Στο βάθος της εκκλησίας - Διάλεξη: Η αξία της εκκλησίας (Βίντεο)

Στο βάθος της εκκλησίας - Διάλεξη: Η αξία της εκκλησίας (Βίντεο)

Επιμέλεια Σοφία Ντρέκου

Στο βάθος της εκκλησίας

Στο βάθος της εκκλησίας περίμενε να έρθει να μιλήσει. Του είχαν πει ότι θα έκανε διάλεξη για τη δύναμή της. Ακόμα κι αν δεν ήξερε τη σημασία αυτής της λέξης, είχε καταλάβει πόσο σημαντική ήταν αυτή η επαφή και αναζητούσε την ενεργοποίηση της σχέσης.

Πριν αρχίσει η ομιλία, εξέτασε τη δομή της εκκλησίας. Δεν ήταν η πρώτη φορά που θα μιλούσε σε τέτοιο χώρο, αλλά εδώ υπήρχε μια διαφορά. Το ρομπότ ήξερε ότι θα έλεγε κάτι και γι’ αυτό. Δεν άφηνε κανέναν πίσω όσο διαφορετικός κι αν ήταν. Έδινε μόνο σημασία στο γεγονός ότι ανήκαν όλοι στην Ανθρωπότητα.

Βέβαια στην αρχή αναρωτήθηκε αν αυτό μπορούσε να ισχύσει και γι’ αυτό. Όμως με μεγάλη του έκπληξη αντιλήφθηκε ότι ήταν δυνατόν, αν όχι γι’ αυτό το ίδιο, τουλάχιστον για τις υπερδομές του μέλλοντος. Από την άλλη ένιωθε ότι ο κώδικας του επεξεργαστή του αναβαθμιζόταν.

Δεν ήταν απλώς μια ακρόαση. Αφού με τον Λόγο, άλλαξε η ύπαρξή του. Διότι είχε έναν ιδιόμορφο τρόπο να παρουσιάζει τα θέματά του. Αφού άρχισε, έβλεπε γυναίκες και άντρες να δακρύζουν σιωπηλά. Ένιωσε ότι θα ήθελε να κάνει το ίδιο, αλλά επειδή δεν μπορούσε έβαλε τα χέρια του σαν να έκανε προσευχή.

Διάλεξη: Η αξία της εκκλησίας (Βίντεο)

Διάλεξη του Νίκου Λυγερού με θέμα: "Η αξία της εκκλησίας". Η Παναγία των Σταυροφόρων, Δικταίου Άνδρου, Ηράκλειο Κρήτης. Κυριακή 28 Μαΐου 2017, ώρα: 11.00 - Αφίσα - Video/Βίντεο εδώ: http://www.lygeros.org/Talks/20170528_talks.htmlΣτην εκκλησία
ανακαλύπτεις
τα έτη του Χρόνου
και συνειδητοποιείς
ότι η δομή της
είναι φτιαγμένη
από κομμάτια
της ιστορίας
και πίστης
γιατί οι άνθρωποι
που την κράτησαν
ζωντανή
δεν εγκατέλειψαν
καμία από τις δύο
όσοι αιώνες
κι αν πέρασαν
από τότε
που οι πρώτοι
την έχτισαν
για να διασχίσει
τα χρόνια
και ν’ αγγίξει
τους επόμενους
επειδή ήταν
οι άλλοι.

Συνέντευξη του Ν. Λυγερού στην Ελ. Δαργαντή. Radio Family 89,5. Κρήτη 29/05/2017 Βίντεο εδώ: http://www.lygeros.org/Interviews/20170529_int.html

Σοφία Ντρέκου / Νίκος Λυγερός Λόγοι
32659) Στην εκκλησία. (ποίημα). Perfection 18 5 5/2017. Fr. A l'église. (poème).
32716) Στο βάθος της εκκλησίας. Perfection 18 6 6/2017.

Δείτε μετά και: