Ν. Λυγερός: Οι Έλληνες δεν κλαίγονται... Για αυτούς που κλαίγονται και μας καθυστερούν


Οι Έλληνες δεν κλαίγονται - Ν. Λυγερός

Οι Έλληνες δεν κλαίγονται. Αυτό το γεγονός πρέπει να είναι ξεκάθαρο και στους δικούς μας ραγιάδες και στους εχθρούς μας. Δεν πρόκειται να υποκύψουμε σε τίποτα. Κανείς δεν πρόκειται να μας φοβίσει.

Ειδικά τώρα που ξέρουμε τι δυνατότητες μας προσφέρει η ελληνική ΑΟΖ. Και αυτό το ξέρουν και οι αντίπαλοι μας. Άρα ας σταματήσουν τις πιέσεις όλοι τους, διότι όσο πιο πολύ πιέζεις τον ελληνικό λαό, τόσο πιο πολύ αντιστέκεται.

Οι Τούρκοι το προσπάθησαν 400 χρόνια και είμαστε ακόμα εδώ. Οι Ναζί δεν τα έβγαλαν πέρα μαζί μας και δείξαμε το παράδειγμα σε όλους τους μαχητές της ελευθερίας. Ακόμα κι όταν οι Άγγλοι μας πίεσαν οικονομικά και μας πείνασαν, εμείς φάγαμε πέτρες και παραμείναμε Έλληνες. Κανείς δεν ξέρει πόσο δύσκολο είναι να ξεριζώσεις την ελληνική ψυχή εκτός από τους βάρβαρους που έσπασαν τα μούτρα τους. 

Δεν γεννηθήκαμε στη θάλασσα για να γίνουμε σκλάβοι και ποτέ μας δεν ποντάραμε στα χρήματα για να σταθούμε όρθιοι. Απλώς δεν γονατίζουμε και περπατούμε πάντα με το μέτωπο ψηλά. Διότι δεν διαπράξαμε ποτέ εγκλήματα κατά της Ανθρωπότητας και πάντα δίναμε σημασία στη ανθρώπινη αξία, γιατί είναι η μόνη με τη μνήμη της που μπορεί ν’ αντέξει το βάρος της ιστορίας που μας χαρακτηρίζει εδώ και αιώνες ως ελεύθεροι πολιορκημένοι. 
  • Οι Έλληνες όταν κλαίνε είναι μόνο για τους άλλους, για τους νεκρούς τους. Αυτή είναι η έννοια του μοιρολογιού.
Δεν κλαίνε τη μοίρα τους, διότι ξέρουν εδώ και χρόνια ότι οι ίδιοι τη γράφουν δίχως να περιμένουν τίποτα από τους άλλους. Ο Ελληνισμός δεν παίρνει, μόνο δίνει γιατί είναι μια προσφορά της Ανθρωπότητας. Αν λοιπόν βλέπεις δάκρυα στα μάτια των δικών σου να ξέρεις ότι κοιτάζουν την πατρίδα τους και είναι από χαρά που βούρκωσαν τα μάτια τους. 
  • Ευχαριστούν το Θεό που τους επέτρεψε ν' αντισταθούν σε όλους τους βάρβαρους δίχως να παραχωρήσουν μία πιθαμή γης. 
Αν λοιπόν και εσύ ανήκεις στους Έλληνες, μην στέκεσαι στα προβλήματα του παρόντος, αλλά κοίτα από τώρα το άνοιγμα του μέλλοντος, για να συμμετάσχεις κι εσύ στην επανάσταση της ελληνικής ΑΟΖ

Υπόγραψε για το μέλλον σου και για τα παιδιά σου, για να κλάψεις κι εσύ από χαρά όταν θα θεσπίσουμε την ΑΟΖ δίχως φοβίες και δισταγμούς που όχι μόνο δεν έχουν νόημα, αλλά ανήκουν στους ραγιάδες και μόνο. 

Οι Έλληνες είναι γενναιόδωροι και δεν σταματούν λόγω μιζέριας σκέψης. Θέλουν και αυτοί να προσφέρουν μέλλον στην Ανθρωπότητα. Διότι αυτό έχουν μάθει από τον Ελληνισμό. Ετοιμάσου λοιπόν κι εσύ να πράξεις ένα έργο που αναδεικνύει ότι η υπέρβαση είναι στη φύση μας, γιατί είμαστε τα παιδιά του Προμηθέα, το δώρο του φωτός.

Για αυτούς που κλαίγονται 
και μας καθυστερούν
Ν. Λυγερός

Όσοι προσποιούνται ότι αγωνίζονται το κάνουν επειδή νομίζουν ότι τους δίνουμε σημασία, ενώ αδιαφορούμε παντελώς διότι δεν είναι δυνατόν να περιμένουμε τον καθένα όταν υπάρχει ανάγκη για την πατρίδα και για τους δικούς μας.

Έτσι όλοι όσοι κλαίγονται και λένε συνεχώς ότι τους αδικούν οι άλλοι, εδώ και χρόνια και τώρα που τους δίνουμε τη δυνατότητα να εκφραστούν ελεύθερα και να προωθήσουν τα αιτήματα τους συνεχίζουν να κλαίγονται και μας καθυστερούν πρέπει να καταλάβουν ότι δεν μας αγγίζουν, διότι τα παράπονα τους είναι άσχετα με το έργο τους. Κατά συνέπεια δεν πρόκειται να ακούσουμε ούτε τις παραγγελίες που έχουν, ούτε τις απαιτήσεις τους και ακόμα λιγότερο τα χατίρια που ζητούν.

Οι επαναστάσεις στη Ελλάδα δεν έγιναν ποτέ με τέτοια άτομα, όσο δίκιο και να είχαν, διότι τους λείπουν τα κότσια. Και δεν είναι ικανοί να σκεφτούν το αδιανόητο, ούτε να πιστέψουν μια ουτοπία για να αποκτήσουν στη συνέχεια ένα όραμα. Δεν έχουν ακούσει για την βροχή του Κολοκοτρώνη, όταν περιέγραφε την αρχή της επανάστασης. Και θέλουν να συμμετέχουν στον αγώνα με την άνεση τους δίχως μόχθο και βέβαια δίχως να θυσιάσουν τίποτα από τη ζωή τους ούτε την προσωπική ούτε την επαγγελματική. Δεν μας έφταναν λοιπόν οι εχθροί, οι ραγιάδες, οι προδότες, έχουμε και αυτούς.

Ας καταλάβουν λοιπόν ότι οι επαναστάσεις δεν τους έχουν ανάγκη. Χρειάζονται απλώς μια ποδιά και να μην έχει πιέτες για να μην τους πληγώσει το απαλό τους δέρμα και να είναι εμπόδιο στα δάκρυα τους. Μας έχουν πρήξει τα συκώτια, ενώ ξέρουν να κολλάνε μόνο μπρίκια. Φοβούνται να κινηθούν για να μην χάσουν τη θέση τους.

Για να μην ταλαιπωρούμαστε περισσότερο και από τις δυο πλευρές, ας καθίσει ο καθένας στη θέση του, διότι μόνο οι άθλιοι έχουν αξιοπρέπεια όχι οι μίζεροι. Ας μείνουν μίζεροι λοιπόν κι ας μη σηκώσουν ποτέ καμιά φουστανέλα, διότι πρόκειται να αντικρίσουν κάτι που δεν έχουν. Πριν δεν το ξέραμε, αλλά τώρα το ανακαλύψαμε και δεν πρόκειται να βασιστούμε πάνω τους, για να συνεχίσουμε τον αγώνα μας.Σοφία Ντρέκου - Νίκος Λυγερός Λόγοι 
Κείμενα: Opus of N. Lygeros