Ομιλία στο Βοιωτικό Συλλαλητήριο για την Μακεδονία - Ν. Λυγερός

Ομιλία στο Βοιωτικό Συλλαλητήριο για την Μακεδονία 3 Φεβ 2019

Επιμέλεια Σοφία Ντρέκου

42061 - Ομιλία στο Βοιωτικό Συλλαλητήριο για την Μακεδονία 3 Φεβ 2019

Να ξέρετε ότι ακόμα και με συνθήματα δεν θα με σταματήσετε. Άρα ας ξεκινήσουμε και να καταλάβουν όλοι γιατί είμαστε εδώ. Δεν είμαστε εδώ επειδή θα πάμε για μοιρολόγια, δεν είμαστε εδώ επειδή τέλειωσαν τα πράγματα, ένα μόνο πράγμα έχει τελειώσει, είναι αυτή η κυβέρνηση, απλώς πρέπει να της το μάθουμε. Άρα να ξέρετε ότι όλη η διαδικασία που προβλέπεται από το Προσύμφωνο και αυτή δεν έχει τελειώσει και για αυτό εξετάζουν τις επιτυχίες της κυβέρνησης με ένα τόσο μίζερο τρόπο.

Πολλοί από εσάς είναι εδώ γιατί έχουν κάνει υπέρβαση θεωρώντας ότι αφού τέλειωσαν, πρέπει κι εμείς να κάνουμε κάτι, αλλά στην πραγματικότητα δεν έχει τελειώσει τίποτα. Και το λέω σε όλους εσάς που έχετε ένα χέρι, δύο χέρια, σημαία, δύο σημαίες, να ξέρετε ότι τώρα ξεκινάει ένας νέος αγώνας που έχει σχέση με το Πρωτόκολλο. Μπορεί να μην σας έχουν ενημερώσει, αλλά το θέμα με το Πρωτόκολλο είναι πολύ σημαντικό για έναν πολύ απλό λόγο, αν δεν περάσει το Πρωτόκολλο Εισδοχής των Σκοπίων οτιδήποτε έχει γίνει έως τώρα δεν υπάρχει πια, διότι πολύ απλά οι αλλαγές του Συντάγματος στα Σκόπια μπορούν να ενεργοποιηθούν μόνο μετά το Πρωτόκολλο.

Κατά συνέπεια, να ξέρετε ότι αν την Τετάρτη δεν περάσει το Πρωτόκολλο οτιδήποτε και να έχετε ακούσει για το Σκοπιανό έχει πάψει. Αυτό δεν το λένε γιατί φοβούνται, γιατί βλέπουν ότι στην Βουλή είναι οριακά τα πράγματα. Μπορεί μερικοί από εσάς να θεωρούν ότι στην Βουλή δεν έχουμε πολλούς πατριώτες, δεν πειράζει, έχουμε αυτούς που βάλαμε.

Αλλά αν ήξεραν τι θα τους βάλουμε εμείς, τότε θα άλλαζαν τα πράγματα. Γιατί πολύ απλά αυτό που θα γίνει είναι ότι πολλοί θα σκεφτούν το ατομικό τους όφελος γιατί μετά θα είναι τελειωμένοι. Δεν θα ξεχάσουμε κανέναν από τους 153+1, δεν θα ξεχάσουμε κανέναν από τους 151 και όσοι βρίσκουν δικαιολογίες και μας εξηγούν ότι ο ένας δεν μπορεί να πέσει σημαία για αυτόν, ο άλλος δεν μπορεί να πέσει το κόμμα του, το μόνο που μπορεί να πέσει με αυτούς είναι τα σώβρακά τους γιατί δεν έχουν τίποτα. Έχουμε πολλές γυναίκες εδώ και χαίρομαι γιατί έτσι δεν είναι ανάγκη να μετράω.

Αυτό που έχει σημασία είναι να καταλάβουμε το εξής, όπως δηλώσατε ότι είναι ανεπιθύμητοι οι βουλευτές εδώ και είμαστε εδώ σε έναν αρχαίο τόπο όχι μόνο ιστορικό, πρέπει να καταλάβουν όλοι ότι το ανεπιθύμητος θα είναι αυτό που θα μετατραπεί από το πρόθυμος. Δεν θέλουμε κανέναν από αυτούς, θα το δουν το Μάιο και να ξέρετε ότι ήδη αυτά που βλέπουμε από τις δημοσκοπήσεις και δεν τις βλέπετε όλες, θα δείτε ότι στην Μακεδονία μιλάμε για μονοψήφιο, απλώς να θυμάστε ποιο δάχτυλο από αυτά τα πέντε θα είναι.

Άρα λέω απλώς ότι αυτό που έχει σημασία είναι να συνεχίσουμε αυτόν τον αγώνα, θα τους ξεφτιλίσουμε έως το τέλος, θα ντρέπονται που πήραν την εξουσία. Μπορεί μερικοί από εσάς να πίστεψαν σε αυτό που ονόμαζαν ελπίδα, μπορεί μερικοί από εσάς να πίστεψαν ότι έπρεπε να δοκιμάσει και η αριστερά να είναι μια φορά στην κυβέρνηση, το δοκιμάσαμε, το είδαμε και καταλάβαμε.

Αλλά να ξέρετε ότι δεν αντιπροσωπεύουν καν την αριστερά, αντιπροσωπεύουν ένα εκφυλισμένο σταλινικό σύστημα, για αυτό εμάς μας θεωρούν όλους ακραίους, γιατί είναι απλώς του Στάλιν, δεν μπορούν να σκεφτούν τίποτα άλλο, έχουν μείνει μόνο στο πρώτο κεφάλαιο, δεν ξέρουν καν τι είναι το βιβλίο της ιστορίας. Είναι οι ίδιοι που αμφισβητούν τις γενοκτονίες, είναι οι ίδιοι που αμφισβητούν την Μακεδονία, από το 24' έλεγαν ότι η Μακεδονία και η Θράκη έπρεπε να φύγουν από την Ελλάδα, το 49' στις Πρέσπες στο χωριό Ψαράδες μας εξηγούσαν ότι η Ελλάδα καταπατούσε την Μακεδονία και τους Μακεδόνες και τώρα το κάνουν επετειακά και υπάρχουν ηλίθιοι ανάμεσά μας που νομίζουν ότι πήγαν στις Πρέσπες τυχαία, δεν είναι τίποτα τυχαίο, ήταν επετειακό.

Το Πρωτόκολλο Εισδοχής των Σκοπίων είναι το πιο σημαντικό, δεν είναι καν το Προσύμφωνο. Το Προσύμφωνο μπορεί να σας πληγώνει, αλλά πρέπει να ξέρετε ότι αν όλα αυτά γίνονται για να μπουν στο ΝΑΤΟ, φανταστείτε το αστείο της υπόθεσης να έχουν αλλάξει όνομα, να μην μπορούν να το ενεργοποιήσουν και να μην μπορούν να μπουν στο ΝΑΤΟ. Κανένας δεν μας υποχρεώνει να τους βάλουμε στο ΝΑΤΟ και δεν πρόκειται να μπουν με τέτοιο όνομα.

Άρα μπορεί να χτυπιούνται ο Ζάεφ, ο Ντιμιτρόφ, ο Κοτζιάς, ο Τσίπρας, ούτως ή άλλως τα ίδια τσογλάνια είναι, το ίδιο θα τους κάνουμε σε όλους. Δεν έχουμε αφήσει ποτέ την κόκκινη βαρβαρότητα να επικρατήσει στην Ελλάδα. Μπορεί μερικοί να πίστεψαν στο ροζ, μπορεί μερικοί να πίστεψαν στις αδελφές, μπορεί μερικοί να πίστεψαν σε ό,τι θέλουν, τώρα όμως ξέρουν ποια είναι η πραγματικότητα. Η πραγματικότητα είναι ότι συμβιβάστηκαν με το όνομα της Μακεδονίας.

Αν δεν είχαμε κάνει Συλλαλητήρια, το Προσύμφωνο θα έλεγε μόνο Μακεδονία σκέτο, σαν τον καφέ, τον πικρό που θα πιουν γουλιά γουλιά, γιατί ξέρουμε να ετοιμάζουμε και αυτά. Μπορεί μερικοί από εσάς να φοβούνται τον Καραΐσκάκη, καλά κάνουν, μπορεί μερικοί από εσάς να φοβούνται τον Κολοκοτρώνη, καλά κάνουν, αλλά να ξέρετε ότι το πνεύμα τους είναι ακόμα εδώ. Ξέρουμε και εμείς τι σημαίνει φωτιά και τσεκούρι, ξέρουν και αυτοί. Αν είναι σε αυτή την κατάσταση και δεν είναι τόσο σίγουροι, είναι ότι βλέπουν ότι ο ελληνικός λαός δεν έχει γονατίσει και δεν πρόκειται να γονατίσει. Άρα ακόμα κι αν είστε φοβισμένοι και δεν είστε σίγουροι, να δείχνετε το παράδειγμα. Δεν υπάρχει λόγος να γονατίσετε μόνοι σας, δεν έχουν την ικανότητα να νικήσουν. Δεν μπορούν να κάνουν τίποτα. Αναγκάζονται να πάρουν κομματάκια από κόμματα, γιατί δεν έχουν καν την δεδηλωμένη. Δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την συγκυβέρνηση.

Είναι ένα παιχνίδι που παίζεται μεταξύ χοντρών και ξέρουμε ποιος νικάει, κατά συνέπεια θα το δούμε και αυτό. Αλλά να ξέρετε ότι θα πάμε γρήγορα σε εκλογές. Το θέμα ποιο είναι, δεν είναι απλώς να τους πετσοκόψουμε στις εκλογές, δεν πρέπει να περάσει τίποτα εναντίον της Μακεδονίας. Για αυτό έχει μεγάλη σημασία να συνεχίσετε την πίεση, γιατί μόνο αυτή αλλάζει τους βουλευτές. Οι βουλευτές κοιτάζουν την ψήφο και την πίεση, δεν ξέρουν τίποτα άλλο γιατί δεν έχουν μάθει τίποτα άλλο. Όμως φέτος, θα τους μάθουμε τι σημαίνει πατρίδα, θα τους μάθουμε τι σημαίνει Έλληνες. Αν μερικοί από αυτούς θέλουν να νικήσουν στις εκλογές είναι απλό, να πάνε αλλού, να πάνε στα Σκόπια και άμα θέλουν να είναι βουλευτές εκεί, δεν έχουμε κανένα πρόβλημα.

Αυτούς που θέλουμε εδώ είναι μόνο τους δικούς μας, αυτοί που είναι ικανοί να προστατέψουν την Μακεδονία, την Θράκη, την Ήπειρο, το Αιγαίο και όχι να περιμένουν απλώς από τους άλλους να μην μας κάνουν τίποτα. Δεν πρόκειται να τους δώσουμε ούτε καν πρόσβαση στην ΑΟΖ, δεν πρόκειται να ψαρεύουν οι Σκοπιανοί, αυτό είναι το Άρθρο 13 που υπέγραψαν. Δεν πρόκειται να τους δώσουμε αγωγούς φυσικού αεριού, ούτε πετρελαίου, ούτε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, ούτε εμπειρία, ούτε τεχνογνωσία, γιατί πολύ απλά δεν το αξίζουν. Δεν υπάρχει λόγος να υπογράψουμε μόνοι μας το απαράδεκτο.

Πρέπει να ξέρετε ότι αυτή εδώ η εκδήλωση, αυτή η διαδήλωση, αυτό το Συλλαλητήριο θα είναι απαγορευμένο από το Άρθρο 6. Προσπάθησε ήδη ο νέος αρχηγός να απαγορεύσει πού, στο Πολεμικό Μουσείο εκδήλωση, χρησιμοποιώντας το Άρθρο 6 και είναι τόσο κόπανος που δεν ξέρει καν ότι δεν έχει περάσει το Άρθρο 6. Φανταστείτε τι έχουμε βάλει.

Αλλά τι μπορούμε να κάνουμε, όταν έχουμε αυτούς που έχουμε στην εξουσία θα έπρεπε να βάλουν κάποιον στο στρατό που είναι από κάτω τους, αλλά πώς να είσαι τόσο κάτω από τα σκέλια όταν είναι όλοι γονατισμένοι. Πρέπει λοιπόν εμείς να συνεχίσουμε αυτές τις πορείες, να συνεχίσουμε αυτά τα Συλλαλητήρια και να διώχνουμε τον κάθε ένα, τον κάθε βουλευτή που τολμάει να πει σε οποιαδήποτε εκδήλωση, που έχει σχέση με το Έθνος, που έχει σχέση με την πίστη, που έχει σχέση με τη γενοκτονία, θα πρέπει να ντρέπονται. Σπαταλάμε χρόνο για το θέμα της γενοκτονίας επειδή πρέπει να αντισταθούμε για τα αυτονόητα.

Δεν είναι ικανοί να μας αντιπροσωπεύουν. Δεν ξέρουν καν τη διαφορά μεταξύ του 70 και του 17, φαντάζομαι είναι επειδή έχουν κολλήσει στον Νοέμβριο. Το πρόβλημα ποιο είναι; Τι τους θέλουμε; Ποιος τους έχει ανάγκη; Κανένας. Θα τους διώξουμε ακριβώς όπως ήρθαν και δεν θα τολμήσουν πια να ξανάρθουν. Είμαστε εδώ και θα είμαστε εδώ ακόμα και μετά. Μη νομίζετε ότι έχουν διέξοδο.

Τη διέξοδο που θα τους δώσουμε θα την αφήσουμε μόνο και μόνο για να μπορούν να φύγουν ομαλά, για να μπορούν να αλλάξουν κόμμα, για να μπορούν να πάνε αλλού, επιτέλους. Μην εμπιστεύεστε κανένα, ούτε αυτούς που θα πάνε στην Ευρωβουλή, γιατί θα είναι τόσο χεσμένοι που δεν θα τολμήσουν να είναι στην Ελλάδα και στην Ευρωβουλή θα τους απορρίψουμε. Δεν τους θέλουμε. Θέλουμε μόνο Έλληνες, Έλληνες που μπορούν να προστατέψουν τα δικαιώματα μας και όχι αυτούς που δεν μπορούν να προστατέψουν τη ψήφο τους.

Όσοι φοβούνται ακόμα και τώρα είναι επειδή δεν είναι ενημερωμένοι. Όταν έχουμε μια κυβέρνηση που υπογράφει τον Ιούνιο και μας λέει τον Ιανουάριο, ότι τώρα πρέπει να δώσουμε το κείμενο στον λαό, να ξέρετε ότι ακόμα και τώρα προσπαθούν να το διορθώσουν. Μας έχουν πει ότι αυτό το Προσύμφωνο δεν μπορεί να αλλάξει, μπορώ να σας πω ότι μέσα στο Υπουργείο Εξωτερικών προσπαθούν ήδη να το αλλάξουν, έτσι ώστε όταν θα το δώσουν σε τελική μορφή επιτέλους, να μπορούν να πουν ότι έχουν κάνει διορθώσεις.

Υπάρχει μόνο μια διόρθωση που θα ανεχτούμε από το Προσύμφωνο, είναι η ακύρωση του, τίποτα λιγότερο, τίποτα περισσότερο. Μας έλεγαν τα ίδια με το Σχέδιο Ανάν, μας έλεγαν ότι είναι σίγουρο όταν θα περάσει, όχι μόνο δεν πέρασε, όχι μόνο δεν υπάρχει, αλλά δεν υπήρξε ακόμα και νομικά, μας έλεγαν το ίδιο για το Πρωτόκολλο Εγκαθίδρυσης.

Με αυτόν τον τρόπο το Ηνωμένο Βασίλειο θα είχε αρπάξει την ΑΟΖ της Κύπρου. Και τώρα τους λέμε πολύ απλά, δεν θα περάσει το Πρωτόκολλο, δεν θα περάσει το Προσύμφωνο, διότι είμαστε Έλληνες και πάντα προσέχουμε τι υπογράφουμε και που βάζουμε τι. Άρα τώρα να ξέρουν ότι για το δεύτερο ξέρουμε τι θα κάνουμε κι εμείς, γιατί δεν μπορεί να τους αφήσουμε άλλο, τέτοια ανικανότητα καταντάει βαρετή. Όλοι αυτοί που ήρθαν ποντάροντας σε μια ελπίδα, ποντάροντας σ' έναν λαό που ήταν καταπιεσμένος οικονομικά δεν κατάλαβαν ότι δεν μπορούν να πάνε πιο πέρα. Είναι ο σκληρός πυρήνας του Σύριζα που επηρέασε όλο το κόμμα. Είναι πολλοί από αυτούς που είναι εγκλωβισμένοι, θεώρησαν ότι η ιδεολογία τους θα μπορέσει να περάσει και δεν έδωσαν σημασία στην πολιτική ήττα.

Όπως εμφανίστηκε ο Σύριζα έτσι θα εξαφανιστεί, τίποτα άλλο. Δεν τον έχουμε ανάγκη, έχουμε αρκετά κόμματα που είναι ήδη σαβούρα, δεν χρειαζόμαστε και αυτό. Εμείς τώρα, ως ελληνικός λαός και βέβαια θα είμαστε εδώ και βέβαια θα μπορούμε να τους κατηγορούμε, αλλά το θέμα ποιο είναι; Μη τους δώσετε ούτε δεύτερη ευκαιρία. Τίποτα. Άμα δεν ξέρετε να ψηφίσετε, να ψηφίζετε απλώς εναντίον του Προσυμφώνου. Πάρτε όποιο κόμμα θέλετε, αν όμως είναι κάποιο κόμμα που λέει ότι θα το συνεχίσει να το ξεγράψετε όχι μόνο από τη ψήφο σας, από τη μνήμη σας, διότι δεν αξίζουν, μας έχουν φέρει σε μια κατάσταση που είναι απαράδεκτη και δεν πρόκειται να το ξεχάσουμε, διότι δεν είναι μόνο για τώρα, είναι για τους επόμενους. Βλέπω εδώ και μεγάλους, βλέπω και παιδιά. Αυτοί θα μας ρωτήσουν το '19 τι κάνατε για να μη περάσει.

Εμείς θα τους απαντήσουμε, το ακυρώσαμε γιατί δεν μπορούσαμε να το ανεχτούμε, δεν υπάρχει λόγος να ανεχτούμε το απαράδεκτο. Όλοι εσείς που είστε εδώ στη Θήβα και στη Κω, που μας ακούν ταυτόχρονα, πρέπει να καταλάβετε ότι δεν ήρθατε τζάμπα εδώ, αυτοί ήρθαν τζάμπα, ήθελαν να κάνουν διόδια τζάμπα, θα τους το επιτρέψουμε κι εμείς, τζάμπα θα φύγουν, χωρίς τίποτα, μ' ένα χέρι μπροστά και μ' ένα χέρι πίσω για να κρύβονται. Νόμιζαν ότι μπορούσαν να κοροϊδέψουν ένα λαό που είναι του Χρόνου και της Μνήμης, νόμιζαν ότι είμαστε ένα κόμμα.

Δεν έχουν ωριμάσει, λειτουργούν ως κυβέρνηση, αλλά στην πραγματικότητα είναι ακόμα κόμμα, μιλούν μεταξύ τους, το ίδιο λεξιλόγιο, δεν κατάφεραν να περάσουν από το στάδιο της ΚΝΕ στο στάδιο του ΚΚΕ, ακόμα είναι στο Σύριζα. Τι να κάνουμε γι' αυτούς; Θέλουν μαθήματα, ας τους δώσουμε ένα γερό μάθημα να μην τον ξεχάσουν και να φύγουν και να πάνε από εκεί που ήρθαν. Αλλιώς δεν θα υπάρχει κανένα νόημα να τους δεχόμαστε, γιατί κάθε φορά θα προσπαθούν το ίδιο.

