικό στάδιο της παραγωγής αυτού του αγουρέλαιου. Η συλλογή του έγινε στις 26/10/2013. Συμμετείχαμε ομαδικά σε αυτή την προσπάθεια για να έχουμε βιωματική γνώση της όλης επεξεργασίας δίχως κανένα ενδοιασμό...

Τα κεράσια του Ζεόλιθου. (Dessin sur cahier).

ΑΟΖ, Ζεόλιθος και Καινοτομία
Τώρα συνειδητοποιούμε ότι η Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη, ο Ζεόλιθος και η Καινοτομία μπορούν ν’ αποτελέσουν βασικά στοιχεία για να θεμελιώσουμε την Υψηλή μας Στρατηγική σε ευρωπαϊκό αλλά και διεθνές επίπεδο. Όταν έχεις υδρογονάνθρακες και υδρίτες μεθανίου στη θάλασσά σου, όταν έχεις ορυκτό πλούτο στη γη σου, όταν έχεις νοημοσύνη στην έρευνά σου κι όταν ξέρεις ότι ο χρόνος είναι μαζί σου, δεν επιτρέπεται να σε πληγώνει η μιζέρια της καθημερινότητας...

Το ζεόλαδο ως ελληνική καινοτομία
Αν κάποιος υπολογίσει πόσα ελαιόλαδα υπάρχουν στον κόσμο και πόσους τόνους αντιπροσωπεύουν, αν σκεφτεί επίσης πόσοι ζεόλιθοι υπάρχουν φυσικοί και συνθετικοί, τότε θα μπορέσει να κατανοήσει την επινόηση του ζεόλαδου και να συνειδητοποιήσει ότι αποτελεί ελληνική καινοτομία σε παγκόσμιο επίπεδο. • Zeolado como innovación griega

Ο Ζεόλιθος κατά των νηματωδών
Ενώ όλοι ξέρουν ότι ο νηματώδης σκώληκας αποτελεί μάστιγα για τη γεωργία, σπάνιοι είναι οι αγρότες που ξέρουν ότι αντιμετωπίζεται αποτελεσματικά από την ενσωμάτωση του ζεόλιθου. Η κλασική αντιμετώπιση με τα χημικά... • La zeolita contra los nematodos

Η ανάκαμψη ως καινοτομία
Σε έναν κόσμο όπου όλοι μιλούν για την ανάπτυξη, δίχως να δείχνουν την παραμικρή υλοποίηση, η ανάκαμψη παρουσιάζεται ως μία καινοτομία. Και είναι όντως αυτό για την πατρίδα μας, αφού είναι ελάχιστοι αυτοί που πιστεύουν...

Η ενσωμάτωση του ζεόλιθου
Η ενσωμάτωση του ζεόλιθου
δεν αφορά μόνο
ό,τι έχει ειπωθεί
με τον παππά
στο Δάλι
γιατί είμαστε
του Ελληνισμού
κι η Ελλάδα
και η Κύπρος
είναι μόνο
η αρχή
για τη βοήθεια
της γης

Η δυναμική του ζεόλιθου
Η δυναμική του ζεόλιθου ξεπερνά όλο και περισσότερα εμπόδια και μετατρέπει αυτό το στρατηγικό ορυκτό σε εθνικό ζήτημα που ζει μέσω του ελληνικού λαού. Ο ζεόλιθος πριν λίγο καιρό ήταν παντελώς άγνωστος στην πατρίδα μας...

ΤΕΤΡΑΖΕΟ. (Dessin sur cahier)

Αποστολή στα Τρίκαλα

Στο πνευματικό κέντρο

Ο ζεόλιθος με το χώμα

Τροφή των νεογέννητων

Η μικροβιολογική δράση του ζεόλιθου
Μια από τις πιο εντυπωσιακές δράσεις της χρήσης του ζεόλιθου είναι η εφαρμογή του στην ποιότητα του γάλακτος. Ήδη ξέρουμε από παλαιότερη μελέτη ότι το συμπλήρωμα της διατροφής των αγελάδων, επιτρέπει μια αύξηση της παραγωγής κατά 17 %. Με την φυσική αποτοξίνωση που προκαλεί ο ζεόλιθος δεσμεύοντας τις ελεύθερες ρίζες, τις τοξίνες και τα βαρέα μέταλλα, είναι φυσιολογικό να έχουμε έναν οργανισμό σε καλύτερη φυσική κατάσταση και κατά συνέπεια να έχει καλύτερη παραγωγική απόδοση...

Η στρατηγική του ζεόλιθου
Η στρατηγική του ζεόλιθου δεν επιτρέπει μόνο την ανάδειξη του ορυκτού πλούτου της Ελλάδας αλλά δίνει τη δυνατότητα να έχουμε εναλλακτικές λύσεις για να μην μας καταπατούν τα ανθρώπινα δικαιώματα. Ο ζεόλιθος είναι...

Καταπολέμηση του αρσενικού στη γη μέσω του Ζεόλιθου
Υπάρχουν δύο μεγάλες κατηγορίες αρσενικού, η οργανική και η ανόργανη. Η δεύτερη είναι πιο τοξική από την πρώτη. Είναι συνδυασμός με οξυγόνο χλώριο ή θείο. Ενώ στην οργανική συνδυάζεται με άνθρακα ή υδρογόνο...

Ο στρατηγικός ζεόλιθος
Πριν καταλάβουν όλοι οι δικοί μας την αξία του ελληνικού ζεόλιθου, πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι πρόκειται για στρατηγικό ορυκτό πλούτο όχι μόνο για τη Θράκη μας αλλά για όλη την πατρίδας μας. Ο ζεόλιθος δεν είναι μία λεπτομέρεια τοπικού επιπέδου όπως προσπαθούν να τον παρουσιάσουν μερικοί...

Η αλλαγή του ζεόλιθου.

Βιωματικές εφαρμογές του ζεόλιθου
Η ιστορία του ζεόλιθου στη Ελλάδα και στην Κύπρο έχει αλλάξει φάση. Δεν μιλάμε πια για θεωρητική προσέγγιση του ζεόλιθου σε θεωρητικό επίπεδο ούτε σε γενικές ενημερώσεις αλλά ούτε καν πειράματα. Είμαστε πλέον...

Τα παιδιά του νηπιαγωγείου. (ποίημα).

Το λιμάνι του ζεόλιθου
Αν υπάρχουν ακόμα Θρακιώτες που αναρωτιούνται ποιο ρόλο μπορεί να παίξει το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, η λύση είναι απλή. Η Αλεξανδρούπολη με την πάροδο του χρόνου μπορεί να γίνει το λιμάνι του ζεόλιθου και να συνδυάσει το όνομά της με αυτόν τον στρατηγικό ορυκτό πλούτο που διαθέτει η Θράκη...

Με τον ζεόλιθο

Ο ζεόλιθος και οι μέλισσες
Ενώ ξέρουμε ότι οι μέλισσες είναι ένας δείκτης πολύ σοβαρός για την εξέλιξη των δεδομένων όταν υπάρχει μόλυνση του περιβάλλοντος, δεν εξετάζουμε συστηματικά την ποιότητα που έχει το μέλι και η γύρη...

Τα όρια του ζεόλιθου

Μύδια, καβούρια και ζεόλιθος
Στον τομέα της καλλιέργειας των μυδιών και των καβουριών πρέπει να λυθούν πολλά προβλήματα που σχετίζονται, βέβαια, με το περιβάλλον και ειδικά της θάλασσας. Ένα από τα βασικά προβλήματα προέρχεται και από την αμμωνία...

Ο ζεόλιθος ενάντια στον περονόσπορο
Όπως έχει ήδη καταγραφεί, ο ζεόλιθος καταπολεμά αποτελεσματικά τον δάκο, που κατασπαράζει τις ελιές, αλλά και τον νηματώδη σκώληκα, που καταστρέφει θερμοκήπια. Πρόσφατα, μέσω του Γιώργου Ανδριανάκου, μάθαμε και για τις ...

Ζεολιθικές εξελίξεις
Ζεολιθικές εξελίξεις βλέπουμε σε όλη την Ελλάδα αλλά και την Κύπρο. Αντιλαμβανόμαστε, όμως, ότι η ιδιότητά του να καταπολεμά το δάκο με αποτελεσματικότητα δεν είναι ακόμα ευρύτερα γνωστή και περιοχές που έχουν μεγάλη...

Ζεολιθικές πατάτες

Ζεολιθικό αρκουδάκι. (Dessin).

8000 υπογραφές για τον Ελληνικό ζεόλιθο

Logo Zeo Iso (Dessin)

ΖΕΑΠΕΤΡΑ

Ο ζεόλιθος της Κίρκης

Ζεόλιθος και Περιφέρεια
Η ανάδειξη του ελληνικού ζεόλιθου δεν είναι πια ένα όραμα αλλά μια πραγματικότητα για την περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Ο ελληνικός ζεόλιθος έχει μπει κυριολεκτικά στο πρόγραμμα της Περιφέρειας αφού τώρα γνωρίζει και τα οφέλη του ζεόλιθου... • Zeolite and the Region

Ο ζεόλιθος ως εργαλείο υποστήριξης της ΕΒΖ
Η παραγωγή της ζάχαρης υπάγεται στον κανονισμό της εθνικής ποσόστωσης. Παλαιότερα, πριν το 2006, η Ελλάδα είχε δικαίωμα να παράγει 317 χιλιάδες τόνους. Ενώ με αυτό το πλαίσιο δικαιούται να παράγει 158 χιλιάδες τόνους ζάχαρης...

Ιούλιος 2014: η αρχή του ελληνικού ζεόλιθου
Ο Ιούλιος 2014 είναι τελικά ο μήνας και το έτος του ελληνικού ζεόλιθου. Μετά από ένα μακρόχρονο αγώνα για τον ελληνικό ζεόλιθο βλέπουμε τα πρώτα χειροπιαστά αποτελέσματα. Το Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και κλιματικής αλλαγής έδωσε την έγκρισή του για την τεχνική μελέτη έρευνας βιομηχανικού ορυκτού, συγκεκριμένα του ζεόλιθου, σε έκταση 99,161 στρεμμάτων στη θέση «ΚΟΚΚΑΛΟ» των Πετρωτών, του δήμου Ορεστιάδας, νομού Έβρου ,της εταιρίας «ΟΛΥΜΠΟΣ Α.Ε.» σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν.669/77... • July 2014: The commencement of Greek zeolite

Ο Ζεόλιθος ενάντια στη Μαργαρόνια
Φέτος στο Νομό Μεσσηνίας βλέπουμε ότι υπάρχει ένα σοβαρό πρόβλημα με τη Μαργαρόνια. Είναι ένα έντομο που προσβάλλει συνήθως τη νεαρή βλάστηση αλλά και τον καρπό, περισσότερο στο σημείο επαφής δύο καρπών παρά ...

Η Αλόη Βέρα και ο Ζεόλιθος
Όλοι γνωρίζουμε τις ιδιότητες της Αλόης Βέρας, αφού είμαστε ικανοί να αγοράσουμε προϊόντα που την εμπεριέχουν. Από την άλλη λέμε ότι ασχολούμαστε με τα φυτά του κήπου μας, αλλά βάζουμε γρασίδι για να είμαστε της μόδας...

Ζεόλιθος και Κολοκάσι
Το Κολοκάσι είναι εμβληματικό προϊόν της Κύπρου και ειδικά της περιοχής Σωτήρας, η οποία θα έπρεπε να έχει ήδη μια Προστατευμένη Ονομασία Προέλευσης. Οι ειδικοί γνωρίζουν βέβαια και τις πούλλες. Αλλά ας ασχοληθούμε με...

Η νέα φάση του ζεόλιθου
Η νέα φάση του ζεόλιθου προέρχεται από το στρατηγικό μείγμα των εφαρμογών και των αδειοδοτήσεων. Οι πρώτες δείχνουν πρακτικά στους παραγωγούς τι προσφέρει ο ζεόλιθος στην ποιότητα των προϊόντων και στην αύξηση της παραγωγής...

Ζεόλιθος, Άδειες και Υπηρεσίες
Με την ανάδειξη του θέματος, ο ελληνικός ζεόλιθος κινητοποιεί επί του πρακτέου τις ελληνικές υπηρεσίες όχι μόνο λόγω της γραφειοκρατίας, αλλά επειδή μερικά στοιχεία που αφορούν το περιβάλλον και τον άνθρωπο είναι άκρως σημαντικά...

Ο Θρακικός ζεόλιθος
Τώρα που έχουμε επιτέλους μπει στη διαδικασία της ανάδειξης του ζεόλιθου πρέπει όσο πιο γρήγορα γίνεται να το γνωστοποιήσουμε ως προϊόν και να πάρει μία αναγνώριση σε διεθνές επίπεδο. Σε αυτό το πλαίσιο πρέπει να... • The Thracian zeolite

Ο ζεόλιθος μοιάζει

Ο ζεόλιθος λύνει δεσμά

Ζεολιθικές ψηφίδες

Ο ζεόλιθος στην Αυστραλία

Η πορεία του ελληνικού ζεόλιθου
Η πορεία του ελληνικού ζεόλιθου έχει αρχίσει να παίρνει σάρκα και οστά. Και η παρουσία του για πρώτη φορά στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης είναι μια από τις πιο χειροπιαστές αποδείξεις. Η Περιφέρεια Ανατολικής...

Ινστιτούτο Ζεόλιθου
Με τα νέα δεδομένα που υπάρχουν στην Ελλάδα, είναι απαραίτητο να σκεφτούμε τη δομή και την υποδομή ενός Ινστιτούτο Ζεόλιθου, που θα αξιοποιεί τις καινοτομίες που προσφέρει ο ζεόλιθος σε διάφορους τομείς. Διότι δεν...

Στο εργοστάσιο του Γιώργου.

Η ιστορία του μέλλοντος της Ιερισσού
Όταν βρίσκεσαι σε μια περιοχή που αποτελεί το σταυροδρόμι μεταξύ του Ελληνισμού και της Χριστιανοσύνης μέσω του Αριστοτέλη και του Αγίου Όρους, δεν έχεις καν το δικαίωμα να καταστραφείς, διότι αποτελείς κληρονομικό πλούτο για την Ελλάδα. Και ο λόγος είναι απλός. Ένα από τα πιο δύσκολα... • The History of Ierissos of the Future

Το νέο ζεόλαδο.

Οι μικροί του ζεόλιθου.

Το μέλλον του ζεόλιθου.

Βαρέα μέταλλα, Αυτισμός και Ζεόλιθος
Οι πιο πρόσφατες μελέτες στον τομέα του αυτισμού αποδεικνύουν το γεγονός ότι το ποσοστό του αυξάνεται εκθετικά σε σχέση με την πιθανότητα ύπαρξης της ασθένειας στον πληθυσμό. Σε επίπεδο τοξικολογίας είναι εντυπωσιακό... • Heavy metals, Autism and Zeolite

Όταν ξέρεις πού θέλεις να πας. (ποίημα)

Ζεόπυγος. (ποίημα)

Ο ζεόλιθος της Θράκης δεν είναι πολιτικάντικος
Ο ζεόλιθος της Θράκης δεν είναι πολιτικάντικος. Κι αν υπάρχουν μίζεροι πολιτικοί και κομματόσκυλα που προσπαθούν να καθυστερήσουν ή να σταματήσουν την αξιοποίησή του από την πατρίδα μας, απλώς θα φάνε τα μούτρα τους... • The zeolite of Thrace is not a vehicle for politicking

Το ζεόλαδο ως παράδειγμα καινοτομίας
Υπάρχουν παντού στην Ελλάδα και στην Κύπρο ειδικοί του ελαιόλαδου που έχουν φάει του κόσμου τα λεφτά κάνοντας σεμινάρια ποιότητας και δεν έχουν καταφέρει απολύτως τίποτα, αφού οι Έλληνες παραγωγοί συνεχίζουν να...

Εθνικά Χρονικά
Δεν είμαστε εδώ για να εξασφαλίσουμε καρέκλες σε μερικούς που δεν έχουν ιδέα τι είναι τα εθνικά θέματα, διότι συνεχώς ασχολούνται με τοπικά και τοπικιστικά θέματα. Οι βουλευτές δεν είναι βοηθοί δημοτικών συμβουλίων...

Δημιουργοί Μέλλοντος
Έχουμε βαρεθεί τους πολιτικούς που συνεχώς μας εξηγούν ότι δεν γίνονται πολλά πράγματα λόγω της σκληρότητας της πραγματικότητας, διότι δεν ήταν ανάγκη να είναι υποψήφιοι. Ένας πολιτικός αξιολογείται μόνο με το έργο ...

Όταν είσαι στη Θράκη
Όταν είσαι στη Θράκη είναι απαράδεκτο να μην μιλάς για τον ζεόλιθο που θα αλλάξει τα δεδομένα της μιζέριας, είναι απαράδεκτο να μην αναφερθείς στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, να μην προωθήσεις την ενεργοποίηση του ...

Ο Ελληνισμός δεν είναι για ξεπούλημα
Όταν ακούμε μερικούς υποψήφιους βουλευτές, μας δίνουν την εντύπωση ότι πιστεύουν ακράδαντα ότι ο Ελληνισμός είναι για ξεπούλημα. Βέβαια ο κάθε ραγιάς και προσκυνημένος έχει το προσωπικό δικαίωμα να το κάνει, αλλά όχι ...

Ο ζεόλιθος και το μέλλον των αγροτών
Σε αυτήν τη φάση που βρισκόμαστε και την περίοδο που διανύουμε όλοι προσπαθούν να προσεγγίσουν μ’ έναν τρόπο ή μ’ έναν άλλο τους αγρότες για να πιάσουν τις ψήφους τους. Και νομίζουν, βέβαια, ότι οι αγρότες μας είναι κορόιδα και θα χάψουν το ενδιαφέρον τους για την...

Εισαγωγή στη ζεοπονία
Όταν αρχίζουμε και αντιλαμβανόμαστε πόσο σημαντικός είναι ο ζεόλιθος στη γεωργία και συνειδητοποιούμε ότι προετοιμαζόμαστε να περάσουμε στο στάδιο της ζεοπιστοποίησης, σιγά σιγά δημιουργούμε ένα πλαίσιο που λειτουργεί ως εισαγωγή στη ζεοπονία...

Η συνέχεια του αγώνα
Η συνέχεια του αγώνα καθορίζεται από τους αγωνιστές και από την ανάγκη που νοιώθουν να εκπληρώσουν μια αποστολή. Όταν αυτό αφορά το εθνικό πλαίσιο, τίποτα δεν αλλάζει λόγω των κομμάτων. Η Ελλάδα πρέπει να αποκτήσει ...

Απαραίτητη η ενημέρωση για το ζεόλιθο
Απαραίτητη η ενημέρωση για το ζεόλιθο για πολλούς πολιτικούς, αφού ακόμα πιστεύουν ότι βρισκόμαστε σε δικαστικές διαμάχες για την εξόρυξή του στο Βόρειο Έβρο. Όχι μόνο δεν ξέρουν πού είναι τα δεδομένα, αλλά τα συζητούν ...

Χημική ανάλυση ελληνικού ζεόλιθου
Επειδή τώρα περνάμε σε μια νέα φάση για τον ελληνικό ζεόλιθο είναι καλό να έχουμε και τεχνικά στοιχεία κι όχι μόνο εκτιμήσεις, αφού μπορούμε να κάνουμε μετρήσεις XRD και EDX που μας επιτρέπουν να αποφύγουμε γενικολογίες...

Οι πλημμύρες του Έβρου και ο ζεόλιθος
Οι πλημμύρες του Έβρου με όλα τα προβλήματα που προκαλούν στους αγρότες, έχουν το καλό να ενημερώνουν ακόμα και τους πιο αδιάφορους πολίτες μας και τους πιο ανίκανους πολιτικούς. Τώρα όλοι φωνάζουν ενάντια στο ποτάμι...• Τhe floods in Evros and zeolite

Νέο βήμα για τον ελληνικό ζεόλιθο
Μέσα στο πλαίσιο της άδειας έρευνας για ζεόλιθο στο Βόρειο Έβρο και πιο συγκεκριμένα στην περιοχή Κόκκαλο, που βρίσκεται κοντά στα Πετρωτά, είχαμε και το θέμα της οδοποιίας, που είναι απαραίτητη για την πρόσβαση στο κοίτασμα ζεόλιθου...• New steps ahead for the Greek zeolite

Η προστασία των νερών
Αφού υπάρχει πια επίσημη διαβούλευση για την προστασία των νερών από τα γεωργικά λιπάσματα, πρέπει να αναδειχθεί και ο ρόλος του ζεόλιθου σε αυτή τη διαδικασία. Πιο συγκεκριμένα πρόκειται για την έγκριση Κώδικα Ορθών...

Τελική απόφαση για τον ελληνικό ζεόλιθο
Η τελική απόφαση για την άδεια έρευνας για τον ελληνικό ζεόλιθο είναι η αρχή μιας νέας και επαναστατικής φάσης για τα δεδομένα της πατρίδας μας, αφού για πρώτη φορά στην ιστορία, ο ζεόλιθος γίνεται μια πραγματικότητα...• Final decision regarding the Greek zeolite

Ο ελληνικός ζεόλιθος γίνεται πραγματικότητα
Ο ελληνικός ζεόλιθος γίνεται πραγματικότητα αυτές τις ημέρες. Στην περιοχή Κόκκαλο κοντά στο χωριό Πετρωτά στο Νότιο Έβρο αρχίζουν οι εργασίες της άδειας έρευνας. Πιο συγκεκριμένα η εταιρεία Όλυμπος από τη...• The Greek zeolite becomes a reality

Η καινοτομική πράξη του ζεόλιθου
Όταν μερικοί από εμάς αναρωτιούνται αν μπορούν ν’ αλλάξουν την πραγματικότητα μέσω της καινοτομίας, τώρα έχουν χειροπιαστό παράδειγμα με τον Γιώργο Γεωργιάδη και την εταιρεία του ΟΛΥΜΠΟΣ Α.Ε. Διότι οι δυο τους όχι...

Ο ζεόλιθος. (ποίημα).

Ενάντια στη μετριότητα
Όταν δεν μπορείς να προτείνεις κάτι το εποικοδομητικό και κρύβεσαι πίσω από την μετριότητα, δεν αλλάζεις την κατάσταση, όσο και να το λες. Δεν επαρκούν οι δηλώσεις ούτε οι φιγούρες. Γι’ αυτό το λόγο, η πατρίδα μας χρειάζεται την ελληνική ΑΟΖ, τον ελληνικό ζεόλιθο, την ελληνική καινοτομία πέρα από τον τουρισμό...• Against mediocrity

Η δύναμη της καινοτομίας
Η δύναμη της καινοτομίας είναι αισθητή στην Ελλάδα και ξέρουμε πόσο σημαντική θα είναι και στο μέλλον, αφού ανήκει με την ΑΟΖ και τον ζεόλιθο στους τρεις βασικούς πυλώνες της Ελλάδας του μέλλοντος. Επιπλέον τα άλλα δύο ..

Με τον ζεόλιθο. (ποίημα).

Ζεολιθικό μέλλον. (ποίημα).

Ο χάρτης του Ελληνικού ζεόλιθου
Όσο αδιανόητο και να φαίνεται για τους περισσότερους Έλληνες, ο χάρτης του ελληνικού ζεόλιθου έχει αρχίσει να ζωγραφίζεται πάνω σε χαρτί. Δεν είναι μόνο ένα όραμα αλλά μια εικόνα χειροπιαστή. Και αυτή άρχισε με τον Γ. Γεωργιάδη που συνεχίζει ακάθεκτος το έργο του για την πατρίδα μας, ξεπερνώντας ένα ένα τα εμπόδια για να αναδείξει τον ορυκτό μας πλούτο...

Ζεόλιθος: Χώρα προέλευσης: Ελλάδα
Όταν ο κάθε Έλληνας δει πάνω στους 25κιλους σάκους ζεόλιθου: Κλινοπτιλόλιθος, Χώρα προέλευσης Ελλάδα, θα συνεχίσει να το θεωρεί απίστευτο παρόλο που το θαύμα θα έχει γίνει, γιατί ήδη προετοιμάζεται για να γίνει πραγματικότητα...

Ελληνικός ζεόλιθος και κρατικές υπηρεσίες
Η ανάπτυξη που είναι ικανός να φέρει ο ελληνικός ζεόλιθος στη Θράκη, αλλά και ευρύτερα στην Ελλάδα, είναι σημαντική και πρέπει να είναι γνωστή στις κρατικές υπηρεσίες που εξετάζουν την ορθότητα όλης της διαδικασίας...• Greek zeolite and government institutions

Οι Σκουριές επί της ουσίας
Πρώτον, πρέπει να πάψει όσο πιο γρήγορα γίνεται η απαράδεκτη χημική εξόρυξη του χρυσού. Δεύτερον, δεν έχει σχέση με κάποια υπόσχεση, αλλά με το γεγονός ότι είναι καταστροφικό για το περιβάλλον και ακόμα πιο σημαντικό ότι είναι μη αναστρέψιμο. Τρίτον δεν έχει σημασία ο ακριβής αριθμός του πλήθους ...

Πατέντες με ελληνικό ζεόλιθο
Αντί να περιμένουμε να μας έρθουν όλα, πρέπει να κάνουμε κι εμείς κινήσεις καινοτομίας. Με τα πρώτα δείγματα της ποιότητας του ελληνικού ζεόλιθου στην περιοχή Κόκκαλο, έχουμε τη δυνατότητα να επινοήσουμε νέα προϊόντα που προσφέρουν μια προστιθέμενη αξία. Ο ελληνικός ζεόλιθος είναι κλινοπτιλόλιθος, αλλά ο καθένας έχει τα δικά του τοπικά χαρακτηριστικά...

ΑΟΖ και ζεόλιθος
Η ελληνική ΑΟΖ και ο ελληνικός ζεόλιθος είναι εργαλεία υψηλής στρατηγικής και εποικοδομητικές λύσεις, για να βοηθήσουν έμπρακτα την πατρίδα μας. Κατά συνέπεια, είναι θέματα που πρέπει να προωθήσουμε σε κάθε περίπτωση ό,τι και να γίνει... • Z.E.E. e zeoliti

Δεν υπάρχει δικαιολογία για τις Σκουριές
Δεν υπάρχει δικαιολογία για τις Σκουριές. Ό,τι και να λέγεται, όποιες και να είναι οι υποσχέσεις από όλες τις πλευρές, είναι απαράδεκτο που συνεχίζονται οι εργασίες. Όλοι ξέρουμε ότι δεν πρόκειται για χρυσό, αλλά για χρυσόσκονη. Όλοι βλέπουμε ότι η χημική εξόρυξη είναι απαράδεκτη. Όλη αυτή η διαδικασία ...

Ελληνικό ζεόλαδο και ελληνικός ζεόλιθος
Στην Ελλάδα έχουμε ένα ελαιόλαδο που είναι από τα πιο αναγνωρισμένα στον κόσμο. Τώρα αρχίζουμε να έχουμε για πρώτη φορά στην ιστορία μας και ελληνικό ζεόλιθο. Ξέρουμε ήδη ότι αυτός ο συνδυασμός μας επιτρέπει να παράγουμε ζεόλαδο, δηλαδή έξτρα παρθένο ελαιόλαδο από ελιές που έχουν προστατευτεί αποκλειστικά από ζεόλιθο... • Zeo - olio d'oliva e zeoliti greche

Πολιτική αγροτικής ανάπτυξης και ελληνικός ζεόλιθος
Η πολιτική αγροτικής ανάπτυξης είναι για την Ελλάδα ένας από τους πιο σημαντικούς τομείς της Ελλάδας. Βέβαια έχουμε συνηθίσει ν’ ακούμε για τους αγρότες μ’ ένα παθητικό τρόπο λόγο επιδομάτων, δίχως ν’ αντιληφθούμε ...

Η συμφωνία είναι μόνο το πρώτο βήμα
Η συμφωνία είναι μόνο το πρώτο βήμα κι όχι το τελευταίο. Η συμφωνία απλώς ξεκαθαρίζει ένα πλαίσιο, το οποίο πρέπει στη συνέχεια να συνοδευτεί από το πεδίο, το πεδίο δράσης και πεδίο μάχης. Έχουμε και άλλα θέματα που ...

Η χαρτογράφηση του Ελληνικού ζεόλιθου
Με τα νέα δεδομένα στην περιοχή Κόκκαλο κοντά στα Πετρωτά, στο Βόρειο Έβρο, η χαρτογράφηση του ελληνικού ζεόλιθου μας μαθαίνει όλο και περισσότερα στοιχεία, για αυτά τα στρατηγικά αποθέματα της πατρίδας. Η καταγραφή των δεδομένων σε γεωλογικό επίπεδο και ο εντοπισμός ζεολιθικών τόφφων, μας δίνουν τώρα μια εικόνα πιο ξεκάθαρη...

Πειραματικός ελληνικός ζεόλιθος
Χάρη στην άδεια έρευνας για ζεόλιθο στην περιοχή Κόκκαλο που έχει ο Γιώργος Γεωργιάδης, έχουμε για πρώτη φορά στα χέρια μας ελληνικό ζεόλιθο, για να κάνουμε πειράματα και επιλεκτές εφαρμογές. Προς το παρόν είναι βέβαια ...

Πολιτικό χιούμορ
Όταν δεν μπορείς πια να ομολογήσεις ούτε στον εαυτό σου πόσες αλλαγές έχεις κάνει για να σταθείς ως πολιτικός αναλλοίωτος, το μόνο που σου μένει είναι το χιούμορ γιατί αλλιώς δεν μπορείς να πιστέψεις ούτε καν αυτά που...

Μετά τον εφιάλτη
Μετά τον εφιάλτη όλοι καταλαβαίνουν ότι τελειώνει μόλις ξυπνήσουμε και ποτέ πριν, διότι είναι κι αυτός ένα όνειρο. Πολλοί από τους δικούς μας πίστεψαν στο ανούσιο μόνο και μόνο επειδή είναι διαφορετικό, αλλά τώρα αντιλήφθηκαν ότι αυτό το κριτήριο δεν επαρκεί βέβαια, αν δεν υποστηρίζεται από ένα στρατηγικό όραμα...

Σταματούν οι Σκουριές με απόφαση Υπουργού
Ο Υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας έκανε πράξη ένα όραμα. Με επίσημη απόφασή του ανακαλούνται οι εγκρίσεις των τεχνικών μελετών μετά από παράβαση των όρων από την εταιρεία Ελληνικός ...

Διάταξη μάχης
Σε διάταξη μάχης πρέπει να είναι ο Ελληνισμός, γιατί είναι πολλά τα μέτωπα και σε πολλαπλά επίπεδα. Κι όσοι ασχολούνται με τον κομματισμό, τον δογματισμό και τον φανατισμό δεν πρόκειται να βοηθήσουν σε τίποτα για τον απλούστατο λόγο...

Τελείωσαν τα ψέματα περί εξόδου της Ελλάδας
Επιτέλους τελείωσαν τα ψέματα περί εξόδου της Ελλάδας, γιατί θα το ήθελε η Ευρωπαϊκή Ένωση. Από την αρχή του όλου θέματος γράφαμε συνεχώς ότι δεν υπάρχει τέτοιου είδους διαδικασία σε θεσμικό πλαίσιο όσο και να το φαντασιώνονταν μερικοί... • The lies regarding Grexit are over

Νέο ελληνικό δίπλωμα ευρεσιτεχνίας
Όσο κι αν φαίνεται παράξενο με τα νέα δεδομένα που υπάρχουν στην Ελλάδα, η έρευνα συνεχίζεται διότι πιστεύουμε ότι η καινοτομία είναι απαραίτητη για την εξέλιξη της συνέχειας. Και από την πλευρά μας δίνεται έμφαση σε... • A new Greek patent

Ζεόλαδο 2015
Φέτος έγινε το τρίτο μάζεμα ελιών για την παραγωγή του αγουρέλαιου έξτρα παρθένου από ελιές που είναι προστατευμένες αποκλειστικά από ζέολιθο στο πλαίσιο της βιολογικής καλλιέργειας. Το πρώτο στίγμα που μπορούμε να δώσουμε είναι ότι βέβαια δεν υπήρξε ίχνος δάκου. Το δεύτερο είναι ότι η παραγωγή είναι ...

Μαρόκο και ζεόλιθος
Στο πλαίσιο της στρατηγικής ανάπτυξης με τίτλο πράσινο Μαρόκο που αφορά τη γεωργία είναι ενδιαφέρον να εξετάσουμε τη συμβολή της χρήσης του ζεόλιθου και ειδικότερα του κλινοπτιλόλιθου. Οι δύο κύριοι άξονες της ... • Maroc et zéolithe

Το βακτηρίδιο της Xylella fastidiosa
Το βακτηρίδιο Xylella fastidiosa προκαλεί όλο και περισσότερες ζημιές στις καλλιέργειες της Ιταλίας και υπάρχει βέβαια κίνδυνος εξάπλωσης. Αυτό το βακτηρίδιο προσβάλει αχλαδιές, αμυγδαλιές, ροδακινιές αλλά και ελαιόδεντρα...

Το Ζεόλαδο 2016
Ως έξτρα παρθένο ελαιόλαδο αλλά και αγουρέλαιο, το ζεόλαδο ήδη από το 2014 είχε προδιαγραφές που ανήκουν στη κατηγορία Ultra Premium. Όμως η σοδειά του ζεόλαδου, το 2016, δηλαδή μετά από τρία χρόνια αποκλειστικής χρήσης ζεόλιθου...

Ζεόλιθος και θεσσαλικός κάμπος
Όταν βλέπουμε τα θεμελιακά προβλήματα που υπάρχουν, ειδικά όσον αφορά στους αγρότες, είναι δύσκολο να κατανοήσουμε την καθυστέρηση που υπάρχει στον θεσσαλικό κάμπο σχετικά με την εφαρμογή του ζεόλιθου. Στην Πελοπόννησο και στην Κρήτη έχουμε μια τρομερή ανάπτυξη του θέματος, γιατί πολλοί ...

Οι πολυφαινόλες του ζεόλαδου
Το ζεόλαδο επειδή είναι βιολογικής καλλιέργειας είναι πλούσιο σε πολυφαινόλες και γι’ αυτό το λόγο έχει ισχυρή αντιοξειδωτική δράση. Στη χημική ανάλυση του ζεόλαδου έχουμε 197mg/kg ολικές πολυφαινόλες (ως καφεϊκό οξύ), τιμή που έχει τις προδιαγραφές του ultra premium αφού πρέπει να έχει μια τιμή μεγαλύτερη ...

Ο ζεόλιθος της Θράκης. (ποίημα).

Νέα άδεια έρευνας για τον ελληνικό ζεόλιθο
Νέα άδεια έρευνας δόθηκε από την Αποκεντρωμένη στην Καβάλα για τον ελληνικό ζεόλιθο στην περιοχή Μαύρη Πέτρα, κοντά στα Πετρωτά του Βορείου Έβρου. Έτσι η εταιρεία Όλυμπος της Θεσσαλονίκης συνεχίζει τις προσπάθειές της στον τομέα της έρευνας, ενώ ταυτόχρονα περιμένει τις τελευταίες άδειες για ... • New research license for the Greek zeolite

Η πολυκυκλικότητα. (ποίημα).

Νοητικό Σχήμα Ψηφιδωτού. (Dessin au feutre).

Με τον ζεόλιθο. (ποίημα).

Άχυρο, σανός και καινοτομία
Μπορεί κάποιος που δεν είναι ειδικός να θεωρεί ότι το άχυρο κι ο σανός είναι απλώς ξερά χόρτα. Αν όμως κάποιος γνωρίζει τη διαφορά που προκαλεί στην ποιότητα ο ζεόλιθος τότε ακόμα και μ’ αυτά τα προϊόντα αποκτούν...

Η απελευθέρωση του Ελληνικού Ζεόλιθου
Η απόφαση πάρθηκε. Ο Ελληνικός Ζεόλιθος, είναι πλέον μια επίσημη και θεσμική πραγματικότητα, καθώς δόθηκε η άδεια εκμετάλλευσης του λατομικού χώρου ζεολίθου. Μετά από χρόνια ενός εθνικού αγώνα, ζούμε την απελευθέρωση...

Αλλαγή κύκλου στον ζεόλιθο
Όλοι όσοι χρησιμοποιούν ζεόλιθο και ξέρουν την αξία του θα ζήσουν τώρα μια αλλαγή κύκλου με την απελευθέρωση του ελληνικού ζεόλιθου. Διότι τώρα πρόκειται για μία νέα πραγματικότητα. Και η ίδια η Ελλάδα θα παράγει...

Από την εξόρυξη του ζεόλιθου στην ανάπτυξη της Θράκης
Με την αρχή της εξόρυξης του ελληνικού ζεόλιθου στην περιοχή Κόκκαλο κοντά στα Πετρωτά, η Θράκη εγκαινιάζει μία νέα περίοδο για την ανάπτυξη της. Σίγουρα δεν είναι η αξιοποίηση μόνο τριών κοιτασμάτων που θ’ αλλάξει όλα τα δεδομένα, αλλά αυτή η καινοτομία έχει μέλλον...

Ο ζεόλιθος ενάντια στη μιζέρια
Με την έκδοση της άδειας της περιβαλλοντικής μελέτης έχουμε περάσει στο επόμενο στάδιο του αγώνα για τον ελληνικό ζεόλιθο. Και βλέπουμε ήδη τις επιπτώσεις σε πρακτικό επίπεδο, αφού άλλη εταιρεία που διατηρούσε...

Δόθηκε η άδεια εκμετάλλευσης ελληνικού ζεόλιθου
Μετά από χρόνια αγώνα για την προώθηση της αξιοποίησης του ελληνικού ζεόλιθου, δόθηκε επίσημα η άδεια εκμετάλλευσης του λατομείου του βιομηχανικού ορυκτού, σε δημόσια έκταση 83,4273 στρεμμάτων, στη θέση Κόκκαλο Πετρωτών...

Ακόμα πέντε χρόνια

Για τους δύσπιστους του Ελληνικού Ζεόλιθου
Τώρα που ο Ελληνικός Ζεόλιθος είναι πλέον μια πραγματικότητα η ανταπόκριση των δύσπιστων αποτελεί ένα προβληματισμό για τους ειδικούς. Διότι τόσα χρόνια είχαμε άτομα που δεν πίστευαν ότι μια μέρα η Ελλάδα θα αποκτούσε...

Ρομποτική και ζεολιθική ελαιοπαραγωγή
Ένα από τα θεμελιακά προϊόντα της Ελλάδας είναι η παραγωγή ελαιόλαδου. Και γι’ αυτόν τον λόγο έχουμε σε αυτόν τον τομέα μια διεθνή αναγνώριση. Στον ίδιο χώρο τώρα, έχει δημιουργηθεί μια επανάσταση μέσω της χρήσης του...

Ζεόλιθος και Serendipity
Με την ανακάλυψη του ζεόλιθου και την εφαρμογή του, σπάνιοι ήταν αυτοί που έβλεπαν ότι θα δημιουργήσει και ένα καινούργιο τρόπο προσέγγισης ασθενειών που οφείλονται στην ύπαρξη βαρέων μετάλλων στο σώμα. Ξέρουμε ότι...

26 Ιουλίου 2017 τελευταία ανανέωση

ΑΝΑΝΕΩΝΕΤΑΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΕΔΩ 
(Zéolithe Articles & Analyses N. Lygeros)


Η πατρίδα μας θέλει ζεόλιθο
και δεν θα περιμένει άλλο
ξέρει ήδη για το αλάτι
και ετοιμάζεται ήδη
άρα αν είσαι από αυτούς
που καθυστερούν
την αξιοποίησή μας
ετοιμάσου να δεχτείς
την αντεπίθεση όλου
του Ελληνισμού
διότι είναι απαράδεκτο
να υποφέρει ο λαός
ενώ υπάρχει μέλλον
και μες στην πράσινη πέτρα
μην τολμήσεις λοιπόν
να καταστρέψεις τη γη μας
επειδή νομίζεις
ότι έχεις το δικαίωμα
γιατί κανείς δεν μπορεί
να σου το δώσει
όταν πρόκειται για το μέλλον
όλης της πατρίδας μας.Με τον ζεόλιθο
βοηθάμε από τις δύο πλευρές
και τα περιβαλλοντικά
για να μην πληγώσει
η μόλυνση τα παιδιά
και τα ίδια τα παιδιά
με την κηπουρική
που τους δείχνει
πως μπορεί το καθένα
να βοηθήσει τη γη
με τις πράξεις του
γι’ αυτό το λόγο
αυτός ο αγώνας
είναι τόσο δίκαιος
και γι’ αυτό πρέπει
ν’ αντιστέκεσαι
στην αδράνεια.

Αφιέρωμα: Σοφία Ντρέκου / Νίκος Λυγερός Λόγοι

  • Conférences/Talks (διαλέξεις / Ομιλίες) 
· Διάλεξη του Νίκου Λυγερού με θέμα: "Ο Ζεόλιθος και η τερατσιά". Πύλη Πάφου, Λευκωσία, Κύπρος. Σάββατο 18 Ιανουαρίου 2014, ώρα: 10.00. - Video

· Διάλεξη του Νίκου Λυγερού με θέμα: "Ζεόλιθος και θετική στάση ζωής". Καλλινίκειο Δημοτικό Μέγαρο Αθηένου, Κύπρος. Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2014, ώρα: 19.30.Αφίσα - Video

· Διάλεξη του Νίκου Λυγερού με θέμα: "Ο Ζεόλιθος της ζωής: γεωργικές & κτηνοτροφικές εφαρμογές". Αμφιθέατρο Εμπορικού Επιμελητηρίου Λέσβου. Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2014, ώρα: 11.00. - Αφίσα - Video

