19 Φεβ 2015

Μετά το τέλος - Ελεύθερος - Ηλιολουσία


Νίκος Λυγερός: Μετά το τέλος - Ελεύθερος - Ηλιολουσία 
Επιμέλεια Σοφία Ντρέκου

Μετά το τέλος

Γιατί με σκότωσες παλιά με τα λουλούδια τα σκληρά όταν κρατούσα τα φιλιά τον πόνο και την Παναγιά. Μα τώρα είναι πια αργά και δεν θα πάμε πουθενά κι αν ήμασταν πάλι μαζί έβαλες τέλος στην αρχή. Γιατί δεν ήθελες εσύ να λερωθείς με μια ψυχή που δεν σηκώθηκε ψηλά για να σε πάρει αγκαλιά. Μα τώρα είναι πια αργά και δεν θα πάμε πουθενά κι αν ήμασταν πάλι μαζί έβαλες τέλος στην αρχή.

Ελεύθερος

Δεν ξέρεις καν πόσες φορές είχα θανάσιμες πληγές κι αν μάθεις πως ήταν εφτά τι θα μου πεις για τα παλιά; Και τώρα θες από το χθες να μάθεις αν ακόμα φταις λες και δεν ήξερες γιατί δεν πέθανα στη φυλακή. Κι όμως επέστρεψα εδώ δίπλα στον Πύργο τον Λευκό γιατί δεν κράτησα ποτέ κακία στο Γεντί Κουλέ. Και τώρα θες από το χθες να μάθεις αν ακόμα φταις λες και δεν ήξερες γιατί δεν πέθανα στη φυλακή.

Ηλιολουσία

Σε σένα θέλω να χυθώ και δεν μπορώ να κρατηθώ, είμαι σαν ήλιος στη ψυχή που φέρνει άλλη εποχή. Κρατώ γερά το δειλινό να δοκιμάσουμε κι οι δυό μέσα στη νύχτα της ζωής πως είναι κάστρο της βροχής. Σε μένα θέλω ν’ ανοιχτείς να δεις το φως της Κυριακής, να 'σαι σαν θάλασσα ζεστή όπου καρφώθηκε νησί. Κρατώ γερά το δειλινό να δοκιμάσουμε κι οι δυό μέσα στη νύχτα της ζωής πως είναι κάστρο της βροχής.


18854) Μετά το τέλος. (ποίημα). Perfection 16 2 2/2015.
18852) Ηλιολουσία. (ποίημα). Perfection 16 2 2/2015.
18853) Ελεύθερος. (ποίημα). Perfection 16 2 2/2015.Δεν υπάρχουν σχόλια: