19 Σεπ 2017

Αν ήσουν αριστερόχειρας - Ν. Λυγερός


Επιμέλεια: Σοφία Ντρέκου

Αν ήσουν αριστερόχειρας - Ν. Λυγερός

Αν ήσουν αριστερόχειρας και η κοινωνία σου απαγόρευσε να κάνεις χρήση του χεριού σου, να ξέρεις ότι είσαι θύμα μιας βαρβαρότητας. Αν νομίζεις ότι το ξεπέρασες, τότε μάθε ότι έχεις υποστεί και εγκεφαλικά τραύματα όσο αφορά στη λειτουργία σου τη νοητική.

Έτσι πρέπει συνειδητά να κατηγορήσεις αυτόν τον δογματισμό και να ζητήσεις ακόμα και αποζημίωση για αυτό που έχεις υποστεί. Κι αν κάποιος σου πει ότι τώρα είναι μια λεπτομέρεια, καλό είναι να έχεις στο μυαλό σου ότι θα είναι λεπτομέρεια μόνο αν δεν κάνει τίποτα άλλο για σένα τα πράγματα θα είναι πάντα τα ίδια.

Επίσης αν η Ανθρωπότητα δεν ήθελε αριστερόχειρες θα το έβλεπες, διότι η διαφορά γίνεται στις λεπτές κινήσεις. Διότι τίποτα δεν είναι φυσιολογικό αν δεν έχεις προβληματιστεί.

Ποιος ξέρει ακόμα και για ένα ζώο που είναι κατοικίδιο αν είναι δεξιόχειρας ή αριστερόχειρας.

Στην πραγματικότητα χρειάζεται εξέλιξη για να φανεί η διαφορά και να αναδειχθούν οι προτιμήσεις του εγκεφάλου μας. Και φαίνεται ότι το ίδιο ισχύει και για το Master Eye.

Αν είσαι λοιπόν αριστερόχειρας, κάνε ό,τι μπορείς για να εμπλουτίσεις τον τρόπο με τον οποίο βλέπουμε τον κόσμο, γιατί φαντάσου τι έλλειψη θα ήταν να μην υπάρχεις λόγω κοινωνικής βαρβαρότητας.

Σοφία Ντρέκου - Νίκος Λυγερός Λόγοι
Κείμενα: Opus of N. Lygeros

Σχετικό Θέμα:

Εισήγηση του Νίκου Λυγερού με θέμα: "Μαθηματικά και Νοημοσύνη": Άρα προσέξτε τι γίνεται. Όταν σημαδεύετε, άμα σας βάλω να σημαδέψετε έναν στόχο, έχετε το λεγόμενο master eye. Δεξί κι αριστερό. Όπως έχετε αριστερόχειρας και δεξιόχειρας. Θα καταλάβετε ότι στην πραγματικότητα άμα είσαστε δεξί κι όχι αριστερό, σε ποια θέση θα βλέπατε καλύτερα τον εαυτό μου; Αν καθόσασταν από εδώ ή...