Τα τεχνητά σκάνδαλα δεν αλλάζουν την εξωτερική πολιτική - Ν. Λυγερός


Επιμέλεια: Σοφία Ντρέκου

Η αγωνιστικότητα - Ν. Λυγερός

Η αγωνιστικότητα δεν καταλήγει
απαραίτητα σε μαχητικότητα
γι' αυτό επέλεξε αποτελεσματικά
αυτούς που είναι μαζί σου
για τον αγώνα
αφού την ώρα της μάχης
δεν θα προλάβεις να διορθώσεις
τις λανθασμένες κινήσεις
διότι τότε θα χρειάζεσαι
μόνο πράξεις για να έχεις
κάποιο αποτέλεσμα
το οποίο να αποτελεί
εξέλιξη για τη συνέχεια.

Τα τεχνητά σκάνδαλα δεν αλλάζουν την εξωτερική πολιτική - Ν. Λυγερός

Μπορεί οι πιο αθώοι να πιστεύουν στα σκάνδαλα που έχουν ένα πολύ καλό timing αλλά οι άλλοι ξέρουν. Αυτό που έχει σημασία τώρα είναι το θέμα της Μακεδονίας για το Σκοπιανό και δεν πρόκειται ένα τεχνητό σκάνδαλο να μας αποσπάσει την προσοχή.

Διότι ξέρουμε ότι το Σκοπιανό γεννήθηκε και αυτό για αυτόν τον λόγο αλλά δεν το υπολόγισαν σωστά και η ανάδραση του λαού ήταν άμεση, δυναμική και μαζική.

Έτσι όταν ξεχνούν ότι αυτήν την περίοδο το θέμα μας είναι να κάνουμε χρήση της κυρίαρχης στρατηγικής μας για να πετύχουμε τους στόχους για το Σκοπιανό, είναι απλώς αυτοί που επηρεάζονται με το τίποτα και δεν είναι μαχητές του Ελληνισμού. Ενώ εμείς βασιζόμαστε μόνο στους τελευταίους για να τα καταφέρουμε.

Έτσι δεν μπορεί ο ΥΠΕΞ να τα βάζει μόνο με τον διαμεσολαβητή και να μην φταίει σε τίποτα ενώ έχει κάνει ακραίες δηλώσεις κατά της ιστορίας του Ελληνισμού μόνο και μόνο επειδή η ιδεολογία του δεν πιστεύει καν στην έννοια της ιστορίας.

Να προετοιμαστεί πάντως να θυσιαστεί από τον Πρωθυπουργό που ξέρει να αποφεύγει τα μεγάλα προβλήματα λέγοντας ότι δεν είναι απολύτως ενημερωμένος με τα θέματα που διαχειρίζονται οι υπουργοί του διότι το μόνο που έχει σημασία σε αυτή τη θέση είναι μόνο πώς να την κρατήσει έως τις επόμενες εκλογές χωρίς άλλες εμπλοκές.

Ο αγώνας για την Μακεδονία - Ν. Λυγερός

Στον αγώνα για την Μακεδονία η ιστορία πρέπει να αντιμετωπίσει την ιδεολογία. Επί της ουσίας το Σκοπιανό δεν είναι μια αντιπαράθεση μεταξύ Σκοπίων και Ελλάδας όπως πιστεύουν οι περισσότεροι. Τα Σκόπια λόγω ιδεολογίας έχουν χάσει κάθε ίχνος ταυτότητας.

Τόσα χρόνια καταπατημένα από το βάρβαρο καθεστώς του Τίτο δεν ήξεραν πια που να στηριχθούν. Με την απελευθέρωσή τους κι αφού είχαν προβλήματα με τις δύο μειονότητες την αλβανική και τη βουλγαρική, προσπάθησαν μάταια να ξεφύγουν μέσω της πλαστογραφίας μίας ταυτότητας που αντέγραψαν από την Ελλάδα. Βέβαια η λέξη Ελλάδα ήταν πολύ επικίνδυνη από μόνη της και επικεντρώθηκαν στη λέξη Μακεδονία. Από την άλλη πλευρά στην Ελλάδα, υπήρχαν στοιχεία της ίδιας ιδεολογίας που ποτέ όμως δεν κατάφεραν να φτάσουν στο ίδιο στάδιο λόγω της Συμφωνίας της Γιάλτας. 

Έτσι πάντα είχαν το απωθημένο τους ενεργό. Και μόλις βρήκαν την ευκαιρία να αναστήσουν, τρόπος του λέγειν βέβαια, την παλιά τους ιδέα σκέφτηκαν ότι θα μπορέσουν να ξεπεράσουν τα εμπόδια που αποτελούν ο ελληνικός λαός και η ελληνική Εκκλησία. Όμως δεν τα υπολόγισαν σωστά. 

Έτσι και οι δύο πλευρές από την ίδια ιδεολογία προσπαθούν να κάνουν διπλωματικές κινήσεις για να ξεπεράσουν το πρόβλημα της ιστορικότητας του όλου θέματος αλλά μάταια. Διότι οι Έλληνες ξέρουν ότι η πατρίδα τους είναι η ιστορία και δεν είναι αυτές οι τεχνητές προσεγγίσεις που θα την επηρεάσουν με κάποιο τρόπο. Έτσι η ιστορία που θεωρούσαν ότι πέθανε, έρχεται να αντισταθεί χάρη στον Ελληνισμό.

Σοφία Ντρέκου | Νίκος Λυγερός Λόγοι

Κείμενα, Ποίηση, Βίντεο: www.lygeros.org37296) Τα τεχνητά σκάνδαλα δεν αλλάζουν την εξωτερική πολιτική. Perfection 19 2 2/2018.
37297) Ο αγώνας για την Μακεδονία. Perfection 19 2 2/2018.
37302) Η αγωνιστικότητα. (ποίημα). Perfection 19 2 2/2018.

Δείτε ακόμη: