Η ΝΔ να είναι ξεκάθαρη στο θέμα ακύρωσης Προσυμφώνου Πρεσπών γιατί δεν υπάρχει δικαιολογία για τη Μακεδονία


Το διακύβευμα των εκλογών έθεσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κλείνοντας τις εργασίες του 12ουΣυνεδρίου. Ο πρόεδρος της ΝΔ έκανε Ιδιαίτερη αναφορά ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην Συμφωνία των Πρεσπών και απάντησε στον Αλέξη Τσίπρα που υποστήριξε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έσωσε την Μακεδονία και δεν την πούλησε.

«Ο κ. Τσίπρας παραμένει αδιόρθωτος. Και καθώς βλέπει το φάσμα της ήττας να πλανάται πάνω από το Μαξίμου γίνεται ολοένα και πιο νευρικός. Δεν θα ασχοληθώ, ωστόσο, περισσότερο με τα νέα παραμύθια του. Θα τον αφήσω να βυθιστεί στον ίδιο του τον βάλτο. Αν ήταν λίγο πιο εξοικειωμένος με την ιστορία της πατρίδας μας, με τους αγώνες που έκαναν την Μακεδονία ελληνική και την Ελλάδα αυτή που είναι σήμερα, δεν θα πήγαινε στη Θεσσαλονίκη να μας πει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έσωσε την Μακεδονία. Κύριε Τσίπρα, δεν σώσατε καμία Μακεδονία. Το μόνο που κάνατε είναι να δώσετε Μακεδονική εθνότητα και γλώσσα στους γείτονες μας»

Ν. Λυγερός: Τα λάθη της κυβέρνησης


Τα λάθη του κυβερνώντος κόμματος συνεχίζονται και πολλαπλασιάζονται για το Σκοπιανό. Με το θέμα του Προσυμφώνου των Πρεσπών η κυβέρνηση της μειοψηφίας, άρχισε να υλοποιεί σοβαρά λάθη πρώτα με το όνομα της FYROM, ύστερα με το θέμα της εθνότητας και τα παράλογά της, μετά η τεχνητή γλώσσα και τώρα με το νέο πρόβλημα της μειονότητας εντός Ελλάδας.

Οι Σκοπιανοί ζητούν όλο και περισσότερα, πρώτον γιατί δεν πρόκειται να σταματήσουν και δεύτερον γιατί έχουν αντιληφθεί ότι αυτή η κυβέρνηση είναι έτοιμη να τους δώσει τα πάντα αρκεί ν’ αποτελούν αυτά, πλήγμα για τον Ελληνισμό.

Έτσι με τα λάθη πληθαίνουν και τα προβλήματα και μάλιστα με πιο ανθεκτικά προβλήματα για το θέμα της επίλυσης. Από εκεί όπου δεν υπήρχε τίποτα το ειδικό, τώρα υπάρχουν ειδικοί φορείς που δεν φαίνεται στους περισσότερους, αλλά δημιουργούν ένα πλαίσιο προπαγάνδας ενάντια στην Ελλάδα.

Η ανάδειξη της μειονότητας στην Ελλάδα, μόνο αθώα δεν είναι όταν την εξετάζουμε με στρατηγικό τρόπο αλλά οι πληγές στον Ελληνισμό παραμένουν. Κανείς ποτέ δεν άφησε να μιλούν για μειονότητα στην Ελλάδα και να υπήρξε εργαλείο χειρουργικής επέμβασης. Είναι λοιπόν σημαντικό να δούμε τις διαφορές και τα κοινά που υπάρχουν με το Προσύμφωνο. Διότι είναι όλα περίεργα.

Αν η ΝΔ θέλει αυτοδυναμία

Αν η ΝΔ θέλει αυτοδυναμία θα πρέπει να είναι πιο ξεκάθαρη όσον αφορά στο θέμα της ακύρωσης του Προσυμφώνου των Πρεσπών, διότι πολλοί ψηφοφόροι είναι σε ετοιμότητα αλλά δεν πρόκειται να υποστηρίξουν άλλο ένα κόμμα χωρίς ξεκάθαρες απόψεις, χωρίς να εξετάσουν προσεκτικά όλες τις λεπτομέρειες. Βέβαια η ΝΔ επειδή θεωρεί ότι είναι δεδομένο ότι θα νικήσει στις επερχόμενες εκλογές, δεν βλέπει την ανάγκη να εκφραστεί επίσημα πάνω στο θέμα της ακύρωσης.

Είναι το κλασικό αντανακλαστικό εκείνου που έχει την πρωτιά. Αλλά είναι επικίνδυνο να εφησυχασθεί, διότι η πλειοψηφία των ψηφοφόρων θέλει δεν θέλει θα εκλέξουν τους αντιπροσώπους τους σε όλα τα επίπεδα με κριτήριο την Μακεδονία και το όνομά της. Κατά συνέπεια είναι καλό να μην τους δυσανασχετήσει με παράξενα επιχειρήματα ή ακόμα και με μια δημιουργική ασάφεια. Αν η ΝΔ δεν θέλει να ακυρώσει το Προσύμφωνο ας μας το πει, για να ξέρουμε πού θα πάμε μαζικά. Διότι τώρα ο ελληνικός λαός δεν εμπιστεύεται πια κανένα κόμμα για το θέμα της Μακεδονίας και βρίσκεται στην κατάσταση του κυπριακού λαού όταν έπρεπε να πάρει την απόφασή του για το Σχέδιο Ανάν.

Έτσι όταν το απέρριψε δεν άκουσε τα μεγάλα κόμματα της Κύπρου και έδειξε τον δικό του δρόμο για το μέλλον της Κύπρου. Τώρα αποφασίζεται το στρατηγικό μέλλον του Ελληνισμού και τα κόμματα που δεν θα είναι μαζί του, να μην περιμένουν και πολλά από τους ψηφοφόρους, διότι το έχουν πάρει σοβαρά.

Δεν υπάρχει δικαιολογία για τη Μακεδονία

Ελπίζοντας να πάρουν ψήφους μερικοί από αυτούς που επέλεξαν συνειδητά να καταπατήσουν το όνομα της Μακεδονίας προσπαθούν να μας πείσουν ότι δεν είναι σημαντικό το θέμα, άλλωστε έκαναν το ίδιο και για τα θύματα στο Μάτι. Όταν είσαι υπέρμαχος γενοκτονίας για να λύσει τα προβλήματά της η ιδεολογία σου, τι νόημα έχει να ασχοληθείς με 100 νεκρούς. Ελπίζουν επίσης να ξεχάσουμε ότι δεν αποδέχονται την ύπαρξη της Γενοκτονίας των Ποντίων, ενώ φέτος έχουμε την επέτειο των 100 χρόνων.

Όμως όλοι ξέρουμε τι έκανε αυτή η ελπίδα σε αυτήν τη θητεία και ο νέος Μακεδονικός Αγώνας το ανέδειξε με τα 100 Συλλαλητήριά του έως τώρα. Δεν πρόκειται να ξεχάσουμε κανέναν από αυτούς τους βουλευτές που παρέδωσαν το όνομα της Μακεδονίας, ακόμα και όταν ακυρώσουμε το Προσύμφωνο των Πρεσπών. Διότι ξέρουμε από πριν ότι θα θελήσουν να κάνουν ανάλογες πράξεις και σε άλλους τομείς και σε άλλα εθνικά θέματα.

Πρέπει λοιπόν χάρη στον Ελληνισμό να θωρακίσουμε την Ελλάδα, για να είναι πιο ανθεκτική στις επιθέσεις της βαρβαρότητας. Γι αυτό τον λόγο λέμε ντόμπρα και σταράτα ότι δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για αυτό το έγκλημα που διέπραξαν ενάντια στη Μακεδονία και θα το μάθουν με την τιμωρία τους στις επόμενες εκλογές, διότι φτάνει πια αυτό το αίσχος της πολιτικής αναξιοπρέπειας.

Ακόμα κι αν ήμασταν μόνοι

Να ξέρεις ότι ακόμα κι αν ήμασταν μόνοι
θα παλεύαμε με τον ίδιο τρόπο για την ελευθερία
του ονόματος της Μακεδονίας
αλλά είμαστε ήδη πολλοί που αντιληφθήκαμε
ότι έπρεπε ν’ αγωνιστούμε ενάντια 
στην κόκκινη βαρβαρότητα
που θέλει να πάρει την εκδίκησή της
από το 1949 επειδή τότε αποφάσισε
ότι η Μακεδονία έπρεπε να ξεφύγει
από την Ελλάδα λες και ήταν φυλακισμένη
μόνο και μόνο για να το χαρεί
η Κομμουνιστική Διεθνή αλλά μάταια
αφού θα ακυρώσουμε το Προσύμφωνο.

Μάχη σε όλα τα μέτωπα

Αυτό που έχει αποδείξει ο νέος Μακεδονικός Αγώνας είναι ότι πρέπει να δίνουμε μάχη σε όλα τα μέτωπα, διότι πάντα υπάρχει ένας καλοθελητής για να αλλάξει τα βιβλία ιστορίας μ' έναν παράξενο τρόπο, άλλος για το σύνταγμα θα μας προτείνει περίεργες τροπολογίες, άλλος ένας θα αλλάξει την εξεταστέα ύλη. Με αυτόν τον τρόπο γίνεται κατανοητό ότι θα υπάρξουν πολλές προσπάθειες από το κυβερνών κόμμα, για να μειώσει το μέγεθος της ήττας του στις εκλογές του Δήμου, της Περιφέρειας, της Βουλής των Ελλήνων και της Ευρωβουλής. Όμως αυτό σημαίνει εκφυλισμό και τίποτα άλλο. Την ώρα που ετοιμαζόμαστε για τις εκλογές... Περισσότερα »

Οι Έλληνες του εξωτερικού

Σιγά σιγά οι Έλληνες του εξωτερικού ενώνονται δικτυωτά, από την Αμερική έως τη Γερμανία μέσω Φινλανδίας, Αγγλίας, Ελβετίας για ν’ ακολουθήσει η Αυστραλία και ο Καναδάς, διότι όλοι βλέπουν ότι η Ελλάδα χρειάζεται βοήθεια. Έτσι ακόμα κι αν δεν ψηφίζει ο Απόδημος Ελληνισμός, όσοι μπορούν θα κατέβουν στην πατρίδα για τις επερχόμενες εκλογικές αναμετρήσεις, για να υπάρξει ένα κοινό μέτωπο ενάντια σε αυτήν την κόκκινη βαρβαρότητα που θέλει να πλήξει τον Ελληνισμό μέσω του Προσυμφώνου των Πρεσπών, αλλά και των άλλων διαπραγματεύσεων που κάνει με τις γύρω χώρες για ν’ ακρωτηριάσουν την χώρα μας, λες κι είναι μόνο γεωγραφία χωρίς ιστορία. Όμως δεν είχε υπολογίσει στην αντίσταση μας και τώρα οι εκλογές θα τους... Περισσότερα »

Πρέπει ν’ αντισταθούμε
σε κάθε μορφή 
αυταρχικού συστήματος
τόσο ναζιστικού όσο και σταλινικού
διότι μόνο εμείς
προστατεύουμε 
τη Δημοκρατία
από τις επιθέσεις
της βαρβαρότητας
που πάντα θέλει
να κατασπαράξει
τους Αθώους
πριν τους σώσουν οι Δίκαιοι 
γιατί δεν θέλει να μείνει 
τίποτα το ανθρώπινο 
σε μια κοινωνία σκλάβων
όπου όλα ελέγχονται
από το κράτος
και τη βία
γιατί φοβάται
ακόμα και την έννοια 
της ελευθερίας
διότι είναι εκ φύσης
επαναστατική.

Οι εκλογικές μάχες

Οι εκλογικές μάχες που θα δώσουμε στην Ελλάδα θα είναι όλες εθνικές, σε όλα τα επίπεδα. Δεν υπάρχει λόγος λοιπόν να παραμείνουμε στις συμβατικές και κοινωνικές επιλογές. Όλοι θα ψηφίσουμε για τη Μακεδονία και δεν έχει σημασία αν θα είναι πιο δεξιά ή πιο αριστερά, αρκεί να είναι με ένα κόμμα που ψήφισε κατά του Προσυμφώνου των Πρεσπών. Αυτό που έχει σημασία είναι να σταματήσει το κόκκινο σκοτάδι και να φανεί ο ήλιος της δικαιοσύνης, για να φωτίσει όλη την πατρίδα μας. Φτάνει πια η εξουσία του κυβερνώντος κόμματος, που δεν αντιπροσωπεύει καν την πλειοψηφία του ελληνικού λαού. Φτάνουν πια... Περισσότερα »

