Ν. Λυγερός: Αν ήσουν αριστερόχειρας και η κοινωνία σου απαγόρευσε να κάνεις χρήση του χεριού σου


34065 - Αν ήσουν αριστερόχειρας
Ν. Λυγερός: August 13, 2017 Articles

Αν ήσουν αριστερόχειρας και η κοινωνία σου απαγόρευσε να κάνεις χρήση του χεριού σου, να ξέρεις ότι είσαι θύμα μιας βαρβαρότητας. Αν νομίζεις ότι το ξεπέρασες, τότε μάθε ότι έχεις υποστεί και εγκεφαλικά τραύματα όσο αφορά στη λειτουργία σου τη νοητική.

Έτσι πρέπει συνειδητά να κατηγορήσεις αυτόν τον δογματισμό και να ζητήσεις ακόμα και αποζημίωση για αυτό που έχεις υποστεί. Κι αν κάποιος σου πει ότι τώρα είναι μια λεπτομέρεια, καλό είναι να έχεις στο μυαλό σου ότι θα είναι λεπτομέρεια μόνο αν δεν κάνει τίποτα άλλο για σένα τα πράγματα θα είναι πάντα τα ίδια.

Επίσης αν η Ανθρωπότητα δεν ήθελε αριστερόχειρες θα το έβλεπες, διότι η διαφορά γίνεται στις λεπτές κινήσεις. Διότι τίποτα δεν είναι φυσιολογικό αν δεν έχεις προβληματιστεί.

Ποιος ξέρει ακόμα και για ένα ζώο που είναι κατοικίδιο αν είναι δεξιόχειρας ή αριστερόχειρας.

Στην πραγματικότητα χρειάζεται εξέλιξη για να φανεί η διαφορά και να αναδειχθούν οι προτιμήσεις του εγκεφάλου μας. Και φαίνεται ότι το ίδιο ισχύει και για το Master Eye.

Αν είσαι λοιπόν αριστερόχειρας, κάνε ό,τι μπορείς για να εμπλουτίσεις τον τρόπο με τον οποίο βλέπουμε τον κόσμο, γιατί φαντάσου τι έλλειψη θα ήταν να μην υπάρχεις λόγω κοινωνικής βαρβαρότητας.

Ν. Λυγερός Λόγοι Σοφίας

Σχετικό Θέμα:

Εισήγηση του Νίκου Λυγερού με θέμα: "Μαθηματικά και Νοημοσύνη": Άρα προσέξτε τι γίνεται. Όταν σημαδεύετε, άμα σας βάλω να σημαδέψετε έναν στόχο, έχετε το λεγόμενο master eye. Δεξί κι αριστερό. Όπως έχετε αριστερόχειρας και δεξιόχειρας. Θα καταλάβετε ότι στην πραγματικότητα άμα είσαστε δεξί κι όχι αριστερό, σε ποια θέση θα βλέπατε καλύτερα τον εαυτό μου; Αν καθόσασταν από εδώ ή...
Σχόλια στο FaceBook:

Mina Zaroghika: Πριν πολλές δεκαετίες, ένας διευθυντής σχολείου έδιωξε από το σχολείο κοριτσάκι που είχε εκ γενετής πάθηση στο δεξί χέρι και η δικαιολογία που έδωσε στον γονέα ήταν "για να μη μάθει να γράφει με το αριστερό". Παράλογο αλλά είναι αλήθεια. Το τότε κοριτσάκι σήμερα είναι σε προχωρημένη ηλικία και δεν έμαθε ποτέ να διαβάζει και να γράφει ή να λογαριάζει.· 13 Αυγούστου 2020Σοφία Ντρέκου: Ω!! Πόσο μα πόσο με πόνεσε αυτή η ιστορία Mina. Άφωνη... δεν έχω λόγια γι' αυτόν τον «δάσκαλο». Πιό αμόρφωτος και από τους αναλφάβητους.· 13 Αυγ 2020


Mina Zaroghika Kαι οι αμαθείς γονείς, δεν έφερναν αντίρρηση τότε στον "δάσκαλο". Αυτό είπε, αυτό ήταν. · 13 Αυγ 2020


Αέναη επΑνάσταση - Sophia Ntrekou Πω..πω.. συγκλονίστηκα με αυτήν την ιστορία... που να ήξεραν και οι γονείς. Όπως το λες: «Αυτό είπε, αυτό ήταν.» Ο συνειρμός που έκαναν τότε (και ο διευθυντής) ήταν πολιτικής κατεύθυνσης υποψιάζομαι. Τί χρόνοι Θεέ μου.. τί καιροί..· 13 Αυγ 2020