Όταν παλιότερα μιλούσαμε για τη Μακεδονία δεν λέγαμε ποτέ Βόρεια Περιοχή του Πρώτου Μέρους, αυτό προσπάθησαν να βάλουν. Θέλουν τώρα να αλλάξουμε τα ονόματα, τα ελληνικά που έχουμε στα Σκόπια, να απαγορεύεται να λέμε Μοναστήρι, θέλουν να αλλάξουν τα βιβλία της Ιστορίας, θέλουν να αλλάξουν τα βιβλία της Αρχαιολογίας, θέλουν να αλλάξουν τα βιβλία της Παιδείας και γιατί να τους αφήσουμε, αφού δεν ξέρουν τίποτα από τα τρία. Δεν μπορεί κάποιος που είναι σταλινικός να ξέρει από ιστορία. Τι να ξέρει από παιδεία; Τι να ξέρει από αρχαιολογία; Βάλανε μια κοινή επιτροπή με άχρηστους που δεν είναι καν του τομέα, να υπάγονται στο ΥπΕξ, λες κι όλα κανονίζονται από το ΥπΕξ.

Ας πάνε στο εξωτερικό, ας κάνουν ένα άλλο υπουργείο και να μην κοροϊδεύουν τους απόδημους. Αυτό το τρεις βουλευτές για τους απόδημους είναι ένα αίσχος. Άμα θέλουν να δώσουν ψήφο να την δώσουν πραγματικά, απλώς τους φοβούντα. Ακόμα κι εδώ που είμαστε είναι χάρη στους Ελληνοαμερικανούς, ξέρετε σε πόσα Συλλαλητήρια βοήθησαν οικονομικά; Ενώ ο κύριος Κοτζιάς είχε πάει να τους το απαγορεύσει, είχε πάει να απαγορεύσει στον Αρχιεπίσκοπο της Αμερικής να μη πάει σε Συλλαλητήριο, δεν ήξερε με ποιον είχε να κάνει. Όταν ο άλλος δεν ξέρει τι είναι η Εκκλησία, πώς να ξέρει τι σημαίνει αντίσταση; Όταν δεν ξέρει για Χριστό, πώς να ξέρει τι σημαίνει κρίση; Έχουν ακόμα διαβατήρια που έχουν τον σταυρό πάνω, μάλλον επειδή δεν ξέρουν να διαβάζουν Εραλδική, γιατί δεν άλλαξαν τα διαβατήρια;

Γιατί τώρα βγάζουν και τα σήματα από τις ένοπλες δυνάμεις;

Βγάζουν ό,τι μπορούν να κάνουν έως το τέλος. Θα προσπαθήσουν να περάσουν κάθε μέτρο, έτσι ώστε να επηρεάσουν ακόμα και τα ψίχουλα. Αλλά να ξέρουν τώρα έχουμε μάθει τι αξίζουν και ξέρουμε ότι είναι ένα τίποτα. Δεν είναι εθνομηδενιστές, είναι μηδέν και το μηδέν ξέρουμε που το γράφουμε. Άρα ας φύγουν και εμείς θα είμαστε καλά κι αυτοί καλύτερα. Να είστε καλά. Καλή Συνέχεια στον αγώνα και μη γονατίζετε ποτέ. Εδώ θα είμαστε και μετά.

Νίκος Λυγερός Θήβα, 03/02/2019


Νίκος Λυγερός Λόγοι Σοφίας
Κείμενα: Opus of N. Lygeros

Βίντεο: Συλλαλητήριο Κυριακή 3 Φεβρουαρίου 2019 στη 
Θήβα με όλους τους Έλληνες που αντιστέκονται (εδώ)





Συλλαλητήριο Κυριακή 3 Φεβρουαρίου 2019 στη Θήβα με όλους τους Έλληνες που αντιστέκονται. Όλοι ετοιμαζόμαστε από διάφορες περιοχές της Ελλάδας να ενωθούμε στη Θήβα

42055) Κανένα έλεος. (ποίημα). Perfection 20 2 2/2019.
42056) Αποστολές για τη Μακεδονία. Perfection 20 2 2/2019.
42057) Ο Πόντος. (ποίημα). Perfection 20 2 2/2019.
42058) Αν κάποιος. (ποίημα). Perfection 20 2 2/2019.
42059) Αν δεν μάθουν. (ποίημα). Perfection 20 2 2/2019.
42060) Προσπαθεί. (ποίημα). Perfection 20 2 2/2019.
42061) Ομιλία στο Βοιωτικό Συλλαλητήριο για την Μακεδονία. Perfection 20 2 2/2019.


165 νέες φωτογραφίες στο άλμπουμ: Συλλαλητήριο στην Θήβα για την Μακεδονία.