Ν. Λυγερός: ἅπαντα κηρύξατε τό εὐαγγέλιον διά τοῦτον τόν λόγον ὕπαγε

Ν. Λυγερός: ἅπαντα κηρύξατε τό εὐαγγέλιον διά τοῦτον τόν λόγον ὕπαγε

Κείμενα Νίκος Λυγερός
Επιμέλεια Σοφία Ντρέκου

ἅπαντα κηρύξατε τό εὐαγγέλιον

Πιάσε το έργο και θυμήσου την εντολή που δεν υπήρχε πριν έρθει γιατί τότε θα καταλάβεις τι έχεις να κάνεις για ν' αγγίξεις την τελειότητα και να θυσιαστείς λέγοντας παντού τον καλό λόγο δίχως κόπωση, μόνο με τη χαρά της ενημέρωσης που σώζει τους ανθρώπους, γιατί βλέπουν πια την παράξενη προοπτική που υπάρχει πέρα από το σκοτάδι, διότι το φως αρχίζει να λάμπει.

διά τοῦτον τόὸν λόγον ὕπαγε


Μην κοιτάς τις λεπτομέρειες που σ' απασχολούν αλλά τους λόγους και τα αίτια που παρουσιάζουν μέσω της σκέψης την ουσία μας αλλιώς θα αργήσεις να δεις το φως και θα περιμένεις να σωθείς δίχως να βοηθήσεις τη συνέχεια του έργου γιατί δεν πίστεψες σε αυτό και μόνο αλλά κοίταξες τις δυνάμεις και πρόβλεψες ότι δεν γίνεται να τα καταφέρεις τόσο ο άθλος ήταν αδιανόητος για σένα.

Κείμενα: www.lygeros.org

12780) ἅπαντα κηρύξατε τὸ εὐαγγέλιον. (ποίημα). Perfection 14 7 7/2013. Eλ. ἅπαντα κηρύξατε τὸ εὐαγγέλιον. (ποίημα). Eλ. ἅπαντα κηρύξατε τὸ εὐαγγέλιον. (ποίημα). It. predicate il vangelo ad ogni creatura. (poesia).

12777) διὰ τοῦτον τὸν λόγον ὕπαγε. (ποίημα). Perfection 14 7 7/2013. En. διὰ τοῦτον τὸν λόγον ὕπαγε. (poem). It. per questa parola è uscito. (poesia).

Διαβάστε επίσης: