26 Μαΐ 2016

Ώρα 3... Η νοημοσύνη του φωτός... Τα χρώματα του φωτός... το φως, τι σημαίνει δίχως σκιές; [+Βίντεο]


Επιμέλεια Σ. Ντρέκου

Ώρα 3 - Ν. Λυγερός

Ώρα 3 ζούμε πιο έντονα
την ανάγκη να παράγουμε 
το έργο του φωτός
μέσα στη νύχτα
γιατί ακούμε
τ' αστέρια να μας μιλούν
για την επόμενη ημέρα
την ώρα που όλοι
οι άλλοι κοιμούνται
μέσα στη λήθη
γιατί δεν πρόλαβαν να ζήσουν
με την ουσία της ζωής.

Η νοημοσύνη του φωτός δεν σταματά ποτέ πάνω στα εμπόδια και συνεχίζει τον αγώνα της για ν’ απελευθερώσει όλους τους λαούς που καταπατούνται από το σκοτάδι των αυταρχικών συστημάτων... διότι πρέπει οι άνθρωποι να ζουν ελεύθεροι όπου κι αν βρίσκονται πάνω στον κόσμο λόγω δικαιοσύνης της Ανθρωπότητας... κι αν κανείς πια δεν παράγει το απαραίτητο έργο τότε το σκοτάδι θα κατασπαράξει τους αθώους μόλις γεννηθούν. [Ν. Λυγερός]
Τα χρώματα του φωτός

Ποιος κοιτάζει τη θεωρία 
όταν βλέπει το έργο; 
Και το φως, τι σημαίνει 
δίχως σκιές; 
Στοχασμός δίχως τέχνη 
ή
ομορφιά δίχως αλήθεια;


Light and Colour (Goethe's Theory) 
The Morning after the Deluge. 1843 
Πίνακας του Ουίλλιαμ Τέρνερ. 
Περίοδος: Ρομαντισμός 
Είδος: Christian art (από εδώ)

Σ. Ντρέκου / Ν. Λυγερός Λόγοι
Ποίηση: Opus of N. Lygeros

Δείτε και...

Έκθεση ζωγραφικής του Νίκου Λυγερού "Τo χρώμα του Vincent". Ιστορικό-Λαογραφικό & Φ. Ιστορίας Μουσείο Ν. Κοζάνης, 07/10/2009 - 21/10/2009. Εγκαίνια: 07/10/2009, ώρα 19.00. - Πρόσκληση. - Audio. - Video.
Συνομιλίες
Υδάτινοι Λόγοι 13 Οκτωβρίου 2016

Aggelos Aslanidis: Άκου τι σου σφυρίζει το Φεγγάρι// εκεί στην Σελήνη κάνουμε συναύγεια με τους μετανάστες όλου του κόσμου// με τους πρόσφυγες που αναπολούν την χαμένη πατρίδα//με...//με τους ερωτευμένους που δεν είναι μαζί. 14 Οκτωβρίου 2016 στις 5:29 π.μ.

Σοφία Ντρέκου 8 Φεβρουαρίου 2017

Nota Nicolopoulou Katras: Υπέροχο Σοφία και Νίκο Λυγερός !!! 9 Φεβρουαρίου στις 7:32 π.μ. «Ποιος κοιτάζει τη θεωρία όταν βλέπει το έργο; Και το φως, τι σημαίνει δίχως σκιές; Στοχασμός δίχως τέχνη ή ομορφιά δίχως αλήθεια;» Σας ευχαριστούμε!!! Θεσπέσιο!!!

υιος (Sotirios Laliotis): Η διάθεση του αλόγα του, είναι και η δυνατότητα για την όποια δική μας παραγωγή, την όποια ενατένιση, το όποιο για μας διεγερτικό. Ευτυχώς για μερικούς από μας, η διάθεσή του, είναι το διάβα της νύχτας, αυτής που έχει την μυσταγωγική διάθεση την πληρότητα αν θέλετε της μοναξιάς, μιας μοναξιάς τραγουδοποιό, που ψάχνει το ταίρι για ένα ζευγάρωμα για να κοιλοπονέσει το αύριο. 9 Φεβρουαρίου στις 1:02 μ.μ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: