Τα εγκλήματα του κομμουνισμού κατά της Ανθρωπότητας και η σοβιετική βαρβαρότητα του 1937


της Σοφίας Ντρέκου

♦ Τα εγκλήματα του κομμουνισμού κατά της Ανθρωπότητας
♦ Το μόνο - Ν. Λυγερός
♦ Η σοβιετική βαρβαρότητα του 1937 - Ν. Λυγερός
♦ «The Soviet Story» Η Σοβιετική Ιστορία: Τα εγκλήματα του κομμουνισμού κατά της ανθρωπότητας [Βίντεο/ντοκιμαντέρ] - Σ. Ντρέκου
♦ Η βαρβαρότητα του κομμουνισμού - Ν. Λυγερός


Επιχειρησιακή εντολή υπ’ αριθμόν 00439 στις 25 Ιουλίου 1937
Στόχος: Οι Γερμανοί που εργαζόταν στη Σοβιετική Ένωση και οι Σοβιετικοί που είχαν σχέση με τη Γερμανία.
Αποτέλεσμα: 68.000 συλλήψεις ανθρώπων. Οι 42.000 εκτελέστηκαν.

Επιχειρησιακή εντολή υπ’ αριθμόν 00447 στις 30 Ιουλίου 1937
Στόχος: Οι Κουλάκοι που τελείωσαν την ποινή τους ή που απέδρασαν από τα Γκουλάκ .
Οι κληρικοί και οι πιστοί.
Τα πρώην μέλη μη κομμουνιστικών κομμάτων.
Οι εγκληματίες
Γενικά οι «άνθρωποι του παρελθόντος».
Αποτέλεσμα: 767.397 συλλήψεις ανθρώπων. Οι 386.798 εκτελέστηκαν.

Επιχειρησιακή εντολή υπ’ αριθμόν 00485 στις 11 Αυγούστου 1937
Στόχος: Οι Σοβιετικοί που είχαν σχέση με την Πολωνία και οι Πολωνοί στην Σοβιετική Ένωση.
Αποτέλεσμα: 144.000 συλλήψεις ανθρώπων. Οι 110.000 εκτελέστηκαν.

Επιχειρησιακή εντολή υπ’ αριθμόν 00486 στις 15 Αυγούστου 1937
Στόχος: Οι γυναίκες και τα παιδιά άνω των 15 ετών που είναι εχθροί του λαού.
Αποτέλεσμα: 18.000 συλλήψεις γυναικών και 25.000 συλλήψεις παιδιών.


η Σοβιετική Ένωση
στην Ανθρωπότητα
ήταν μια κόκκινη
βαρβαρότητα
κι αν κράτησε
τόσα χρόνια 
είναι λόγω
του γκουλάκ*
που εξόντωναν
κάθε αντίσταση
μόλις εμφανιζόταν
για να σώσει
τους αθώους
άσε λοιπόν 
τις δικαιολογίες
επειδή εμείς
δεν ξεχνάμε
κανένα δολοφόνο
της Ανθρωπότητας.Τα εγκλήματα του κομμουνισμού δεν έχουν ανάγκη από οποιαδήποτε σύγκριση για να θεμελιωθούν ιστορικά και ανθρώπινα. Μάλιστα δεν μας ενδιαφέρουν ούτε οι συγκρίσεις, ούτε οι δικαιολογίες. Αυτά τα εγκλήματα έχουν μέσα τους ακόμα και γενοκτονίες με την έννοια του Lemkin.
Σε αυτά τα εγκλήματα δεν υπάρχουν μόνο αυτά της Σοβιετικής Ένωσης. Αυτή είναι υπεύθυνη για το Γολοντομόρ 1932- 1933, για την Μεγάλη Εκκαθάριση 1936- 1938, για το Γερμανοσοβιετικό Σύμφωνο μη Επίθεσης 1939- 1941, για το Γκούλαγκ έως το 1953, για την καταστολή της Ουγγαρίας το 1956, για την καταστολή της Άνοιξης της Πράγας το 1968. Υπάρχουν όμως κι άλλα πολλά. Ας εξετάσουμε μερικά απ’ αυτά για να μην υπάρχει ίχνος αμφιβολίας. 

Στη Κίνα βρίσκουμε τα Laogai 1950- 1960, αλλά και μετά με αλλαγές, το Λοιμό 1959- 1961, την πολιτιστική επανάσταση που είναι γενοκτονία, την κατοχή του Θιβέτ. 

Στην Καμπότζη οι ερυθροί Χμερ διέπραξαν γενοκτονία 1975- 1979. 

Στη Βόρεια Κορέα, ο κομμουνισμός διαπράττει εγκλήματα με στρατόπεδα θανάτου από το 1948 έως σήμερα. 

Στην Κούβα βρίσκουμε φυλακίσεις, καταδίκες έως θάνατο και στρατόπεδα συγκέντρωσης. 

Ο σταλινισμός, ο μαοϊσμός, οι Χμερ, η δυναστεία στη Βόρεια Κορέα, ο καστρισμός είναι εκφράσεις του κομμουνισμού. Το γεγονός ότι διαχωρίζονται σε σχέση με τις χώρες που βρίσκονται δεν αλλάζει τίποτα επί της ουσίας. Είναι η ίδια ιδεολογία που χρησιμοποιήθηκε για να διαπράξουν αυτά τα συστήματα γενοκτονίες και εγκλήματα κατά της Ανθρωπότητας. Δεν υπάρχει καμιά αμφισβήτηση αυτών των γεγονότων σε επίπεδο της Ανθρωπότητας. 

Τώρα αν μερικοί έχουν ιδεολογικά κολλήματα και δεν μπορούν να το εκφράσουν με τόσο ξεκάθαρο τρόπο, αυτό δεν αφορά την Ανθρωπότητα ή την ιστορία της, αλλά τα κράτη όπου ζουν και εκλέγονται.

Όμως αν δεν μπορείς να αποδεχτείς τη βαρβαρότητα ενός συστήματος και μιας ιδεολογίας που υποστηρίζεις, θέλει να πει ότι δεν σέβεσαι καθόλου τα ανθρώπινα δικαιώματα και δεν μπορείς να εκπροσωπείς επίσημα μια χώρα που είναι δημοκρατική και τα σέβεται από τότε που υπάρχει. - Ν. Λυγερός [In En. The crimes of communism against Humanity.]


είχε ρατσισμό
αρκεί να ρωτήσεις τα θύματά του
για να το δεις αν δεν έχεις
μάθει ιστορία διότι διέπραξε
και γενοκτονίες και εγκλήματα
κατά της Ανθρωπότητας
γιατί το μίσος του
κατά της διαφοράς
ήταν τόσο μεγάλο
που δεν άντεχε
καμία μειονότητα
και καμία πίστη
έτσι δεν υπάρχει
διαφορά με τον ναζισμό. 

Σοφία Ντρέκου | Νίκος Λυγερός Λόγοι

Κείμενα, Ποίηση: Opus of N. Lygeros
29701) Η σοβιετική βαρβαρότητα του 1937. Perfection 17 10 11/2016.
34255) Η βαρβαρότητα του κομμουνισμού. (ποίημα). Perfection 18 7 7/2017.
34391) Τα εγκλήματα του κομμουνισμού κατά της Ανθρωπότητας. Perfection 18 7 7/2017. En. The crimes of communism against Humanity.
29143) Το μόνο. (ποίημα). Perfection 17 10 11/2016.

*Η ονομασία Γκουλάγκ, ή και Γκούλαγκ, είναι το αρκτικόλεξο της σοβιετικής υπηρεσίας που επόπτευε τα «στρατόπεδα καταναγκαστικής εργασίας στην πρώην Ε.Σ.Σ.Δ., όπου εξορίζονταν οι πάσης φύσεως αντιφρονούντες πολιτικοί κρατούμενοι, ύποπτοι κ.λπ». [Μείζον Ελληνικό Λεξικό, Τεγόπουλου-Φυτράκη.]


Η Σοβιετική Ιστορία - Τα εγκλήματα του κομμουνισμού 
κατά της ανθρωπότητας - The Soviet Story [Βίντεο]


Το ντοκιμαντέρ περιγράφει την άγνωστη ιστορία του κομμουνισμού και τις κτηνωδίες που συνέβησαν σε ολόκληρη τη Σοβιετική Ένωση κατά τη διάρκεια της ηγεσίας του Στάλιν, καθώς επίσης και την συνεργασία του με την ναζιστική Γερμανία του Χίτλερ πριν από το 1941.

Η σοβιετική μηχανή του τρόμου λειτουργούσε ήδη είκοσι χρόνια όταν οι ναζί άρχισαν τα δικά τους εγκλήματα». Ο πρώην πράκτορας των σοβιετικών μυστικών υπηρεσιών, Βίκτορ Σουβόροφ, αποκάλυψε ότι «αντιπροσωπεία της Γκεστάπο και των SS επισκέφθηκε τη Ρωσία για να μάθει τεχνικές χτισίματος των στρατοπέδων συγκέντρωσης».

Η συνεργασία όμως των δύο ολοκληρωτικών καθεστώτων δεν περιορίστηκε στη μεταφορά τεχνογνωσίας τρόμου από τις σοβιετικές μυστικές υπηρεσίες προς την Γκεστάπο και τα SS. Υπήρξε διαρκής ροή πρώτων υλών, ακόμη και τροφίμων από την ΕΣΣΔ (στην οποία ο λαός λιμοκτονούσε) προς τη ναζιστική Γερμανία.

Όλα τα ναζιστικά εγκλήματα είχαν κάποιο προηγούμενο στην ΕΣΣΔ. Οι εθνοκαθάρσεις, με τη μορφή της μετακίνησης των πληθυσμών, δεν αμφισβητούνται από κανέναν. Ο Στάλιν εξόρισε περί τα δώδεκα έθνη από τις περιοχές όπου ζούσαν. Αυτό ήταν μία από τις πρακτικές «κοινωνικής μηχανικής» που ακολούθησε το καθεστώς.

Μια άλλη τακτική «κοινωνικής μηχανικής» που εφάρμοζαν οπουδήποτε κι αν καταλάμβαναν την εξουσία οι κομμουνιστές, ήταν να καταστρέφουν το 10% του πληθυσμού. Σκότωναν τους κορυφαίους διανοούμενους, τους καλύτερους μηχανικούς. Τους εκτελούσαν όλους και μετά προσπαθούσαν να οικοδομήσουν τη «νέα κοινωνία».
Το πιο γνωστό παράδειγμα αυτής της «κοινωνικής μηχανικής» ήταν η σφαγή στο δάσος του Κατίν τον Απρίλιο και τον Μάιο του 1940. Με πρόταση του Λαβρέντι Μπέρια, που συνυπέγραψαν όλα τα μέλη του Πολιτμπιρό, συμπεριλαμβανομένου του Στάλιν, η μυστική αστυνομία NKVD εκτέλεσε 22.000 άνδρες και αξιωματικούς του πολωνικού στρατού και τους έθαψε σε μαζικούς τάφους.

Το μεγαλύτερο όμως έγκλημα του σταλινικού καθεστώτος ήταν αυτό που οι Ουκρανοί ονομάζουν «Γολοντομόρ». Προέρχεται από τις λέξεις «Γόλοντ» που σημαίνει λιμός και «μορίτι» που σημαίνει πρόκληση βίας ή θανάτου. Κανείς δεν ξέρει με ακρίβεια πόσοι πέθαναν από την πείνα που επέβαλε το σταλινικό καθεστώς στην Ουκρανία. Υπολογίζεται πάντως ότι τον χειμώνα του 1932-1933 πέθαναν 7-10 εκατομμύρια, δηλαδή το 20-25% του πληθυσμού αυτής της σιτοπαραγωγού χώρας. [The Soviet Story]


Σχετικά θέματα:


Συνομιλίες:

Θεολογία, Επιστήμη, Λογοτεχνία 13 Απριλίου 2017: Ο Μιχαήλ Γκορμπατσόφ θα παραδεχθεί το 1990 την ευθύνη των σοβιετικών μυστικών υπηρεσιών (NKVD) για τη σφαγή, που έγινε με διαταγή του σφαγέα-Στάλιν το 1940. Άλλο Σοβιέτ και άλλο Ρωσία.

13 Απριλίου 1943. Ομαδικοί τάφοι 4.000 Πολωνών πολιτών, αξιωματικών, αστυνομικών, διανοούμενων, πολιτικών κρατουμένων και αιχμαλώτων πολέμου, ανακαλύπτονται από τους Ναζί στο δάσος Κατίν της Ρωσίας. Ήταν η πρώτη δημόσια αναφορά στη σφαγή του Κατίν, η οποία είχε συνολικά 22.000 θύματα.

Με ανακοίνωσή της, η κυβέρνηση των Ναζί υπέδειξε τους Ρώσους ως υπαίτιους για την ομαδική θανάτωση των Πολωνών και τη χαρακτήρισε σοβιετικό έγκλημα πολέμου. Μάλιστα η ευθύνη αποδόθηκε προσωπικά στον Στάλιν, καθώς οι Γερμανοί υποστήριξαν ότι αυτός διέταξε το μακελειό.

Οι Σοβιετικοί αρνήθηκαν τις κατηγορίες και έριξαν την ευθύνη στους Γερμανούς.


Σχετικά θέματα: