8 Μαρ 2015

Ν. Λυγερός: Χριστιανές παλεύουν κατά της τρομοκρατικής οργάνωσης Daesh

Χριστιανές παλεύουν κατά  της τρομοκρατικής οργάνωσης Daesh

Χοσέ Μαρτί: Αν δεν αγωνιζόμαστε, 
ας έχουμε τουλάχιστον την ευπρέπεια 
να σεβαστούμε αυτούς που το κάνουν.

Κείμενα Νίκος Λυγερός
Επιμέλεια Σοφία Ντρέκου

Όταν πεθαίνει κάποιος
έλεγε ο Albert Einstein
που άφησε σπουδαίο έργο
είναι σαν να τελειώνει
ένας πίνακας ζωγράφου
διότι δείχνει έτσι
μια μορφή όχι πληρότητας
αλλά τελειότητας
που χαρακτηρίζεται
από την αξία του
και τις υπερβάσεις
που έκανε στη ζωή
για να παράγει
ακόμα και μόνος
το απαραίτητο
για να έλθει
η πραγματικότητα
του μέλλοντος
δίχως να περιμένει
το παρόν
που καθυστερεί
με την καθημερινότητα.


Ν. Λυγερός: Χριστιανές παλεύουν κατά 
της τρομοκρατικής οργάνωσης Daesh

Την ώρα που όλοι προσπαθούν να μας πείσουν με μία αφέλεια που σπάζει κόκαλα ότι είναι φυσιολογικό πλήθος ανδρών να εγκαταλείπουν τον τόπο τους, γιατί διεξάγονται μάχες λες και όλοι τους ξέχασαν πώς αντιστάθηκαν οι Έλληνες όταν είχαμε κατοχή, βλέπουμε χριστιανές να παίρνουνε τα όπλα για να πολεμήσουν την τρομοκρατική οργάνωση Daesh.

Έτσι φαίνεται πόσο γελοία και αναξιόπιστη είναι η προπαγάνδα της ουδετερότητας που καλύπτει όλες τις ενοχές των ατόμων που δεν κάνουν τίποτα. Διότι τι πρέπει να φανταστούμε τώρα ότι είναι όλοι άνδρες που φεύγουν κι αφήνουν γυναίκες και παιδιά πίσω τους, για να βρουν μια καλύτερη ζωή στην Ευρώπη και ταυτόχρονα οι γυναίκες παραμένουν για ν’ αντισταθούν στις απαράδεκτες επιθέσεις της τρομοκρατικής οργάνωσης.

Δεν ντρέπονται πια όσοι προσπαθούν να μας πουν ότι βοηθούν τους ανθρώπους της Ανατολής, επειδή τους παρέχουν μεταφορικά μέσα εντός Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενώ η πραγματική τους ανάγκη είναι στη χώρα τους στον τόπο τους, δηλαδή εκεί ακριβώς που βρίσκονται οι χριστιανές που αναγκάζονται να μπουν στον αγώνα της αντίστασης για να μείνει ένα μέλλον για τα παιδιά τους.

Πόσες φορές θ’ ακούν αριστερισμούς του τίποτα που είναι ανίκανοι ν’ ακολουθήσουν τα νοητικά σχήματα ανθρώπων σαν τον Τσε στη Λατινική Αμερική, τους αναρχικούς στην Ισπανία και ειδικά στη Βαρκελώνη, τους άλλους στη Ρωσία. Πόσα κινήματα της γνήσιας αριστεράς δεν έχουν παλέψει ενάντια στους Ναζί.
  • Και η αντίσταση του Μίκη δεν ήταν παραδειγματική; 
  • Η πράξη του Μανόλη δεν είχε σημασία;
Από την άλλη έχουμε δεξιούς εθνικόφρονες του καφενείου που θέλουν να μας δώσουν μαθήματα. Τελικά προτιμούμε αυτές τις χριστιανές που γράφουν τα κόμματα και παλεύουν επί της ουσίας ενάντια στη βαρβαρότητα χωρίς να κάνουν ποτέ πίσω.


Αμερικάνικη αναγνώριση της γενοκτονίας των Χριστιανών


Αυτό που περιμέναμε όλοι όσοι ασχολούμαστε με τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις αναγνωρίσεις των γενοκτονιών έγινε. Η Βουλή των Αντιπροσώπων στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής ψήφισε ομόφωνα με 393 ψήφους την πρόταση του χαρακτηρισμού της δράσης της τρομοκρατικής οργάνωσης Daesh* ως γενοκτονία.

Ακόμα πιο συγκεκριμένα η ψηφοφορία αποφάσισε ότι οι θηριωδίες που διαπράχθηκαν από το Daesh κατά των χριστιανών, των Yazidis και άλλων θρησκευτικών και εθνοτικών μειονοτήτων στο Ιράκ και τη Συρία συνιστούν εγκλήματα πολέμου, εγκλήματα κατά της Ανθρωπότητας και γενοκτονία.

Αυτό το παράδειγμα είναι σημαντικό και για άλλα κράτη και δομές γιατί θα μπορέσουν να υποστηρίξουν ακόμα πιο εύκολα την ψηφοφορία και στα ίδια τους τα κράτη. Έχουμε καιρό που λέμε ότι η τρομοκρατική οργάνωση Daesh διαπράττει μια γενοκτονία αλλά τώρα έχουμε ένα επίσημο φορέα και μάλιστα μεγάλης εμβέλειας να αναγνωρίζει και πρακτικά αυτήν τη γενοκτονία. Δεν είναι ένας χαρακτηρισμός που διεκδικούν τα ίδια τα θύματα στην Αμερική αλλά μια εθνική απόφαση δικαιοσύνης που ακολουθεί και την έννοια των Δικαιωμάτων της Ανθρωπότητας.

Αφού είναι ένα έθνος μέλος αυτής της Ανθρωπότητας που αναγνωρίζει το δικαίωμα ζωής ενός λαού. Αυτή η αλλαγή φάσης είναι σημαντική για το μέλλον αφού οι θύτες κατηγορούνται άμεσα κι όχι μετά από δεκαετίες αγώνων για αναγνώριση. Με αυτόν τον τρόπο η Ανθρωπότητα μπορεί να είναι πιο δραστική και πιο αποτελεσματική ενάντια στη βαρβαρότητα για να σώσει τους αθώους πριν πεθάνουν.


Σοφία Ντρέκου / Νίκος Λυγερός Λόγοι
Κείμενα/Ποίηση: Opus of N. Lygeros

Το Ισλαμικό Κράτος, αρχικά γνωστό ως (ΙSIS) Ισλαμικό Κράτος του Ιράκ και του Λεβάντε (ο όρος «Λεβάντε» αναφέρεται επίσης ως «Ανατολής», «Συρίας» ή «Αλ-Σαμ») και Νταές, το αντίστοιχο ακρώνυμο στα Αραβικά (داعش‎, Daesh) είναι μία ενεργή τζιχαντιστική τρομοκρατική οργάνωση του Ιράκ και της Συρίας. Στις 29 Ιουνίου 2014, το ISIS αλλάζει το όνομα του σε Ισλαμικό κράτος και κηρύττει μονομερώς την ίδρυση χαλιφάτου, σε μια έκταση που περιέχει περιοχές της Συρίας και του Ιράκ, ορίζοντας στην θέση του «χαλίφη» και «ηγέτη των απανταχού μουσουλμάνων» τον επικεφαλής της, Αμπού Μπακρ αλ-Μπαγκντάντι (γνωστό έκτοτε ως «Χαλίφης Ιμπραήμ»). Στους στόχους της οργάνωσης είναι η περαιτέρω εξάπλωση του «χαλιφάτου» μελλοντικά σε περιοχές στον Λίβανο, όπου έχει πραγματοποιήσει στο παρελθόν τρομοκρατική επίθεση, την Ιορδανία, το Ισραήλ, την Παλαιστίνη, το Κουβέιτ, την Τουρκία και την Κύπρο. wikipedia.org/Ισλαμικό_Κράτος

Δείτε ακόμη:
Βίντεο αφιερωμένα στις Λιονταρίνες της Αδέσποτης Συρίας,
τις Αντάρτισσες της Λευτεριάς και της Αξιοπρέπειας! 
Συνομιλίες
 Ο υιος ασσωτος (Sotirios Laliotis) 14 Ιουνίου 2017 κοινοποίησε δημοσίευσή σας 14 Ιουνίου στις 8:13 π.μ. : Αφιερωμένο εξαιρετικά, σε εκείνους και εκείνες που κλαυθμυρίζουν για τους εν δυνάμει μετανάστες (αναχωρητές) για... Καλύτερη ζωή... Εκεί που οι τραπεζίτες και οι μεγάλο κεφαλαιούχοι στήνουν χορό τσαλαπατώντας ιδρώτα και δικαιώματα των εργαζομένων.

Zachariou Christos 14 Ιουνίου στις 3:29 μ.μ.: Έτσι έθνη και λαοί μένουν αθάνατα στην Ιστορία. Αφιερωμένο στους ριψάσπιδες ερμαφρόδιτους υποταγμένους στην σατανική επιβουλή, την προωθητήρια τάξη της ιριδίζουσας <<αγάπης>> των α-πολιτικών της ασκεψίας. Το Κάλλος αγαπητοί-ες της αγάπης, δια πάν πρόσωπο και την πατρίδα δεν φανερώνεται με τα πεσμένα ρούχα, και του κώλου την θέαση. Είναι πύρωμα και λάβα που ξεχειλίζει από της καρδιάς τα βάθη τυλίγει και προφυλάσσει παν Τίμιο και Ιερό! 14 Ιουνίου 2017 στις 7:29 μ.μ.

«Δεν ντρέπονται πια όσοι προσπαθούν να μας πουν ότι βοηθούν τους ανθρώπους της Ανατολής, επειδή τους παρέχουν μεταφορικά μέσα εντός Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενώ η πραγματική τους ανάγκη είναι στη χώρα τους στον τόπο τους, δηλαδή εκεί ακριβώς που βρίσκονται οι χριστιανές που αναγκάζονται να μπουν στον αγώνα της αντίστασης για να μείνει ένα μέλλον για τα παιδιά τους.» Παυλίδης Γεώργιος: Όταν θυμόμαστε όσουν πεθαίνουν ενάντια στη βαρβαρότητα κάνουμε πιο ζωντανή την ιδέα της ανθρωπότητας ακόμη και για όσους ανήκουν θέλοντας και μή στις φέτες της κοινωνίας που απλώς παρέρχονται στο πέρασμα του χρόνου. 12 Απριλίου 2016 στις 4:42 μ.μ.

Παυλίδης Γεώργιος: Άμα συμφωνείτε...είναι βασικό..ή βάσιμο..ή βάλσαμο ή κάτι ανά-λογο..όχι πάντως επί-λογο..ούτε κ πρό-λογο..αφού υπήρξε διά-λογο..αν κ μοιάζει κάπως παρά-λογο..αλλά πάντα είναι για το υπέρ-λογο που...μάλλον..ίσως..ενδεχομένως..! 18 Αυγούστου 2016 στις 10:49 π.μ.Σοφία Ντρέκου 19 Αυγούστου 2016