Ο Στρατηγικός αναλυτής Νίκος Λυγερός στον ΡΣΜ της ΕΡΤ3 (Συνέντευξη)

Ο Νίκος Λυγερός, Στρατηγικός αναλυτής στον ΡΣΜ της ΕΡΤ3

«Είναι πραξικόπημα και όχι απόπειρα, δεν έχει τελειώσει, είναι πιθανόν να υπάρχει και συνέχεια και τα δεδομένα με όλες τις φυλακίσεις και τις εξοντώσεις των δημοσίων υπαλλήλων αποτελούν πιο πολύ κινήσεις τυραννίας παρά δημοκρατίας. Αν γινόταν στη Βόρεια Κορέα θα τους λέγαμε “απελευθερωτές”», ανέφερε για τη νέα κρίση στην Τουρκία ο στρατηγικός αναλυτής Νίκος Λυγερός, μιλώντας στον 102fm της ΕΡΤ3 και τη Λέλα Κεσίδου, και συνέχισε: «Αρχικά έχουμε την τάση να κάνουμε μια προσομοίωση, να μιλάμε για δημοκρατία. Για ποια δημοκρατία μιλάμε στην Τουρκία; Όταν μιλάμε για κινήσεις εναντίον της δημοκρατίας είναι γελοίο. Τις κινήσεις αυτές πρέπει να τις εξετάσουμε με τρόπο πιο αντικειμενικό», τόνισε.

Παράλληλα, εκτίμησε ότι «αυτή η κρίση δεν επηρεάζει την Ελλάδα. Τα πραγματικά προβλήματα της Τουρκίας είναι οι Κούρδοι, το αρμενικό. Έχουν «ζωντανά», πραγματικά προβλήματα και αποδεικνύεται ότι δεν μπορούν καν να διαχειριστούν τα εσωτερικά τους προβλήματα».

Ο κ. Λυγερός αναφέρθηκε, επίσης, στα τελευταία δεδομένα που αφορούν την ελληνική ΑΟΖ, τα τρομοκρατικά χτυπήματα στη Γαλλία και τις εξελίξεις στην Αρμενία.
Νίκος Λυγερός Archives - ert.gr

Σημ.: Κλικ στην εικόνα ή τον σύνδεσμο για να δείτε το Video.

Υπογραφές υπέρ της Ελληνικής ΑΟΖ [ZEE] ΕΔΩ



Ο Δρ. Νίκος Λυγερός είναι Στρατηγικός Σύμβουλος και καθηγητής Γεωστρατηγικής. Καθηγητής Πανεπιστημίου της Lyon – Μαθηματικός, Ζωγράφος, Ποιητής, Σκηνοθέτης, Γλωσσολόγος κ.ά. Δείτε το βιογραφικό του ΕΔΩ.

Επιμέλεια: Σοφία Ντρέκου | Νίκος Λυγερός Λόγοι