Στρατηγική προσέγγιση προσφυγικού - Ν. Λυγερός

Ομάδα Πρωτοβουλίας Κατοίκων Σκύδρας:
Διαβούλευση για την εγκατάσταση λαθρομεταναστών, με ομιλία
του κ. Νίκου Λυγερού

Η Ομάδα Πρωτοβουλίας Κατοίκων του δήμου Σκύδρας συμμεριζόμενη την αγωνία της τοπικής κοινωνίας απέναντι στον σχεδιασμό της κεντρικής εξουσίας για αθρόα προσέλευση και εγκατάσταση λαθρομεταναστών στον Δήμο μας, διεκδικεί το κεκτημένο δικαίωμα (Ανθρώπινα δικαιώματα ΟΗΕ) για δημόσιο διάλογο και διαβούλευση, αναφορικά με τη διατήρηση και βελτίωση της ποιότητας ζωής στον τόπο μας, η οποία βρίσκεται σε κίνδυνο. Επιθυμεί οι θέσεις και απόψεις της τοπικής κοινωνίας αναφορικά με το ανωτέρω ζήτημα να λαμβάνονται υπόψη από τα θεσμικά κέντρα λήψης αποφάσεων (πολιτεία κ.ά.). Ταυτόχρονα διεκδικεί την έγκυρη και εμπεριστατωμένη ενημέρωση για το σοβαρό αυτό ζήτημα. logospellas.gr

November 27, 2019 Articles / Poems

Σε κάθε χώρα
της Ευρωπαϊκής
Ένωσης
υπάρχει το θέμα
του προσφυγικού
διότι δεν είναι
τοπικό πια
αλλά ολικό
διότι
η τακτική
της εκμετάλλευσης
συνεχίζει
να λειτουργεί
λόγω
των πιέσεων
των ιδεολογιών
χωρίς αυτές
να συνειδητοποιούν
ότι μπαίνουν
σ’ έναν αγώνα
με άλλους κανόνες.


Η ομάδα πρωτοβουλίας δημοτών Σκύδρας, διοργάνωσε ομιλία στο Πνευματικό Κέντρο στις 6:30 το απόγευμα του Σαββάτου 14 Δεκεμβρίου, με κεντρικό ομιλητή τον κ. Νίκο Λυγερό. Το θέμα των προσφύγων, μεταναστών, λαθρομεταναστών είναι κρίσιμο και η σωστή πληροφόρηση είναι απαραίτητη, για την καλύτερη αντιμετώπιση του. pellanews.

December 15, 2019 Articles / Poems

Ο πρόσφυγας 
δεν είναι
παράνομος 
μετανάστης
όσο και να θες
να μπερδέψεις
τις δύο έννοιες
για λόγους
κομματικούς
διότι εδώ
η διαφορά
είναι θεμελιακή.


47248 - Μη διώχνεις - Ν. Λυγερός
December 15, 2019 Articles / Poems

Μη διώχνεις
τον άλλο
επειδή είναι
διαφορετικός
αλλιώς δεν μπορεί
να λες ότι ανήκεις
στην Ανθρωπότητα
αφού ο πλούτος της
είναι η ποικιλία
και το μείγμα
το στρατηγικό.


Διάλεξη: “Στρατηγική προσέγγιση προσφυγικού”. - December 14, 2019 / Talks: Διάλεξη του Ν. Λυγερού με θέμα: "Στρατηγική προσέγγιση προσφυγικού". Πνευματικό Κέντρο Δήμου Σκύδρας. Σάββατο 14 Δεκεμβρίου 2019, ώρα: 18.30.

Δείτε τα παρακάτω βίντεο:





Βίντεο: Συνέντευξη τύπου Νίκου Λυγερού και Ομάδας 
Πρωτοβουλίας Δημοτών Δ. Σκύδρας για το προσφυγικό

Η Αφίσα της Διάλεξης

Σε μια πρωτόγνωρη- για τα δεδομένα του Δήμου Σκύδρας ίσως και γενικότερα- συνέντευξη τύπου προχώρησε η Ομάδα Πρωτοβουλίας Δημοτών Δ. Σκύδρας στα πλαίσια την ομιλίας που διοργάνωσε χθες, Σάββατο 14 Δεκεμβρίου 2019, με θέμα την «Στρατηγική Προσέγγιση του Προσφυγικού» με κεντρικό ομιλητή τον Στρατηγικό Αναλυτή και Ερευνητή Dr Νίκο Λυγερό. Η συνέντευξη τύπου δόθηκε στο ξενοδοχείο Άδωνης στην Σκύδρα λίγο πριν την ομιλία.

Η Ομάδα Πρωτοβουλίας από κοινού με τον Νίκο Λυγερό δέχτηκαν ερωτήσεις από δημοσιογράφους των μέσων ενημέρωσης της Πέλλας ενώ προηγήθηκε και μια ενημερωτική εισαγωγή της Ομάδας Πρωτοβουλίας για τις δράσεις της που δεν είναι άλλες από ενημερωτικές ομιλίες επί του προσφυγικού -που έχει μετατραπεί σε λαθρομεταναστευτικό όπως σημείωσαν- και την συλλογή υπογραφών ώστε να διατρανώσουν την άρνηση τους στην δημιουργία hot spot στον Δήμο Σκύδρας.

Παρακολουθείστε το παρακάτω βίντεο μιας πραγματικά ενδιαφέρουσας συνέντευξης τύπου ενεργών πολιτών κι ενός ανθρώπου που όποιος δει το βιογραφικό του μόνο σεβασμό μπορεί να τρέφει απέναντι του. pellanews.gr



Βίντεο ολόκληρη η Διάλεξη:




TAGS: ΕΚΜΕΤΆΛΛΕΥΣΗΠΡΟΣΦΥΓΙΚΌ

Σχετικά: