11 Μαρ 2018

Ν. Λυγερός: Ανθρώπινη πολυκυκλικότητα νερού & Βίντεο: Το Νερό ως Πηγή Ζωής


Επιμέλεια: Σοφία Ντρέκου

Σαν τη φλούδα
της Γης είμαστε
κι εμείς
αλλά ποιος
το προσέχει
όταν υπάρχει
κρίση και θέμα
επιβίωσης
όμως το νερό
είναι πηγή ζωής
σε κάθε περίπτωση
για το μέλλον
των ανθρώπων.

Αν σκεφτείς
πόσο σπάνιο
είναι το νερό
και πολύτιμο
για τη φύση
κι όχι μόνο
για τον άνθρωπο
τότε θα προσέχεις
και τις επιπτώσεις
της δράσης σου
στο περιβάλλον
γιατί οι κινήσεις
γίνονται πράξεις
ακόμα κι όταν είναι
αρνητικές
για την Ανθρωπότητα.

Ανθρώπινη πολυκυκλικότητα νερού - Ν. Λυγερός 

Όταν συνειδητοποιούμε ακόμα και στο πρακτικό επίπεδο την έννοια της πολυκυκλικότητας του νερού και ξεφύγουμε από το κοινό πλαίσιο του κύκλου του νερού, τότε βλέπουμε ότι δεν πρόκειται απλώς για μια απλή επανάληψη δεδομένων και γεγονότων, διότι υπάρχει πάντα μια τροποποίηση που αλλάζει τα πάντα επειδή η διαφορά κάνει τη διαφορά ακόμα κι αν στην αρχή είναι απειροελάχιστη και οι περισσότεροι δεν την εντοπίζουν όχι μόνο λόγω έλλειψης ειδικών γνώσεων αλλά και απουσίας ενισχυμένου φιλοσοφικού υποβάθρου που επιτρέπει μια ερμηνεία που οδηγεί σε μια έξυπνη και στρατηγική διαχείρηση του σπάνιου και του πολύτιμου επειδή ξέρουμε ότι είναι πηγή ζωής και θεμελιακό στοιχείο για το μέλλον της Ανθρωπότητας. 

Για αυτό τον λόγο η ανθρώπινη παρέμβαση πάνω στον κύκλο του νερού δημιουργεί στην πραγματικότητα μια ανθρώπινη πολυκυκλικότητα του νερού επειδή με τη χρήση της υπάρχει μια προστιθέμενη αξία για την Ανθρωπότητα και κατά συνέπεια και για την ίδια τη Φύση, αφού είναι το φυσιολογικό της πλαίσιο για τη συνέχεια της δράσης και της εξέλιξής της. Το νερό δεν πρέπει να το σκεφτούμε μόνο τοπικά ή ολικά αλλά ολιστικά, διότι είναι το νερό της Ανθρωπότητας και της Φύσης κι όχι μόνο η πηγή ενός τόπου. 

Έτσι πρέπει πάντα να έχουμε υπόψη μας την ουρά της παρέμβασής μας διότι λόγω συνέχειας της πολυκυκλικότητας θα είναι οι αρχικές συνθήκες του επόμενου κύκλου. Η χρήση του νερού σε ανθρώπινο επίπεδο είναι όχι μόνο μια επιμήκυνση του αρχικού κύκλου αλλά και η δημιουργία ενός κομβικού σημείου όπου γίνεται η διαδικασία της προστιθέμενης αξίας. 

Έτσι δεν υπάρχει λόγος να είναι ουδέτερη η παρέμβαση αφού είναι δυνατόν να είναι θετική. Διότι είναι ικανή να λειτουργήσει ως φίλτρο που καθαρίζει το νερό όπως γίνεται παραδείγματος χάρη με τη χρήση της φυσικής αποτοξίνωσης μέσω του ζεόλιθου. 

Το νερό στην έξοδό του δεν πρέπει να είναι πιο επιβαρυμένο αλλά μπορεί να είναι και καλύτερο επειδή η επεξεργασία του το καθαρίζει από ρύπους που αγνοούσαμε παλαιότερα λόγω έλλειψης οργάνων μέτρησης. 

Έτσι τώρα που έχουμε αυτή την δυνατότητα πρέπει να την υλοποιήσουμε ακόμα κι αν φαίνεται αδιανόητη γι' αυτούς που έχουν μία γραμμική προσέγγιση των πραγμάτων.

Με τους σπόρους
μπορείς να δεις
το μέλλον των φυτών
αλλά και των δέντρων
κατά συνέπεια
η ανθρώπινη
παρέμβαση
είναι κι ένας τρόπος
έξυπνος να ελέγξει
η φύση την ίδια της
την εξέλιξη
αφού μεγιστοποιεί
τη στρατηγική
της επιλογής
για το περιβάλλον.Ομιλία του Ν. Λυγερού με θέμα: "Το Νερό ως Πηγή Ζωής". Γιορτή Σπόρων και Αυτάρκειας. Ηράκλειο, αίθουσα Ανδρόγεω. Σάββατο 10 Μαρτίου 2018, ώρα: 18.00 - ΑφίσαΣτην πολιορκία
το πρώτο μέλημα
των πολεμιστών
είναι πάντα
το νερό
διότι όσες
δυνάμεις
και να έχεις
χωρίς νερό
δεν αξίζουν
τίποτα αφού
θα αναγκαστείς
να παραδοθείς
ακόμα
κι οπλισμένος
στον εχθρό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: