Μην κοιτάς πίσω: Η Δύναμη της Ελεύθερης Βούλησης αλλάζει τα πάντα - Ν. Λυγερός


Επιμέλεια Σοφία Ντρέκου

Νέος στόχος - Ν. Λυγερός
Μετάφραση από τα αγγλικά 
Βασιλική Τσατσαμπά

Επέλεξε το νέο σου στόχο
και κλείδωσέ του
πριν την κίνησή σου.
Είναι αδιανόητο
για το επόμενο βήμα.
Είμαστε
μόνο οι επιλογές μας
τίποτα περισσότερο,
τίποτα λιγότερο.
Πρόσεχε
όταν δέχεσαι
άλλη επιλογή.
Η ελεύθερη βούλησή σου
είναι σημαντική
αλλά λιγότερο
από την πίστη σου
και μόνο αυτή
μπορεί να βοηθήσει
να παλέψεις
τη βαρβαρότητα.Στην πατρίδα μας, ο καθένας μας εξηγεί ότι τα πάντα είναι θέμα πολιτικής βούλησης κι ότι δίχως αυτή τίποτα δεν γίνεται. Η ιστορία μας περιγράφει βέβαια άλλα δεδομένα και κατά συνέπεια ξέρουμε πού πρέπει να γράψουμε την πρώτη άποψη.

Διότι στην πραγματικότητα υπάρχουν μερικές θέσεις και μερικές πράξεις που δεν προέρχονται αποκλειστικά από τον πολιτικό χώρο, όπως νομίζουν οι περισσότεροι. Το θέμα της ελληνικής Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης είναι ακριβώς μια από αυτές τις σημαντικές περιπτώσεις. 

Η ελληνική ΑΟΖ όχι μόνο δεν είναι μια κομματική θέση αλλά ούτε και μια πολιτική πράξη. Η ελληνική ΑΟΖ είναι μια εθνική ανάγκη για ανάκαμψη. Η θέσπιση της ελληνικής ΑΟΖ θα είναι λοιπόν το αποτέλεσμα μιας εθνικής βούλησης και τίποτα άλλο. Είναι το ελληνικό έθνος που θέλει την ελληνική ΑΟΖ, διότι έχει αντιληφθεί την αξία της και τη σημασία της. Και δεν υπάρχει κανένας άλλος λόγος, η Ελλάδα να μην έχει ΑΟΖ. 

Μέσω της πληροφόρησης της γνώσης, της ενημέρωσης έχουμε ξεπεράσει όλες τις συμβατικές φοβίες κι έχουμε αναπτύξει μια εθνική στρατηγική, η οποία είναι υψηλή στρατηγική γιατί βλέπουμε πόσο είναι αναγκαία και ουσιαστική για την πατρίδα μας. 

Η απόδειξη ότι υπάρχουν υδρογονάνθρακες και υδρίτες μεθανίου στην ελληνική ΑΟΖ, ενισχύει ακόμα περισσότερο τις θέσεις μας και κάνει ακόμα πιο απαραίτητες τις πράξεις μας για την υλοποίηση αυτού του οράματος. Διότι θέλουμε κι εμείς να μην εξαρτιόμαστε αποκλειστικά από πηγές ενέργειας του εξωτερικού. 

Επιπλέον θέλουμε κι εμείς γαλάζια ενέργεια, ιχθυοκαλλιέργειες, νησιωτικό και παράκτιο τουρισμό για την ανάπτυξη της πατρίδας μας. Η ενεργοποίηση του ευρωπαϊκού πλαισίου είναι σίγουρα σημαντική αλλά στο πεδίο δράσης είναι καθαρά ελληνική. Γιατί κανείς δεν πρόκειται να μας υποχρεώσει να κάνουμε ΑΟΖ, είναι αποκλειστικά δικό μας θέμα. 

Δεν πρέπει λοιπόν να παγιδεύουμε τη σκέψη μας και να την εγκλωβίζουμε προκαλώντας με αυτό τον τρόπο μια νοητική αδράνεια και κατά συνέπεια μια απραξία. 

Η ελληνική ΑΟΖ είναι θέμα εθνικής αξιοπρέπειας κι όσοι πολιτικοί δεν μπορούν να βοηθήσουν όποια και να είναι η θέση τους από βουλευτές, υπουργοί έως τον πρωθυπουργό, πρέπει να μας αφήσουν, για να κάνουμε το απαραίτητο έργο για την πατρίδα μας. 

Δεν υπάρχουν άλλες δικαιολογίες, ούτε επιτρέπονται άλλες τεχνικές και τεχνητές καθυστερήσεις. Η ελληνική ΑΟΖ είναι θέμα εθνικής βούλησης και θα θεσπιστεί για να αρχίσει η υλοποίηση του οράματός μας.


συνέχισε να σπρώχνεις 
όλους μπροστά
για να προχωρήσει 
όλη η Ανθρωπότητα
δίχως τις καθυστερήσεις 
της κοινωνίας για κάθε πρόβλημα 
που έχει σημασία να λυθεί
και που μπορείς να λύσεις 
με τη βοήθεια της ομάδας κρούσης
όποιο και να είναι το θέμα του 
διότι υπάρχει ανάγκη έργου
και αποτελεσματικότητας 
για την ανθρώπινη αξιοπρέπεια
που δεν ξεχνά ποτέ το μέλλον.

Nikos Lygeros by Sophia Drekou


Διάλεξη του Ν. Λυγερού: «Η Δύναμη της Ελεύθερης Βούλησης αλλάζει τα πάντα» Ξενοδοχείο ΣΕΜΕΛΗ, 03/04/2015 - Video - (Pdf η απομαγνητοφώνηση) Κλικ στην εικόνα ή τον σύνδεσμο για να δείτε τα Video. Απόλυτη βούληση
όποιο και να είναι το κόστος
διότι ο στόχος είναι ένας
και μοναδικός
η καταστροφή της βίας
μέσω της νοημοσύνης
για να καταδικαστεί
κάθε γενοκτόνος 
που συνεχίζει το φόνο του.12861) Ελληνική ΑΟΖ και εθνική βούληση. Perfection 14 7 7/2013.
12854) Μην κοιτάς πίσω. (ποίημα). Perfection 14 7 7/2013.

Δείτε ακόμη: