24 Ιαν 2019

Ομιλία στο Συλλαλητήριο για την Μακεδονία στο Σύνταγμα 20-01-2019


Επιμέλεια Σοφία Ντρέκου

Απομαγνητοφώνηση του λόγου του 
Ν. Λυγερού στο Σύνταγμα / 20-01-2019

Η Βουλή των Ελλήνων είναι εδώ κι όχι απέναντι, εμείς θα αποφασίσουμε τι θα γίνει. Μπορεί μερικοί από εσάς να φοβούνται και να αναρωτιούνται τι θα γίνει, θέλω να ξέρετε ότι ακόμα κι αν κυρώσουν το Προσύμφωνο θα το ακυρώσουμε ό,τι και να κάνουν. Δεν πρόκειται να υπογράψουμε το Πρωτόκολλο Εισδοχής για τα Σκόπια ό,τι και να κάνουν. Άρα αυτοί που είναι τώρα κρυμμένοι στην Βουλή ξέρουν ότι έχουν τελειώσει. Οι μόνοι που είναι μαζί μας είναι εδώ, όλοι οι άλλοι φοβούνται, βλέπουν το τέλος και εμείς θα είμαστε εδώ ακόμα και μετά, ακόμα και στο τέλος όταν θα έχουν φύγει και θα τους βοηθήσουμε να φύγουν. Πρέπει να καταλάβουμε ότι το θέμα της Μακεδονίας για εμάς δεν είναι μια λεπτομέρεια, είναι η ουσία. Περιμένουν μετά τη Μακεδονία, τη Θράκη, την Ήπειρο. Αν δεν τους σταματήσουμε στη Μακεδονία δεν θα μας σώσει η Μακεδονία. Η Μακεδονία είναι η ασπίδα μας. Όσοι πιστεύουν ότι είναι απλώς μια Βόρεια περιοχή του Πρώτου Μέρους, να πάνε να ξαναδιαβάσουν την ιστορία. Αυτοί που δεν κατάφεραν ποτέ να μάθουν τίποτα, επειδή ποτέ δεν πίστεψαν ούτε στο Έθνος ούτε στην Ιστορία, ήρθε τώρα η ώρα να μάθουν. Ο Ελληνικός λαός δεν γονατίζει, αντιστέκεται, δεν κάνει πίσω, δεν δίνει την Ιστορία του. Όλα αυτά που ακούτε είναι εργαλείο προπαγάνδας, είναι μερικοί νοσταλγικοί της Γιουγκοσλαβικής Ένωσης, της Σοβιετικής Ένωσης, είναι σταλινικοί. Απλώς πρέπει να καταλάβουν ότι ο σταλινισμός δεν μπόρεσε ποτέ να ζήσει στην Ελλάδα γιατί είμαστε η χώρα της ελευθερίας και δεν είναι τώρα που θα σταματήσουμε τον αγώνα. Άρα θέλω να σας πω ότι όλοι μαζί θα δείτε και την επόμενη φορά αν χρειαστεί, θα ακυρώσουμε τα πάντα, δεν θα μείνει ίχνος από το πέρασμά τους. Καλή συνέχεια. Απομαγνητοφώνηση

Πλατεία Συντάγματος, 20/01/2019ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΧΑΡΕΙΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΤΕ ΑΓΧΟΣ...
Η ορθολογική εξέλιξη του σκοπιανού κατά Ν. Λυγερό

--Το συλλαλητήριο του Συντάγματος τους ...ενόχλησε..ΠΟΛΥ!!! Ερχεται και άλλο!!!!

--Το 151 το περιμέναμε και δεν μας εξέπληξε

--Η αποχώρηση των ΑΝΕΛ και η απόπειρα δημιουργίας συμμαχιών οδήγησαν όχι σε κομματικες συνεργασίες αλλά σε φυλλοροή κομμάτων με βουλευτές να μετακινούνται από δω κι από κει.

--Το Ποτάμι έχει μετατραπεί σε ΔΕΛΤΑ με τους βουλευτές του να κινούνται σε τρείς κατευθύνσεις.

-- Μια πρόταση μομφής ετοιμάζεται... ΟΙ ΨΗΦΟΦΟΡΙΈΣ ΜΑΣ ΣΥΜΦΕΡΟΥΝ ...ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΔΙΑΙΡΕΤΙΚΑ

Η ιδέα είναι ότι σε αυτό το κλίμα και να περάσει στη βουλή το προσύμφωνο εν συνεχεία η απώλεια της Δεδηλωμένης,που είναι ορατή διεθνώς, παράγει ακυρότητα για τις πράξεις της κυβέρνησης. Το σχέδιό τους είναι να περάσουν το προσύμφωνο (και πως θα ψηφίσουν όμως οι 50 που χάνουν τις έδρες τους και δεν θα ξαναείναι υποψήφιοι;) και κάποια οικονομικά μέτρα που έχουν υποσχεθεί για ψηφοθηρικούς λόγους και εν συνεχεία,κατόπιν εκλογών τις οποίες θα χάσουν, η επόμενη κυβέρνηση να βρεθεί προ της κύρωσης του Πρωτοκόλλου Εισόδου των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ.

--Η επόμενη κυβέρνηση δεν θα το επικυρώσει. Το δήλωσε στη Μέρκελ.

--Ενα debate μεταξύ των αρχηγών θα ήταν δεσμευτικό για την αντιπολίτευση η οποία ενώπιον του λαού καθαρά και ξάστερα θα δεσμευόταν για τις προθέσεις της επί του ζητήματος των Σκοπίων.

--Οι γείτονες θα μείνουν ξεκρέμαστοι...και εν τω μεταξύ οι Αλβανοί έχουν κερδίσει εθνότητα που σταδιακά θα οδηγήσει σε αυτονόμηση και ουσιαστικά ένα νέο Κοσσυφοπέδιο θα γεννηθεί δίπλα στο παλιό.

---Το ΝΑΤΟ θα αρχίσει να εκνευρίζεται επειδή θέλει να κλείνει τρύπες.

---Αναμένουμε το ψήφισμα από το αμερικανικό Κογκρέσσο που θα στηρίζει την είσοδό τους στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ αλλά χωρίς τον όρο Μακεδονία.

---Κάπου εκεί θα κατεγγελθεί η ενδιάμεση συμφωνία του 1995 ,καθόλα καταπατημένη και κατ ουσίαν ουδέποτε εφαρμοσθείσα πρός βάρος και αυτό των γειτόνων,καθόσον αποδεικνύει την αφερεγγυότητά τους.

--Καμμία ουρά δεν θα μείνει από αυτή την περιπέτεια καθόσον θα ακυρωθούν όλες οι σχετικές πράξεις της κυβέρνησης.

---Οι βουλευτές που θα ψηφίσουν υπέρ θα ακολουθούνται από την πράξη αυτή για όλη την υπόλοιπη ζωή τους...
Στην εισαγωγή του τελευταίου μέρους του σεμιναρίου Γεωπολιτικής - Γεωστρατηγικής, ο Νίκος Λυγερός έδωσε μία σαφή εικόνα όσον αφορά την Συμφωνία των Πρεσπών.

Με σοβαρότητα και χωρίς φανατισμό, βασισμένος αποκλειστικά στα στοιχεία.
Το Σάββατο 26 Ιανουαρίου, θα μιλήσει λεπτομερώς στο ξενοδοχείο Radisson Blu Park Hotel, Athens (πρώην Παρκ, Λ. Αλεξάνδρας 10) στις 18:00. Είστε όλοι προσκεκλημένοι. Είσοδος ελεύθερη. Νίκος Λυγερός, N. Lygeros by S. Drekou · 24 Ιανουαρίου 2019

Νίκος Λυγερός Λόγοι Σοφίας


Συνεχίζονται οι δημοσιεύσεις εδώ:
41832) Μέσα στην εκκλησία. (ποίημα). Perfection 20 1 1/2019.
41833) Κοντά στο τζάκι. (ποίημα). Perfection 20 1 1/2019.
41834) Η αρχή του τέλους για την κυβέρνηση. Perfection 20 1 1/2019.
41835) Για όσους ψηφίσουν ενάντια στον Ελληνισμό. Perfection 20 1 1/2019.
41836) Η ώρα της μεγάλης απόφασης. Perfection 20 1 1/2019.
41837) Καμιά συνεργασία με την κυβέρνηση για το Προσύμφωνο. Perfection 20 1 1/2019.
41838) Ο αγώνας συνεχίζεται. (ποίημα). Perfection 20 1 1/2019.
41839) Κάθε αγωνιστής. (ποίημα). Perfection 20 1 1/2019.
41840) Η κρίσιμη τοποθέτηση. (ποίημα). Perfection 20 1 1/2019.
41841) Δες τα τοπία. (ποίημα). Perfection 20 1 1/2019.
41842) Μην κάνεις. (ποίημα). Perfection 20 1 1/2019.
41843) Μην ξεχνάς. (ποίημα). Perfection 20 1 1/2019.