Κυριακή, Μαρτίου 8

Χριστιανές παλεύουν κατά της τρομοκρατικής οργάνωσης Daesh - Όταν πεθαίνει κάποιος - Αμερικάνικη αναγνώριση της γενοκτονίας των Χριστιανών


Χριστιανές παλεύουν κατά της τρομοκρατικής οργάνωσης Daesh 
Αμερικάνικη αναγνώριση της γενοκτονίας των Χριστιανών
Όταν πεθαίνει κάποιος - Ν. Λυγερός - Επιμέλεια Σοφία Ντρέκου


Χριστιανές παλεύουν κατά της τρομοκρατικής οργάνωσης Daesh

22606) Την ώρα που όλοι προσπαθούν να μας πείσουν με μία αφέλεια που σπάζει κόκαλα ότι είναι φυσιολογικό πλήθος ανδρών να εγκαταλείπουν τον τόπο τους, γιατί διεξάγονται μάχες λες και όλοι τους ξέχασαν πώς αντιστάθηκαν οι Έλληνες όταν είχαμε κατοχή, βλέπουμε χριστιανές να παίρνουνε τα όπλα για να πολεμήσουν την τρομοκρατική οργάνωση Daesh.

Έτσι φαίνεται πόσο γελοία και αναξιόπιστη είναι η προπαγάνδα της ουδετερότητας που καλύπτει όλες τις ενοχές των ατόμων που δεν κάνουν τίποτα. Διότι τι πρέπει να φανταστούμε τώρα ότι είναι όλοι άνδρες που φεύγουν κι αφήνουν γυναίκες και παιδιά πίσω τους, για να βρουν μια καλύτερη ζωή στην Ευρώπη και ταυτόχρονα οι γυναίκες παραμένουν για ν’ αντισταθούν στις απαράδεκτες επιθέσεις της τρομοκρατικής οργάνωσης.

Δεν ντρέπονται πια όσοι προσπαθούν να μας πουν ότι βοηθούν τους ανθρώπους της Ανατολής, επειδή τους παρέχουν μεταφορικά μέσα εντός Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενώ η πραγματική τους ανάγκη είναι στη χώρα τους στον τόπο τους, δηλαδή εκεί ακριβώς που βρίσκονται οι χριστιανές που αναγκάζονται να μπουν στον αγώνα της αντίστασης για να μείνει ένα μέλλον για τα παιδιά τους.

Πόσες φορές θ’ ακούν αριστερισμούς του τίποτα που είναι ανίκανοι ν’ ακολουθήσουν τα νοητικά σχήματα ανθρώπων σαν τον Τσε στη Λατινική Αμερική, τους αναρχικούς στην Ισπανία και ειδικά στη Βαρκελώνη, τους άλλους στη Ρωσία. Πόσα κινήματα της γνήσιας αριστεράς δεν έχουν παλέψει ενάντια στους Ναζί.

Και η αντίσταση του Μίκη δεν ήταν παραδειγματική; 
Η πράξη του Μανόλη δεν είχε σημασία;

Από την άλλη έχουμε δεξιούς εθνικόφρονες του καφενείου που θέλουν να μας δώσουν μαθήματα. Τελικά προτιμούμε αυτές τις χριστιανές που γράφουν τα κόμματα και παλεύουν επί της ουσίας ενάντια στη βαρβαρότητα χωρίς να κάνουν ποτέ πίσω.


Όταν πεθαίνει κάποιος

Όταν πεθαίνει κάποιος έλεγε ο Albert Einstein
που άφησε σπουδαίο έργο, είναι
σαν να τελειώνει ένας πίνακας ζωγράφου
διότι δείχνει έτσι μια μορφή όχι πληρότητας
αλλά τελειότητας που χαρακτηρίζεται από την αξία του
και τις υπερβάσεις που έκανε στη ζωή
για να παράγει ακόμα και μόνος το απαραίτητο
για να έλθει η πραγματικότητα του μέλλοντος
δίχως να περιμένει το παρόν
που καθυστερεί με την καθημερινότητα.Αμερικάνικη αναγνώριση της γενοκτονίας των Χριστιανών

24177) Αυτό που περιμέναμε όλοι όσοι ασχολούμαστε με τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις αναγνωρίσεις των γενοκτονιών έγινε. Η Βουλή των Αντιπροσώπων στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής ψήφισε ομόφωνα με 393 ψήφους την πρόταση του χαρακτηρισμού της δράσης της τρομοκρατικής οργάνωσης Daesh ως γενοκτονία.

Ακόμα πιο συγκεκριμένα η ψηφοφορία αποφάσισε ότι οι θηριωδίες που διαπράχθηκαν από το Daesh κατά των χριστιανών, των Yazidis και άλλων θρησκευτικών και εθνοτικών μειονοτήτων στο Ιράκ και τη Συρία συνιστούν εγκλήματα πολέμου, εγκλήματα κατά της Ανθρωπότητας και γενοκτονία.

Αυτό το παράδειγμα είναι σημαντικό και για άλλα κράτη και δομές γιατί θα μπορέσουν να υποστηρίξουν ακόμα πιο εύκολα την ψηφοφορία και στα ίδια τους τα κράτη. Έχουμε καιρό που λέμε ότι η τρομοκρατική οργάνωση Daesh διαπράττει μια γενοκτονία αλλά τώρα έχουμε ένα επίσημο φορέα και μάλιστα μεγάλης εμβέλειας να αναγνωρίζει και πρακτικά αυτήν τη γενοκτονία. Δεν είναι ένας χαρακτηρισμός που διεκδικούν τα ίδια τα θύματα στην Αμερική αλλά μια εθνική απόφαση δικαιοσύνης που ακολουθεί και την έννοια των Δικαιωμάτων της Ανθρωπότητας.

Αφού είναι ένα έθνος μέλος αυτής της Ανθρωπότητας που αναγνωρίζει το δικαίωμα ζωής ενός λαού. Αυτή η αλλαγή φάσης είναι σημαντική για το μέλλον αφού οι θύτες κατηγορούνται άμεσα κι όχι μετά από δεκαετίες αγώνων για αναγνώριση. Με αυτόν τον τρόπο η Ανθρωπότητα μπορεί να είναι πιο δραστική και πιο αποτελεσματική ενάντια στη βαρβαρότητα για να σώσει τους αθώους πριν πεθάνουν.


14530) Όταν πεθαίνει κάποιος. (ποίημα). Perfection 15 3 3/2014.
Σοφία Ντρέκου/Νίκος Λυγερός Λόγοι

Δείτε και...


Σοφία Ντρέκου 25 Φεβρουαρίου · 2 κοινοποιήσεις 
Βίντεο αφιερωμένο Στις Λιονταρίνες της Αδέσποτης Συρίας, τις Αντάρτισσες της Λευτεριάς και της Αξιοπρέπειας!

Δεν υπάρχουν σχόλια: