Ξέρετε ότι η Συμφωνία δίνει τη μακεδονική ιθαγένεια και γλώσσα στα Σκόπια; (Videos)


Κείμενα του Νίκου Λυγερού 
σε Επιμέλεια Σοφίας Ντρέκου


Ξέρετε; - Ν. Λυγερός (En.)

Ξέρετε ότι η Συμφωνία δίνει τη μακεδονική ιθαγένεια στα Σκόπια;

Ξέρετε ότι η Συμφωνία δίνει τη μακεδονική γλώσσα στα Σκόπια;

Ξέρετε ότι η Συμφωνία δίνει πρόσβαση στην ελληνική ΑΟΖ στα Σκόπια;

Ξέρετε ότι η Συμφωνία θα ξαναγράψει τα βιβλία της Ιστορίας;

Ξέρετε ότι η Συμφωνία θα αναθεωρήσει τους ιστορικούς άτλαντες; 

Ξέρετε ότι η Συμφωνία θα απαγορεύσει τα Συλλαλητήρια για τη Μακεδονία;

Ξέρετε ότι η Συμφωνία θα παρέχει βοήθεια στα Σκόπια με αγωγούς φυσικού αερίου και πετρελαίου;

Ξέρετε ότι η Συμφωνία θα δώσει την τεχνογνωσία μας στον τομέα των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας;

Ξέρετε ότι η Συμφωνία θα μας αναγκάσει να ονομάζουμε τις περιοχές, τις πόλεις, τα χωριά στα Σκόπια με τα ονόματα που θέλουν οι Σκοπιανοί;

Ξέρετε ότι η Συμφωνία αναγκάζει την Ελλάδα να βοηθήσει τα Σκόπια να μπουν σε όλους τους Οργανισμούς στους οποίους ανήκουμε και όχι μόνο στο NATO και την Ευρωπαϊκή Ένωση;


Όσα δακρυγόνα και να μας βάζουν,
εκείνοι θα κλάψουν στο τέλος

Τα Συλλαλητήρια για τη Μακεδονία πολλαπλασιάζονται ότι και να λένε τα άτομα που είναι στην εξουσία διότι ο λαός δεν τους φοβάται. Όσα δακρυγόνα και να μας βάζουν σε κάθε Συλλαλητήριο εκείνοι θα κλάψουν στο τέλος όταν θα ακυρωθεί η απαράδεκτη Συμφωνία. Διότι η απογοήτευση θα είναι τόσο μεγάλη όσο είναι η αλαζονεία τους πάνω σε όλο το θέμα. Κανείς δεν πρόκειται να τους σώσει από την επανάσταση της Μακεδονίας και αυτό θα γράψει η ιστορία που θα απορρίψει τα είκοσι άρθρα του κειμένου επειδή πρόκειται για μια πράξη βαρβαρότητας που προσπαθεί να πλήξει τον Ελληνισμό. 

Μόνο που δεν υπολόγισε σωστά τις αντοχές του ενάντια σε τέτοιες επιθέσεις. Ξέρουμε ότι ο αληθινός εχθρός μας δεν είναι ο σκοπιανός λαός αλλά μια καθυστερημένη ιδεολογία που προσπαθεί από τη μια να φτιάξει μια πλαστή εθνική ταυτότητα και από την άλλη να πλήξει την ιστορία ενός έθνους για να φανεί ότι κατάφερε να εκδικηθεί την ήττα της μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο. Είναι πραγματικά για κλάματα να πιστεύουν ότι θα μπορέσουν να περάσουν τη βαρβαρότητα ενός συστήματος στην πατρίδα της ελευθερίας.

Συνέντευξη Ν. Λυγερού για το Σκοπιανό,
στην εκπομπή ''Μαζί''. DRTV 15/01/2019Νίκος Λυγερός Λόγοι Σοφίας
Κείμενα: Opus of N. Lygeros

39282) Όσα δακρυγόνα και να μας βάζουν, εκείνοι θα κλάψουν στο τέλος. Perfection 19 7 7/2018. En. As much tear gas as they throw upon us, it's them who will cry in the end.

39291) Ξέρετε; Perfection 19 7 7/2018. En. Did you know that. . . ?