Νίκος Λυγερός Λόγοι Σοφίας
Κείμενα: Opus of N. Lygeros


Διάλεξη του Ν. Λυγερού με θέμα: "Στρατηγική Ανάλυση για την Ακύρωση του Προσυμφώνου". Bürgerzentrum - WN - Studio, An der Talaue 4, 71334 Waiblingen. Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2019, ώρα: 18.00 - Αφίσα


Ν. Λυγερός - Αποστολή στο 
Waiblingen. Stuttgart, 23/02/2019



Συνέντευξη Ν. Λυγερού στον Λ. Καλαρρύτη, 
Παραπολιτικά FM, 22/02/2019



Συνέντευξη Ν. Λυγερού για την ακύρωση
Προσυμφώνου και ΑΟΖ Ελληνισμού,
στον Σ. Πολύζο. TRT Θεσσαλίας



ΝΕΑ ΑΡΘΡΑ:
 
42260) Δεν πρέπει ν' αφήσουμε. (ποίημα). Perfection 20 2 2/2019.
42261) Για τους σταλινικούς κάθε αντίσταση είναι φασιστική. Perfection 20 2 2/2019.
42262) Πρέπει ν' αντισταθούμε. (ποίημα). Perfection 20 2 2/2019. Fr. Nous devons résister. (poème).
42263) Μάχη σε όλα τα μέτωπα. Perfection 20 2 2/2019.
42264) Δεν υπάρχει δικαιολογία για τη Μακεδονία. Perfection 20 2 2/2019.
42265) Αν η ΝΔ θέλει αυτοδυναμία. Perfection 20 2 2/2019.
42266) Σοβιετική Υπηρεσία Ριζοσπαστικής Αναθεώρησης. Perfection 20 2 2/2019.
42267) Ο Έλληνας Σουσλόφ. Perfection 20 2 2/2019.
42268) Στο Ινστιτούτο των κόκκινων καθηγητών. (ποίημα). Perfection 20 2 2/2019.
42269) Αν ξεχνάς τα θύματα. (ποίημα). Perfection 20 2 2/2019.
42270) Ό,τι και να έλεγε η Βουλγαρία. (ποίημα). Perfection 20 2 2/2019.
42271) Η Μακεδονία ενάντια στον Σύριζα. Perfection 20 2 2/2019.
42272) Χωρίς επιχειρήματα η κυβέρνηση. Perfection 20 2 2/2019.
42273) Η γερμανική αποστολή. (ποίημα). Perfection 20 2 2/2019.
42274) Η αντίσταση της Στουτγκάρδης. (ποίημα). Perfection 20 2 2/2019.
42275) Ο γερμανικός αγώνας για τη Μακεδονία. (ποίημα). Perfection 20 2 2/2019.
42276) Το κόκκινο σκοτάδι. (ποίημα). Perfection 20 2 2/2019.
42277) Στην ελεύθερη Γερμανία. (ποίημα). Perfection 20 2 2/2019.
42278) Ακόμα κι αν ήμασταν μόνοι. (ποίημα). Perfection 20 2 2/2019.
42279) Οι Έλληνες της Γερμανίας. (ποίημα). Perfection 20 2 2/2019.
42280) Στη Γερμανία οι Έλληνες. (ποίημα). Perfection 20 2 2/2019.
42281) Έτοιμοι είμαστε. (ποίημα). Perfection 20 2 2/2019.
42282) Οι εκλογικές μάχες. Perfection 20 2 2/2019.
42283) Οι Έλληνες του εξωτερικού. Perfection 20 2 2/2019.
42284) Τα γερμανικά τοπία. (ποίημα). Perfection 20 2 2/2019.
42285) Σταγόνες Ζωής. (Dessin). Perfection 20 2 2/2019.
42286) Τα λάθη της κυβέρνησης. Perfection 20 2 2/2019. February 24, 2019