· Zéolithe et Viticulture - Saint Lager, 31/01/2014, 20h - Invitation - Video

· Διάλεξη του Νίκου Λυγερού με θέμα: "Ο Ζεόλιθος ως αγώνας της Σπάρτης". Αίθουσα Πολιτιστικού Κέντρου Γεωργίου και Χρυσαυγής Σαϊνοπούλου (Πεζόδρομος Κλεομβρότου), Σπάρτη. Κυριακή 9 Φεβρουαρίου 2014, ώρα 19:00. - Αφίσα

· Διάλεξη του Νίκου Λυγερού με θέμα: "Το μέλλον μας είναι ο Ζεόλιθος, χρήσεις: γεωργία, κτηνοτροφία. άνθρωπος". Πνευματικό Κέντρο Τρικάλων. Τρίτη 11 Φεβρουαρίου 2014, ώρα 18:00. - Αφίσα - Video

· Διάλεξη του Νίκου Λυγερού με θέμα: "Ο Ζεόλιθος στην γεωργία της καινοτομίας". Δημοτική Κοινότητα Σκουτάρεως, αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου του πρώην Δημαρχείου. Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2014, ώρα: 18.30. -Αφίσα. - Video

· Διάλεξη του Νίκου Λυγερού με θέμα: "Ζεόλιθος και Αγροτική Καινοτομία". Αίθουσα του Θρακικού Ωδείου, πλατεία Αρχ. Χρυσάνθου. Δευτέρα 10 Μαρτίου 2014, ώρα 20:00. - Αφίσα - Video

· Διάλεξη του Ν. Λυγερού με θέμα: "Ο Ζεόλιθος ως καινοτομία της ανάπτυξης". Ξενοδοχείο Βιέννη, Ορεστιάδα 11/03/2014 - Video

· Διάλεξη του Νίκου Λυγερού με θέμα: "Αρχιτεκτονικός Ζεόλιθος". Μύλοι Μασούρα Αλεξανδρούπολης. Σάββατο 22 Μαρτίου 2014, ώρα 18:00. - Αφίσα - Video

· La stratégie de la Z.E.E et de la Zéolithe. Communauté hellénique, 45 rue du Père Chevrier 69007 LYON, Jeudi 27 Mars 2014 à 18h00. Invitation - Video

· Διάλεξη του Νίκου Λυγερού με θέμα: "Στρατηγική καινοτομία ο Ζεόλιθος". Αίθουσα εκδηλώσεων στο παλαιό Δημαρχείο, Ιοκάστης 17, Σχηματάρι Βοιωτίας. Τρίτη 8 Απριλίου 2014 και ώρα 19.00. - Αφίσα - Video

· Διάλεξη Ν. Λυγερού με θέμα: "Πολλές καλλιέργειες μία λύση: Ζεόλιθος", Παρασκευή 11 Απριλίου 2014, ώρα 19:00, αίθουσα Δημαρχείου Χαλάστρας. - Αφίσα, - Video

· Zéolithe et applications technologiques, industrielles, agricoles. 18/04/2014. - Video

· Διάλεξη του Νίκου Λυγερού με θέμα: "Ζεόλιθος και Κυπριακό Αμπέλι". Αμφιθέατρο ΤΕΠΑΚ Λεμεσός - Κύπρος. Κυριακή 4 Μαΐου 2014, ώρα 16:00. - Αφίσα - Video

· Διάλεξη του Νίκου Λυγερού με θέμα: "Ζεόλιθος στον πρωτογενή τομέα". Utopia Collectiva: Άρεως 48, εντός των τειχών Λευκωσία - Κύπρος. Πέμπτη 8 Μαΐου 2014, ώρα 19:30. - Video

· Διάλεξη του Νίκου Λυγερού με θέμα: "Ο Ζεόλιθος ως δυναμικό βλέμμα της γεωργίας & της κτηνοτροφίας". Πολιτιστικό Πολύκεντρο Κυπρίνου, Ν. Ορεστιάδας. Κυριακή 8 Ιουνίου 2014, ώρα 17:00. - Αφίσα - Video

· Διάλεξη του Νίκου Λυγερού με θέμα: "Ελαιόλαδο, Ζεόλιθος, Ελληνισμός". Πολιτιστικό Κέντρο Μαρώνειας. Πέμπτη 12 Ιουνίου 2014, ώρα 18:00. - Αφίσα - Video

· Διάλεξη του Νίκου Λυγερού με θέμα: "Ζεόλιθος στις ροδιές". Συνεταιρισμός Ροδοπαραγωγών Κρήτης "Κρητικό Ρόδι". Ηράκλειο Κρήτης, 01/07/2014.

· Διάλεξη του Νίκου Λυγερού με θέμα: "Ο Ζεόλιθος στα τριαντάφυλλα και στα αμπέλια". Κέντρο Πληροφόρησης Νέων Αγρού, Κύπρος. Τετάρτη 16 Ιουλίου 2014, ώρα 19:00. - Αφίσα - Video

· Διάλεξη του Νίκου Λυγερού με θέμα: "Ζεόλιθος - πέτρα που μας ωφελεί". Β΄ Δημοτικό Σχολείο Κοκκινοτριμιθιάς - Αίθουσα Εκδηλώσεων - Κύπρος. Τετάρτη 23 Ιουλίου 2014, ώρα 19:00. - Video

· Διάλεξη του Νίκου Λυγερού με θέμα: «Ανάπτυξη, Καινοτομία, Ζεόλιθος». Αίθουσα Περιφερειακού Συμβουλίου, Πρώην Νομαρχεία, Κομοτηνή. Δευτέρα 28 Ιουλίου 2014, ώρα 20:00. - Αφίσα

· Διάλεξη του Νίκου Λυγερού με θέμα: "Ο Ζεόλιθος ως σύμμαχος της ελιάς". Δημοτικό διαμέρισμα του Αετού, χωριό Αετός, αίθουσα του πρώην Δημοτικού σχολείου και νυν Πολιτιστικό κέντρου Αετού. Σάββατο 18 Οκτωβρίου 2014, ώρα 19:30. - Αφίσα

· Διάλεξη του Νίκου Λυγερού με θέμα: "Ζεόλιθος στα λαχανικά, φρούτα και λουλούδια. Το δώρο του αγρότη". Αίθουσα εκδηλώσεων Δημαρχείου Παραλιμνίου. Παρασκευή 7 Νοεμβρίου 2014, ώρα: 19.00 - Αφίσα, Πρόσκληση - Video

· Διάλεξη του Νίκου Λυγερού με θέμα: "Ζεόλιθος & Ζεόλαδο - Ελλάδα Κύπρος". ΣΤΕΓ, Αίθουσα Αγρό. Ηράκλειο. Τρίτη 9 Δεκεμβρίου 2014, ώρα: 12.00 - Αφίσα - Video

· Διάλεξη του Νίκου Λυγερού με θέμα: "Πεπόνι και Ζεόλιθος". Κεντρικό καφενείο Πέπλου. Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου 2014, ώρα: 18.00 - Αφίσα

· Διάλεξη του Νίκου Λυγερού με θέμα: "Η επανάσταση του ζεόλιθου στις βιολογικές καλλιέργειες". Περιφερειακή Τεχνική και Γεωργική Σχολή Αμμοχώστου – Αυγόρου. Τετάρτη 14 Ιανουαρίου 2015, ώρα: 10.30 - Αφίσα - Video

· Διάλεξη του Νίκου Λυγερού με θέμα: "Ὁ Ζεόλιθος στό σπίτι καί δίπλα εἰς τόν Ἀγρότη". Ιερός Ναός Αποστόλου Βαρνάβα - Κοκκινοτριμιθιά. Κυριακή 25 Ιανουαρίου 2015, ώρα: 10.15 - Αφίσα - Video

· Διάλεξη του Νίκου Λυγερού με θέμα: "ΑΟΖ, Ζεόλιθος, Καινοτομία". Συνεδριακό κέντρο Θήβας, Αίθουσα «Αλέξανδρος Κοφίνης». Παρασκευή 30 Ιανουαρίου 2015, ώρα: 18.30 - Αφίσα - Video

· Διάλεξη του Νίκου Λυγερού με θέμα:"Η δράση του ζεόλιθου στην αμπελουργία, την ελαιοκομία και στην κτηνοτροφία". Αίθουσα του πολιτιστικού συλλόγου "Ο ΛΟΓΙΟΣ". Άγιος Θωμάς Ηρακλείου. Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου 2015, ώρα 18.00 - Αφίσα

· Διάλεξη του Νίκου Λυγερού με θέμα: "Ο ζεόλιθος: η καλλιέργεια της καινοτομίας". Λεβίδι-Φιλοτεχνικός Όμιλος. Τετάρτη 4 Μαρτίου 2015, ώρα: 18.00 - Αφίσα - Video

· Ενημέρωση για τον ελληνικό ζεόλιθο στο Υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας. Αθήνα, 16/03/2015.

· Ενημέρωση για τον ελληνικό ζεόλιθο στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης. Αθήνα, 18/03/2015

· Διάλεξη του Νίκου Λυγερού με θέμα: "Ο ζεόλιθος ως αναπτυξιακή καινοτομία στη γεωργία και την κτηνοτροφία". Αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, Πολύστυλο Καβάλας. Κυριακή 22 Μαρτίου 2015, ώρα: 11.00 - Αφίσα - Video

· Διάλεξη του Νίκου Λυγερού με θέμα: "Ο Ζεόλιθος ως προστασία των ανθρώπων και των καλλιεργειών". Πολιτιστικό Κέντρο «Μελίνα Μερκούρη» Ιεράπετρας. Σάββατο 6 Ιουνίου 2015, ώρα: 20.00 - Αφίσα - Video

· Ο ζεόλιθος ως οικολογικό εργαλείο. Γραφεία Κινήματος Οικολόγων Κύπρου. Λευκωσία, 15/07/2015.

· Οι πολλαπλές χρήσεις του ζεόλιθου. Πλαταμώνας. 17/07/2015.

· Διάλεξη του Νίκου Λυγερού με θέμα: "Ζεόλιθος και προστιθέμενη αξία". Αίθουσα εκδηλώσεων Πολιτιστικού Συλλόγου Στερνών, Κρήτη. Κυριακή 6 Δεκεμβρίου 2015, ώρα: 19.00 - Αφίσα

· Διάλεξη του Νίκου Λυγερού με θέμα: "Στρατηγικός ζεόλιθος και ανάπτυξη Αμαρίου". Δημαρχείο Αμαρίου, Κρήτη. Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2015, ώρα: 18.00 - Αφίσα - Video

· Διάλεξη του Νίκου Λυγερού με θέμα: "Ο ζεόλιθος ως βελτίωση ποιότητας ζωής". Πολιτιστικό Κέντρο Κοινοτικού Συμβουλίου Μαρκί, Λευκωσία. Τρίτη 15 Μαρτίου 2015, ώρα: 19.00 - Αφίσα

· Διάλεξη του Νίκου Λυγερού με θέμα: "Η αξία του ζεόλιθου". Αίθουσα πολλαπλών χρήσεων Γυμνάσιο Χώρας. Αμοργός, 24/03/2016

· Διάλεξη του Νίκου Λυγερού με θέμα: "Οι πέτρες του ζεόλιθου στη ζωή μας". Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Βόλου. Τρίτη 10 Μαΐου, ώρα: 16.30 - Αφίσα

· Διάλεξη Νίκου Λυγερού με θέμα: "Νέα δεδομένα ελληνικού ζεόλιθου". Ξενίδειο Πνευματικό Κέντρο Αριδαίας, Τετάρτη 20 Ιουλίου 2016

· 6ο Masterclass Τοποστρατηγικής και Χρονοστρατηγικής. Ψαρά, 29 Αυγούστου - 01 Σεπτεμβρίου 2016 - Αφίσα

· Ν. Λυγερός - Χρήση του ζεόλιθου στη γεωργία. Οργάνωση Παραγωγών (Ο.Π.) - Ε.Δ.Α.Σ. Εύβοιας. Ιστιαία, 09/11/2016

· Διάλεξη του Νίκου Λυγερού με θέμα: "Ο ζεόλιθος στη γεωργία, την κτηνοτροφία και στην καθημερινή μας ζωή". Δημοτικό Κινηματοθέατρο Καρδίτσας. Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2017, ώρα: 11.00 - Αφίσα

· Εισήγηση του Ν. Λυγερού στην εσπερίδα με θέμα: "Ζεόλιθος: Πλούτος για την χώρα, καινοτομία στην Γεωπονική Επιστήμη". 2ρο μέρος: " Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (ΑΟΖ) της Ελλάδας. Πνευματικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος και Αλμυρού. Σάββατο 28 Ιανουαρίου, ώρα: 18.00 - Αφίσα

· Διάλεξη του Νίκου Λυγερού με θέμα: «Ο Ζεόλιθος ως εργαλείο στη γεωργία και την κτηνοτροφία. Η χάρτα της ΑΟΖ». Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ρήγα Φεραίου, «Ρήγας Βελεστινλής», Βελεστίνο Μαγνησίας. Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2017, ώρα: 11.00

· Masterclass: "Ανάπτυξη εγκεφάλου με στρατηγικά παιχνίδια", Φροντιστήριο Ξένων Γλωσσών ΚΑΡΠΟΥΖΗ ΕΛΕΝΗ, Κράτητος 40, Νέα Σμύρνη. Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2017, ώρα: 17.00 - 19.00 - Αφίσα

· Masterclass: "Νοητική Στρατηγική Μέλλοντος", Φροντιστήριο Ξένων Γλωσσών ΚΑΡΠΟΥΖΗ ΕΛΕΝΗ, Κράτητος 40, Νέα Σμύρνη. Κυριακή 5 Μαρτίου 2017, ώρα: 18.00 - 20.00 - Αφίσα

· Διάλεξη του Νίκου Λυγερού με θέμα: "Έξυπνη γεωργία, κτηνοτροφία, μελισσοκομία και ζεόλιθος". Αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Δήμου Παλαμά, Καρδίτσα. Σάββατο 1 Απριλίου 2017, ώρα: 11.30 - Αφίσα

· Διάλεξη του Νίκου Λυγερού με θέμα: "Καινοτόμες εφαρμογές του ζεόλιθου". Γ' Τεχνική Σχολή Λεμεσού, Κύπρος. Πέμπτη 6 Απριλίου 2017, ώρα: 12.00 - Αφίσα

· Διάλεξη του Νίκου Λυγερού με θέμα: "Από τον ζεόλιθο στην ποιότητα των προϊόντων". Δημοτικό κατάστημα Μαλίων, Κρήτη. Δευτέρα 29 Μαΐου 2017, ώρα: 20.00 - Αφίσα - Video

· Διάλεξη του Νίκου Λυγερού με θέμα: "Ο ζεόλιθος στην ανάπτυξη της Κρήτης". Πολιτιστικό Κέντρο Ηρακλείου, Λεωφ. Πλαστήρα 10, Ηράκλειο, Κρήτη. Τρίτη 30 Μαΐου 2017, ώρα: 20.00 - Αφίσα

· Διάλεξη του Νίκου Λυγερού με θέμα: "Ο Ζεόλιθος στη Γεωργία και Κτηνοτροφία". Αίθουσα του Πολιτιστικού Συλλόγου Σταυρακίων. Τρίτη 25 Ιουλίου 2017, ώρα: 19.00 - Αφίσα

· Διάλεξη του Νίκου Λυγερού με θέμα: "Ο ζεόλιθος και η ποιότητα ζωής του αγρότη". Πολιτιστικός Σύλλογος Αυγενικής, Δήμος Ηρακλείου. Σάββατο 29 Ιουλίου 2017, ώρα: 10:00 - Αφίσα

ΑΝΑΝΕΩΝΕΤΑΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΕΔΩ (Zéolithe Articles & Analyses N. Lygeros)


Μεταβυζαντινός Ι.Ν Αγίου Αθανασίου Μεταξάδων
Μεταβυζαντινός Ι. Ν Αγίου Αθανασίου Μεταξάδων 

Η εκκλησία του ζεόλιθου
Ν. Λυγερός

Η εκκλησία του ζεόλιθου
βρίσκεται στους Μεταξάδες
και περιμένει σιωπηλά
κάτω από το χιόνι
που συνεχίζει να πέφτει
εδώ και τόσους χειμώνες,
να δει επιτέλους
την άνοιξη και το καλοκαίρι
όπου η Θράκη μας
θα ζήσει από το βαθύ λευκό
του πετρώματος που ζει
μαζί με το πράσινο της φύσης
και θα δείξει τον ουρανό
σε όλη την πατρίδα μας
πάνω από τα σύννεφα
που καθηλώνουν το λαό
επειδή εδώ βλέπει ακόμα
ότι τα θεμέλια
του αγώνα μας
είναι ήδη τοποθετημένα
κι ότι η Ελλάδα
του μέλλοντος
έχει αρχίσει να ζει.
Interviews - Συνεντεύξεις

⋅ Συνέντευξη του Ν. Λυγερού στην εκπομπή "Επιλογές" 25/01/2013 - Video

⋅ Συνέντευξη του N.Λυγερού στην εκπομπή "Περισκόπιο", Corfu Channel, 06/02/2013 Video>

⋅ Συνέντευξη του Νίκου Λυγερού στην ΕΡΑ Ορεστιάδας με τον δημοσιογράφο Β. Πρεμίδη για τον Ζεόλιθο του βορείου Έβρου. -Video

⋅ Συνέντευξη του Νίκου Λυγερού στην εκπομπή "Λαβύρινθος" ΕΡΤ3 με τον Αλέξανδρο Τριανταφυλλίδη. 08/03/2013. - Video

⋅ Συνέντευξη του Νίκου Λυγερού στον Δημήτρη Κολλιό στο ραδιοφωνικό σταθμό Αλεξανδρούπολης Maximum 93.6 FM 26/03/2013 - Video

⋅ Συνέντευξη του Νίκου Λυγερού στην εκπομπή "Επιλογές" με τον Γ. Ζήνα, Ράδιο Αλεξάνδρεια στις 27/03/2013. -Video

⋅ Συνέντευξη του Νίκου Λυγερού στον Δημοσθένη Σφήκα στην εκπομπή "ΤΟ ΚΕΝΤΡΙ" του ραδιοφωνικού σταθμού "ΡΑΔΙΟ ΕΠΤΑΝΗΣΑ" 98.8 01/04/2013 -Video

⋅ Συνέντευξη του Νίκου Λυγερού στο ράδιο ΕΡΑ Κέρκυρας με τον δημοσιογράφο Λυκούργος Σκιαδόπουλος 2/4/2013 -Video

⋅ Συνέντευξη του Νίκου Λυγερού στον Δημήτρη Κολλιό στο ραδιοφωνικό σταθμό Αλεξανδρούπολης Maximum 93.6 FM 26/04/2013 -Video

⋅ Συνέντευξη του Νίκου Λυγερού στο δελτίο ειδήσεων του Θράκη Νετ, με τον Δημήτρη Πέτροβιτς. 01/05/2013 -Video

⋅ Συνέντευξη του Νίκου Λυγερού στη ραδιοφωνική εκπομπή της Λ. Κεσίδου "Με τη δική σας φωνή". ΕΡΤ-3 102FM. 28/05/2013. -Video

⋅ Συνέντευξη του Ν. Λυγερού στο tv Σέρρες 29/05/2013 -Video

⋅ Η Εκπομπή "Καταλύτης" με τη Χριστίνα Σιγανίδου, ΕΤ3 στις 29/05/2013. -Interview

⋅ Συνέντευξη του Ν. Λυγερού με τον Μ. Αργυράκη στο Ράδιο Κρήτη 101,5 FM 07/06/2013 -Video

⋅ Συνέντευξη τύπου για τον ζεόλιθο. 08/06/2013 Σητεία -Video

⋅ Συνέντευξη τύπου του Ν. Λυγερού στα τοπικά ΜΜΕ, Σητεία 08/06/2013 -Interview

⋅ Δηλώσεις του Ν. Λυγερού στο Δελτίο ειδήσεων του TV Creta, 09/06/2013 -Video

⋅ Συνέντευξη Ν.Λυγερού στη Νέα Τηλεόραση Κρήτης 10/06/2013 -Video

⋅ Συνέντευξη του Νίκου Λυγερού στο TvCRETA στην εκπομπή "Πρώτη Θέση" με τον Κώστα Σιλιγάρδο, 10/6/2013. -Interview

⋅ Συνέντευξη Ν.Λυγερού στο Radio 98.4, Γ.Σαχίνης 10/6/13 -Interview

⋅ Συνέντευξη του Νίκου Λυγερού στην εκπομπή του Γ.Σαχίνη "Αντιθέσεις" ΚΡΗΤΗ TV 21/06/2013 -Video

⋅ Συνέντευξη του Ν.Λυγερού στις Επιλογές 01/07/2013 -Video

⋅ Συνέντευξη του Ν. Λυγερού στο Ράδιο Λασίθι, 09/07/2013 -Video

⋅ Συνέντευξη του Ν.Λυγερού στο ράδιο Ηχώ 99,8FM 23/07/2013 -Video

⋅ Συνέντευξη του Νίκου Λυγερού στο δελτίο ειδήσεων του Θράκη Νετ με τον Δημήτρη Πέτροβιτς. 14/09/2013 -Video

⋅ Συνέντευξη του Νίκου Λυγερού στον Δημήτρη Κολλιό στο ραδιοφωνικό σταθμό Αλεξανδρούπολης Maximum 93.6 FM, 2/12/2013. -Video

⋅ Νίκος Λυγερός μιλάει για τον ζεόλιθο, Φιλιατρά , 09/01/2014 -Video

⋅ Συνέντευξη του Νίκου Λυγερού στο TV10 Θεσσαλίας 11/02/2014 -Video

⋅ Συνέντευξη του Νίκου Λυγερού στο TV10 Θεσσαλίας στην εκπομπή "Ο,τι αξίζει" με τη Στέλλα Χασάπη 13/02/2014 -Video

⋅ Διάλεξη του Νίκου Λυγερού με θέμα: "Από τη γεωργία στην καινοτομία του ζεόλιθου". Αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Δημοτικού Διαμερίσματος Σιταγρών Δράμας. Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2014 -Video

⋅ Συνέντευξη του Νίκου Λυγερού στο Ράδιο Έβρος - Ορεστιάδα 12/03/2014 -Video

⋅ Νίκος Λυγερός: "ΑΟΖ, ζεόλιθος και καινοτομία για ανάπτυξη" Διαβάστε το άρθρο στην ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ -Interview

⋅ Συνέντευξη του Νίκου Λυγερού στη Μεσόγειος TV, 2/6/2014 -Video

⋅ Συνέντευξη του Ν. Λυγερού στο δελτίο ειδήσεων του Best-Tv, 2/6/2014 -Video

⋅ Συνέντευξη του Νίκου Λυγερού στο δελτίο ειδήσεων του Best-Tv, 2/6/2014. -Video

⋅ Συνέντευξη του Νίκου Λυγερού στο Ράδιο Έβρος - Νέα Ορεστιάδα - 09/07/2014 -Video

⋅ Συνέντευξη του Ν. Λυγερού στη ραδιοφωνική εκπομπή του Γ. Σαχίνη. Radio 98.4fm, 11/07/2014 -Video

⋅ Συνέντευξη του Ν. Λυγερού στην εκπομπή "Καλή σας μέρα". ΡΙΚ 1, 17/7/2014. -Video

⋅ Συνέντευξη του Νίκου Λυγερού στον Δημήτρη Κολλιό στο ραδιοφωνικό σταθμό Αλεξανδρούπολης Maximum 93.6 FM 29/07/2014 -Video

⋅ Συνέντευξη του Νίκου Λυγερού στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΘΡΑΚΗ ΝΕΤ, 05/10/2014. -Video

ΑΝΑΝΕΩΝΕΤΑΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΕΔΩ (Zéolithe Articles & Analyses N. Lygeros)

Αφιέρωμα: Νίκος Λυγερός Λόγοι Σοφίας

Τελευταία ενημέρωση και έλεγχος συνδέσμων:
2 Ιουλίου 2018 nikos-lygeros-poihsh.blogspot.gr

Σημ.: πατήστε την εικόνα ή τον σύνδεσμο για να δείτε τα βίντεο.Δείτε ακόμη:
Συνομιλίες ΦΒ: 
Τσίτσος Βασίλειος μαζί με Σοφία Ντρέκου 21 Μαρτίου 2015: Φίλες και φίλοι ...καλο απόγευμα να έχουμε άπαντες. Ο ζεόλιθος ως στρατηγικό πλεονέκτημα της Χώρας για την αντιμετώπιση της κρίσης είναι κάτι που χάρη στον Δάσκαλο Νίκο Λυγερό το ξέρουμε από χρόνια. Είναι επίσης γνωστές οι ευεργετικές επιδράσεις του ζεολίθου τόσο στην υγεία όσο και στο περιβάλλον. Το ότι οι εκάστοτε ιθύνοντες της Χώρας μας δεν προωθούν όσο θα έπρεπε αυτό το Δώρο της Φύσης, μας κάνει να υποψιαζόμαστε πως μάλλον κάποια μεγάλα συμφέροντα χημικών λιπασμάτων κωλυσιεργούν την εξόρυξη και την γενίκευση της χρήσης του αντί των τοξικών λιπασμάτων και όχι μόνο καθ ότι ο Ζεόλιθος μόνο μνημόνια δεν κάνει. Προτείνω από καιρού σε καιρό να δημοσιεύουμε άρθρα για το Ζεόλιθο ώστε να γίνει γνωστό το ορυκτό και οι χρήσεις του.