Η στρατηγική ανάκαμψη της Ελλάδας. Η Ελλάδα δεν είναι για πέταμα! (Βίντεο) Ν. Λυγερός

Η στρατηγική ανάκαμψη της Ελλάδας  Ν. Λυγερός

Η στρατηγική ανάκαμψη της Ελλάδας
Ν. Λυγερός - Επιμέλεια Σ. Ντρέκου

Η στρατηγική ανάκαμψη της Ελλάδας δεν έρχεται με υποσχέσεις, αλλά με πράξεις. Με συμμαχικές συμφωνίες κι όχι με λόγια.


Η αλλαγή φάσης με την Αίγυπτο και ταυτόχρονα με το Ισραήλ μέσω της Κύπρου είναι ένα γεγονός πάνω στο οποίο πρέπει να πατήσουμε για να πετύχουμε χειροπιαστές οριοθετήσεις ΑΟΖ με την Αίγυπτο και την Κύπρο, για να αφήσουμε πίσω τις μίζερες προσεγγίσεις, που δεν πιστεύουν στην ριζοσπαστική αλλαγή σε γεωπολιτικό επίπεδο που προετοιμάζει η Ελλάδα.

Σημασία δεν έχει αν δεν το πιστεύουν κάποιοι, γιατί στο τέλος θα το ζήσουν σαν εμάς και θα λένε μάλιστα ότι ήταν φυσιολογικό και αναμενόμενο κι ότι θα έπρεπε να είχε γίνει και πιο πριν, δίχως βέβαια να επισημαίνουν ότι οι ίδιοι δεν έκαναν απολύτως τίποτα γι’ αυτό το θέμα.

Ο γύρος αδειοδότησης που άρχισε πρέπει να συνεχίσει για να ενισχύσει πρακτικά και οικονομικά την Ελλάδα, για να προχωρήσουμε ταυτόχρονα και στην θέσπιση της ελληνικής ΑΟΖ. Αυτά τα δεδομένα είναι ισχυρά και σταθερά και πρέπει να υλοποιηθούν για να ζήσουμε αυτήν την καινοτομία για την πατρίδα μας.

Είναι εθνικές επιλογές κι όχι κομματικές. Είναι στρατηγικό μείγμα κι όχι παραταξιακό τέχνασμα. Γιατί θέλουμε μια Ελλάδα που παίζει τον ρόλο της και χρονοστρατηγικά. Γιατί αυτή είναι η Ελλάδα του μέλλοντος.

Είναι ενέργειες που πρέπει να γίνουν ανεξαρτήτως από τις διαθέσεις του καθενός. Διότι είναι υψηλή στρατηγική απαραίτητη και αποτελεσματική λόγω ανθεκτικότητας.

Η Ελλάδα δεν είναι για πέταμα! - Ν. Λυγερός

Επειδή έχουμε ακούσει τα πάντα ενάντια στην Ελλάδα όχι από τους ξένους, αλλά από τους δικούς μας που δεν σέβονται τίποτα και θεωρούν τους ανθρώπους μας μόνο ως ψηφοφόρους και τίποτα άλλο λες κι όλος ο Ελληνισμός δεν αξίζει μπροστά στις ιδεολογίες που δεν έχουν προσφέρει κανένα έργο εκτός από γενοκτονίες. Προσπαθούν να μας πείσουν ότι πρέπει να δώσουμε κι άλλες ευκαιρίες σε νέα συστήματα, μόνο που ξέρουμε ήδη τι έχουν κάνει σε άλλες χώρες και δεν υπάρχει λόγος να το αγνοούμε. 

Δεν είμαστε ένας λαός που ξεχνά την ιστορία και δεν πιστεύουμε ότι πέθανε. Όσο και να θέλουν να ξεχάσουμε τα πάντα, εμείς συνεχίζουμε. Η Ελλάδα έχει περάσει από μία κατάσταση εντελώς απαράδεκτη για περίοδο ειρήνης και αυτό έγινε μόνο και μόνο λόγω διαχείρισης που δεν είχε όραμα ούτε προοπτικές, επιπλέον λόγω έλλειψης στρατηγικής. 

Έτσι η μη αποτελεσματικότητα μας έχει καθυστερήσει σε τρομαχτικό βαθμό στον τομέα της ενέργειας ενώ ξέρουμε βέβαια ότι αυτό είναι το μέλλον για την πατρίδα μας λόγω της τάξης μεγέθους και της εμβέλειας της ελληνικής ΑΟΖ. 

Όταν λοιπόν υπάρχει αυτή η δυνατότητα και δεν την αξιοποιείς ούτε καν ως αναφορά, γίνεται κατανοητό από όλους ότι δεν ξέρεις πώς να τα βγάλεις πέρα επί της ουσίας για την πατρίδα. 

Άρα η ύπαρξή σου είναι καθαρά κομματική κι όχι εθνική, κατά συνέπεια γιατί να εμπιστευτούμε ένα σύστημα που έχει τόσο απάνθρωπο παρελθόν και δεν γνωρίζει τίποτα για το μέλλον, αφού είμαστε του Ελληνισμού κι αγαπάμε την Ελλάδα ακόμα κι αν μας πληγώνει η όλη κατάσταση.

Νίκος Λυγερός Λόγοι Σοφίας
Κείμενα: Opus of N. Lygeros

Σημ.: Κλικ στην εικόνα ή τον σύνδεσμο για να δείτε τα Video.


21258) Η Ελλάδα δεν είναι για πέταμα! Perfection 16 8 9/2015.
Articles & Analyses sur les Echecs - N. Lygeros
18436) Η στρατηγική ανάκαμψη της Ελλάδας. Perfection 16 1 1/2015.