Στο Μεγάλο Συλλαλητήριο της Αθήνας Κυριακή 20 Ιανουαρίου θα δώσουμε νέα μάχη!


Επιμέλεια Σοφία Ντρέκου

Το Μεγάλο Συλλαλητήριο της Αθήνας
20 Ιανουαρίου 2019, στις 14:00 το μεσημέρι

Η ιστορική Κυριακή
θα γίνει στην Πλατεία
Συντάγματος
όχι μόνο επειδή
βρίσκεται απέναντι
στη Βουλή των Ελλήνων
αλλά γιατί είναι συμβολική
από μόνη της αφού εκεί
πάντα αντιστάθηκε
ενάντια στην εξουσία
και τη λήθη 
της βαρβαρότητας.

Τώρα αρχίζει η τελική μάχη για το Σκοπιανό

Τώρα που τελείωσε η διαδικασία της ψηφοφορίας στα Σκόπια όσον αφορά στις τροπολογίες του Συντάγματός τους, τώρα που δεν υπάρχουν πια δικαιολογίες για οποιαδήποτε πολιτική αδράνεια και εθνική απραξία, τώρα αρχίζει η τελική μάχη για το Σκοπιανό και για την ακύρωση του Προσυμφώνου των Πρεσπών. Δεν υπάρχει καμία επιλογή για αυτόν τον αγώνα εκτός από την προστασία του ονόματος της Μακεδονίας.

Οι Σκοπιανοί λειτούργησαν όπως το είχαμε προβλέψει, λόγω των οφελών που τους δίνει το Προσύμφωνο και το ίδιο και οι Αλβανοί των Σκοπίων που ζήτησαν να καταγραφεί επίσημα ότι τα Σκόπια είναι πολυεθνικό κράτος. Έτσι ενώ είχαν μόνο την αλβανική γλώσσα ως επίσημη, τώρα θα έχουν και την εθνότητα.

Δηλαδή οι Αλβανοί πήραν από τους Σκοπιανούς ό,τι οι Σκοπιανοί πήραν από την κυβέρνηση. Για την συγκυβέρνηση δεν υπάρχει άλλο περιθώριο και θα αποχωρήσει προκαλώντας το θέμα της δεδηλωμένης και της επιλογής της ψήφου εμπιστοσύνης και ψήφου ανοχής με το σενάριο των πρόωρων εκλογών.

Κατά συνέπεια ο ελληνικός λαός πρέπει και πάλι να ενεργοποιηθεί μέσω ενός τεράστιου Συλλαλητηρίου ή ακόμα και μέσω γενικής απεργίας αν χρειαστεί, για να πετύχουμε τον κλειδωμένο στόχο της ακύρωσης του Προσυμφώνου των Πρεσπών.

Κάθε μαχητής
για τη Μακεδονία
πρέπει να ενεργοποιηθεί
άμεσα και αμέσως γιατί
ο αγώνας μπαίνει
στην τελική του
φάση στην Ελλάδα
χωρίς πια 
να αναφερόμαστε
στα Σκόπια 
διότι η μάχη θα δωθεί
ακόμα και στην Αθήνα
ενώπιον της Βουλής.

Το Μεγάλο Συλλαλητήριο της Αθήνας

Οι Παμμακεδονικές πήραν την ιστορική απόφαση να οργανώσουν Μεγάλο Συλλαλητήριο στην Αθήνα στις 20 Ιανουαρίου στην Πλατεία Συντάγματος στις 2 μ.μ, για ν’ ανταποκριθούν στις εξελίξεις αφού τελείωσε η όλη διαδικασία στα Σκόπια όσον αφορά στις τροπολογίες του Συντάγματος των Σκοπίων και κατά συνέπεια αρχίζει η τελική μάχη αυτού του νέου Μακεδονικού Αγώνα.

Με αυτόν τον τρόπο ο Ελληνικός λαός θα δείξει ενωμένος τη θέληση για να δώσει το στίγμα του σε αυτήν την τελική φάση. Έτσι θα ξέρουν όλοι οι πολιτικοί της Ελλάδας ποια είναι η στάση του και ποια θα είναι η αντίσταση ενάντια στον καθένα τους αν θέλει να διαγράψει την ιστορία του Ελληνισμού με αυτό το Προσύμφωνο των Πρεσπών.

Ο ελληνικός λαός δεν πρόκειται να παραχωρήσει απολύτως τίποτα στη βαρβαρότητα, διότι ξέρει ότι το δίκαιο είναι με το μέρος του και δεν θα αποδεχθεί κανένα πολιτικό συμβιβασμό. Κανένα κόμμα δεν έχει το δικαίωμα να κάνει πίσω μπροστά στις ιστορικές εξελίξεις. Και δεν μπορεί ν’ αφήσει απλώς βουλευτές να ψηφίσουν κατά συνείδηση, διότι ο ελληνικός λαός είναι η συνείδηση της Ελλάδας. Η ιστορία μας δεν είναι μόνο κομμάτι εδάφους που μπορούμε να χάσουμε και να πάρουμε πίσω.

Αν η κυβέρνηση παραδώσει την ιστορία μας δεν πρόκειται να την πάρουμε πίσω. Και γι’ αυτό στην Αθήνα θα έρθουμε από όλα τα μέρη της Ελλάδας και όχι μόνο, για να δείξουμε ότι δεν γονατίζουμε και να αποδείξουμε ότι θα είμαστε εδώ ακόμα και μετά όταν θα έχει φύγει η βαρβαρότητα από την πατρίδα μας.

Ο αγώνας για τη Μακεδονία
αρχίζει με νέα δεδομένα
γι’ αυτό πρέπει να βάλουμε
τις πέτρες μας στο σωστό
πεδίο δράσης για ν’ αντέξουμε
τις επιθέσεις και να ζήσουμε
και να είμαστε εδώ ακόμα
και μετά όταν θα φύγουν
οι φανατικοί της κόκκινης
βαρβαρότητας.

Κυριακή, θα δώσουμε νέα μάχη

Την Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2019 θα γράψουμε και πάλι ιστορία ως Ελληνικός λαός, διότι θα δώσουμε μία νέα μάχη για αυτόν τον Μακεδονικό Αγώνα που δεν είχε υπολογίσει η κυβέρνηση, διότι πολύ απλά δεν σκέφτηκε ότι θα αντισταθούμε στις παράλογες αποφάσεις της.

Όμως ο Ελληνικός λαός δεν είναι μόνο όχλος, είναι και η δράση του Έθνους που έχει δημιουργήσει τον Ελληνισμό που αποτελεί δώρο για την Ανθρωπότητα. Έτσι δεν πρόκειται να αφήσουμε μία βαρβαρότητα όποια και να είναι, όποια κι αν νομίζει ότι είναι, να καταστρέψει την ιστορία μας επειδή δεν πιστεύει σε αυτή. Το Έθνος μας δεν μάς έμαθε να γονατίζουμε, ούτε να σκύβουμε το κεφάλι.

Έτσι την Κυριακή θα είμαστε Πλατεία Συντάγματος όρθιοι απέναντι στην εξουσία του κενού, για να αντισταθούμε όλοι μαζί σε αυτό το απαράδεκτο Προσύμφωνο των Πρεσπών, διότι αντιπροσωπεύουμε ταυτόχρονα τους νεκρούς μας που θυσιάστηκαν για να ζήσει ελεύθερη η Μακεδονία, αλλά και τους αγέννητους που περιμένουν από εμάς να κάνουμε το χρέος μας απέναντι στην Ιστορία.

Ο κάθε μαχητής του Ελληνικού λαού πρέπει λοιπόν να είναι μαζί μας την Κυριακή στην Πλατεία Συντάγματος, για να πλήξουμε αυτή την εξουσία που προσπαθεί να εκμεταλλευτεί την πολιτική κατάσταση, για να κάνει μία μη αναστρέψιμη κίνηση ενάντια στον Ελληνισμό. Αλλά τώρα θα μάθει με ποιον λαό τα έχει βάλει.

Ο Εθνικός Συντονισμός
έχει αρχίσει
για την ετοιμασία
του Συλλαλητηρίου
της Αθήνας
έτσι ώστε να φανεί
πέραν της ιστορικότητάς του
το μεγαλείο του
χάρη στην αντίσταση
του Ελληνικού λαού
που δεν εγκαταλείπει
ποτέ  τον αγώνα
που έχει αρχίσει
λόγω ανάγκης
και ήθους
αφού ακολουθεί
τις αξίες
του Ελληνισμού.

Νέα ιστορική μάχη για τη Μακεδονία

Οι Ελληνοαμερικανοί άρχισαν από τώρα να υποστηρίζουν τους Έλληνες σε αυτή την νέα φάση του μακεδονικού αγώνα, διότι ξέρουν όλα τα εμπόδια που μπορεί να βάλει η εξουσία για ν’ αποφύγει την κοσμοσυρροή στην Πλατεία Συντάγματος στην Αθήνα την Κυριακή 20/01/2019.

Έτσι από τώρα έχουν αρχίσει να προμισθώνουν λεωφορεία, για να μπορεί ο Ελληνικός λαός να βρίσκεται εκεί χωρίς να αναρωτιέται πώς θα πάει. Το ίδιο θα γίνει και για όλα τα μέσα που θα χρειαστούμε, για να καλύψουμε αυτό το ιστορικό γεγονός.

Όλοι πια έχουμε καταλάβει ότι το Προσύμφωνο των Πρεσπών αποτελεί πλήγμα για τον Ελληνισμό κι όχι μόνο για τη Μακεδονία, έτσι ενωμένοι θα αποτρέψουμε τις κινήσεις βουλευτών που, είτε νιώθουν εγκλωβισμένοι από το καθεστώς, είτε πιστεύουν σε βάρβαρη ιδεολογία, είναι έτοιμοι να περάσουν αυτό το κείμενο χωρίς καν να το έχουν μελετήσει, μόνο και μόνο επειδή ακολουθούν την κομματική γραμμή.

Όμως για ένα τέτοιο εθνικό θέμα δεν υπάρχουν πια οι διαχωρισμοί κομμάτων, διότι ο Ελληνικός λαός θα πάρει σβάρνα όλες αυτές τις απόψεις. Επειδή η θέληση του είναι ξεκάθαρη και δεν πρόκειται να κάνει πίσω, αφού είναι ο μόνος που μπορεί ν’ αντισταθεί και είναι ενισχυμένος από όλους τους Έλληνες του εξωτερικού, που δεν έπαψαν ποτέ να προστατεύουν την πατρίδα μας.

Την Κυριακή 
θα μάθουν όλοι
πόσο αποφασισμένος
είναι ο λαός
για την προστασία
του ονόματος
της Μακεδονίας
κι ότι κανένας
μαχητής
αυτού του νέου
Μακεδονικού Αγώνα
δεν θα κάνει
πίσω έως
την ακύρωση
του προσυμφώνου
των Πρεσπών
διότι αυτό
λειτουργεί
ενάντια
στον Ελληνισμό.

Κείμενα: Opus of N. Lygeros

Νίκος Λυγερός: Υπογράψτε ενάντια στη Συμφωνία για τη Μακεδονία
http://nikos-lygeros-poihsh.blogspot.com/2018/07/ypografes-Makedonia.html

• Όταν θέλουμε να δούμε τα νέα άρθρα, ομιλίες, συνεντεύξεις, 
διαλέξεις, βίντεο του Δρ. Νίκου Λυγερού (Opus of N. Lygeros)


Συνέντευξη Ν. Λυγερού για το Σκοπιανό, ΕΡΤ3
Μακεδονίας με τη Λ. Κεσίδου, 13/01/2019

Το Μεγάλο Συλλαλητήριο της Αθήνας
για τη Μακεδονία στις 20/01/2019


Ο Δρ. Νίκος Λυγερός είναι Στρατηγικός Σύμβουλος και καθηγητής 
Γεωστρατηγικής. Καθηγητής Πανεπιστημίου της Lyon – Μαθηματικός, 
Ζωγράφος, Ποιητής, Σκηνοθέτης, Γλωσσολόγος κ.ά. Βιογραφικό εδώ: 

 ΚείμεναOpus of N. Lygeros

41727) Με τον Δάσκαλο. (ποίημα). Perfection 20 1 1/2019.
41728) Τώρα αρχίζει η τελική μάχη για το Σκοπιανό. Perfection 20 1 1/2019. En. Now begins the final battle re: the Skopian issue. (poem).
41729) Κάθε μαχητής. (ποίημα). Perfection 20 1 1/2019.
41730) Ο αγώνας. (ποίημα). Perfection 20 1 1/2019.
41731) Το Μεγάλο Συλλαλητήριο της Αθήνας. Perfection 20 1 1/2019.
41732) Κυριακή, θα δώσουμε νέα μάχη. Perfection 20 1 1/2019. Fr. Dimanche, nous allons mener un nouveau combat.
41733) Η ιστορική Κυριακή. (ποίημα). Perfection 20 1 1/2019.
41734) Την Κυριακή. (ποίημα). Perfection 20 1 1/2019.
41735) Νέα ιστορική μάχη για τη Μακεδονία. Perfection 20 1 1/2019.
41736) O Ελληνικός λαός. (ποίημα). Perfection 20 1 1/2019.
41737) Ο Εθνικός Συντονισμός. (ποίημα). Perfection 20 1 1/2019.
41738) Αποστολή στη Θεσσαλονίκη. (ποίημα). Perfection 20 1 1/2019. En. Our mission in Thessaloniki. (poem).
41739) Όσοι υπολόγιζαν. (ποίημα). Perfection 20 1 1/2019.
41740) Η Θεσσαλονίκη. (ποίημα). Perfection 20 1 1/2019.
41741) Η ανθρώπινη αντίσταση. (ποίημα). Perfection 20 1 1/2019.
41742) Όχι στη βαρβαρότητα. (ποίημα). Perfection 20 1 1/2019.

TALKS Ν. Λυγερός 2019

• Διάλεξη του Ν. Λυγερού με θέμα: "Το προσύμφωνο των Πρεσπών και οι επιπτώσεις του". Αίθουσα δεξιώσεων στα Λουτρά Λαγκαδά. Κυριακή 13 Ιανουαρίου 2019, ώρα: 11.30 - Αφίσα
• Διάλεξη του Ν. Λυγερού με θέμα: "Ο ρόλος των γονέων στις εκπαιδευτικές και επαγγελματικές επιλογές των μαθητών/τριων". 2ο Γυμνάσιο Λαγκαδά. Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2019, ώρα:18.00 - Αφίσα
• Διάλεξη του Ν. Λυγερού με θέμα: "Η καινοτομία του Νίκολα Τέσλα". Ανοικτό Πανεπιστήμιο Δήμου Ηλιούπολης. Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2019, ώρα: 19.00 - 21.00 - Πρόγραμμα
• Ν. Λυγερός: "Διαχρονικότητα Υψηλής Στρατηγικής Άπω Ανατολής". ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΩΓΗ, Λ. Κηφισίας 125, Αθήνα. Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2019
• Διάλεξη του Ν. Λυγερού με θέμα: "Στρατηγική Νέου Μακεδονικού Αγώνα". Galerie Δημιουργών, Ελαιών 1α Νέα Κηφισιά (είσοδος από Χελιδονούς 28), Κηφισιά, Αθήνα. Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2019, ώρα: 19.00 - Αφίσα
• Διάλεξη του Ν. Λυγερού με θέμα: "Το Προσύμφωνο των Πρεσπών και οι στρατηγικές κινήσεις προς την κατάργησή του". "Ει ο Θεός μεθ' ημών ουδείς καθ' υμών". Πνευματικό Κέντρο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Γνησίων Ορθοδόξων Χριστιανών Γ.Ο.Χ Μάρκου Μπότσαρη 8, Περιστέρι (πλησίον ΜΕΤΡΟ Αγίου Αντωνίου). Αθήνα. Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2019, ώρα: 18.00 - Αφίσα
• Διάλεξη του Ν. Λυγερού με θέμα: "Η εθνική υπόθεση του προ-συμφώνου των Πρεσπών". Αίθουσα εκδηλώσεων ΠΑΚΠΠΑ (Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Ελευσίνας, Παγκάλου και Κίμωνος, έναντι Ιερού Μητροπ. Ναού Αγίου Γεωργίου), Κέντρο Ελευσινιακών Μελετών "Δάειρα". Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2019, ώρα: 19.30
• Διάλεξη του Ν. Λυγερού με θέμα: "Ἡ ἐθνικὴ ὑπόθεση τοῦ Προσυμφώνου τῶν Πρεσπῶν". Αίθουσα ἐκδηλώσεων τοῦ Πολιτιστικοῦ Ὀργανισμοῦ τοῦ Δήμου Ἐλευσινίων (Παγκάλου καὶ Κίμωνος). Δευτέρα 28 Ἰανουαρίου 2019 , ὥρα: 19.30 - Αφίσα
• Ομιλία του Ν. Λυγερού με θέμα: "Νοημοσύνη & Πίστη". Ιερά Μητρόπολη Κηφισίας Αμαρουσίου και Ωρωπού. Ιερός Ναός Αγίου Ελευθερίου Αμαρουσίου. Σάββατο 16 Φεβρουαρίου 2019, ώρα:18.00 - Αφίσα
• Διάλεξη του Ν. Λυγερού με θέμα: "Στρατηγική Έξυπνη Ιστορία". Συνεδριακό Κέντρο Δήμου Κατερίνης. Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2019, ώρα: 19.00 - Αφίσα
• Διάλεξη του Ν. Λυγερού με θέμα: "Μέσα κοινωνικής δικτύωσης – Κίνδυνοι και τρόποι απεξάρτησης". Ελεύθερο Πανεπιστήμιο Δήμου Αραδίππου. Κύπρος. Τετάρτη 6 Μαρτίου 2019, ώρα: 19.30 - Πρόγραμμα

http://nikos-lygeros-poihsh.blogspot.com/label/Μακεδονία