Ν. Λυγερός: Δεν υπάρχουν διακοπές για τη Μακεδονία - Γιατί τόση προπαγάνδα; - Μετά τη Μακεδονία, o Ελληνισμός (Βίντεο)

Ν. Λυγερός: Δεν υπάρχουν διακοπές για τη Μακεδονία - Γιατί τόση προπαγάνδα; - Μετά τη Μακεδονία, o Ελληνισμός (Βίντεο)


Επιμέλεια Σοφία Ντρέκου


Δεν υπάρχουν διακοπές για τη Μακεδονία

Ό,τι και να γίνεται στην Ελλάδα, ακόμα και η τραγωδία της φωτιάς, δεν υπάρχουν διακοπές για τη Μακεδονία. Μπορεί να είδαμε και άλλους υπουργούς τόσο αναρμόδιους, όσο τον ΥπΕξ για τα θέματα της διαχείρισης κρίσεων και τη στρατηγική αντιμετώπιση προβλημάτων, αλλά αυτό δεν αποτελεί μία δικαιολογία. Διότι είδαμε προβλήματα απραξίας, ενώ με τον ΥπΕξ είδαμε απόπειρα ενάντια στον Ελληνισμό.

Το προσύμφωνο που υπέγραψε με τον ομόλογό του, προβληματίζει όλο και περισσότερους Έλληνες. Πολλοί βέβαια δεν καταλαβαίνουν καν πώς καταλήξαμε σε αυτό το σημείο, επειδή θεωρούν ότι οι αξιωματούχοι της Ελλάδας πρέπει να έχουν έστω και την ελάχιστη εθνική συνείδηση. Όμως ξεχνούν ότι μία σταλινική προσέγγιση της πραγματικότητας δεν εμπεριέχει στοιχεία εθνικής συνείδησης. Κάθε πράξη των σταλινικών είναι σχεδιασμένη για να υποστηρίξει την ιδεολογία και τίποτα άλλο. Κατά συνέπεια οι εξωτερικοί παρατηρητές δυσκολεύονται να ερμηνεύσουν το αντικείμενο της διαπραγμάτευσης. Δεν πρόκειται για μία διαπραγμάτευση μεταξύ Εθνών, αλλά για μία αντιπαράθεση ιδεολογίας με Έθνος. 

  • Ο ΥπΕξ υπηρετεί μόνο και μόνο την ιδεολογία του και αυτή του λέει ότι η Ελλάδα δεν πρέπει να καταπατά τη Μακεδονία ούτε τη Θράκη και ότι πρέπει να γίνει αποκατάσταση των Σκοπιανών όχι επειδή είναι προς όφελός τους, αλλά επειδή πλήττει τον Ελληνισμό. Διότι πολύ απλά η σταλινική ιδεολογία θεωρεί τον Ελληνισμό ως εχθρό και τίποτα άλλο.


Η μικρή εκκαθάριση
που προσπαθεί
να πετύχει
η κυβέρνηση
στην Ελλάδα
έχει μοντέλο
τη μεγάλη
λόγω ιδεολογίας
αλλά επειδή
δεν ελέγχει ακόμα
τα δικαστήρια
φωνάζει φασίστες
αυτούς που είναι
της ελευθερίας
και νομίζει
ότι τους καταδίκασε
επειδή μίλησε
τόσο άσχετη είναι.


Μετά τη Μακεδονία, o Ελληνισμός

Λόγω του Προσυμφώνου και αυτής της απαράδεκτης πράξης που προσπαθεί να καταλήξει σε μία Συμφωνία, αναγκαζόμαστε ήδη να διευκρινίζουμε, ότι η Μακεδονία δεν είναι μόνο η βόρεια περιοχή του πρώτου μέρους κι ότι έχει μία ιστορία που δεν μπορούν να σβήσουν σταλινικές προσεγγίσεις που θεωρούν ότι μόνο το παρόν, χωρίς το παρελθόν είναι ικανό να παράγει μέλλον. Βέβαια πρόκειται αποκλειστικά για σταλινικό μέλλον και τίποτα άλλο. 


Ο ΥπΕξ δεν προσπαθεί να εξυπηρετήσει ελληνικά συμφέροντα, ακολουθεί τις εντολές της ιδεολογίας του. Δεν τον απασχολεί το γεγονός ότι ο ελληνικός λαός διαφωνεί μαζί του, διότι δεν πιστεύει στις αξίες της Δημοκρατίας. 

  • Το μόνο του θεμέλιο είναι η έννοια του κράτους χωρίς την ύπαρξη του Έθνους. Έτσι εξετάζει και την περίπτωση των διαπραγματεύσεων μεταξύ Ελλάδας και Σκοπίων. 
Είναι μόνο λόγω κοινής ιδεολογίας που έγινε η προσέγγιση, διότι είναι μόνο αυτή η προσέγγιση που εξασφαλίζει το πλαίσιο της αντίληψης του, αλλά βέβαια και το πλήγμα ενάντια του Ελληνισμού. Σπάνιοι είναι αυτοί που συνειδητοποίησαν ότι στην πολιτική τους αντίληψη, η Μακεδονία είναι μόνο ένα εργαλείο φθοράς για την επίθεση κατά του Ελληνισμού. 

Τόσες δεκαετίες προσπαθεί να ζήσει το κόκκινο θαύμα στην Ελλάδα. Αλλά η πατρίδα μας αντιστέκεται φυσιολογικά χωρίς να κάνει καμιά προσπάθεια, διότι είναι της Ελευθερίας και της Δημοκρατίας. Έτσι με αυτή την διαπραγμάτευση, βρίσκει μια ευκαιρία να ενεργοποιεί την επίθεση του σταλινισμού ενάντια στον Ελληνισμό και άρχισε με τη Μακεδονία μας.



Γιατί τόση προπαγάνδα;

Μετά από τόσα χρόνια καταπάτησης των θέλω του ελληνικού λαού, αυτή η κυβέρνηση φαίνεται πως δεν κατάφερε να ξεπεράσει τα σταλινικά της αντανακλαστικά και παρέμεινε κόμμα εντός της εξουσίας. Γι’ αυτό τον λόγο θίγεται κάθε φορά που κάποιος της ασκεί κριτική. Έχει βρει την απλοϊκή απάντηση σε κάθε κριτική, αφού υπερασπίζεται πάντα με τον ίδιο τρόπο. Αρέσκεται να λέει ότι την κατηγορούν φασίστες. 


Το πιο γελοίο της υπόθεσης είναι ότι το λέει με όλους και όλα τα κόμματα. Στην πραγματικότητα επειδή θα ήθελε να ιδρύσει μια δικτατορία του προλετάριου, ενάντια στις ιμπεριαλιστικές τάσεις όλων κατά τα λεγόμενα της, επιτρέπει στον εαυτό της να καταπατά κάθε πολίτη που αντιδρά. 


Η ανικανότητα της να σταθεί στο ύψος μιας δικτατορίας της κόκκινης βαρβαρότητας είναι αυτή που μας σώζει διότι δυσκολεύεται να εφαρμόσει αυτό που ονειρεύεται. Πάντα προσπαθεί απεγνωσμένα να μοιάσει στη σοβιετική πραγματικότητα. Είναι βέβαια καθυστερημένη, διότι όλοι ξέρουν πως έχει τελειώσει, αλλά όταν είσαι σταλινικός μια μέρα, είσαι πάντα σταλινικός έτσι ότι και να γίνεται πάντα θέλεις να κάνεις το ίδιο. 

  • Εδώ φαντάζεται μια κόκκινη Ελλάδα χωρίς Μακεδονία και Θράκη, η οποία να ανήκει σε μια βαλκανική ένωση χωρών του ίδιου τύπου. 
Ακόμα δεν έχει καταλάβει ότι αυτό το όραμα, δεν λειτούργησε και κατέρρευσε. Η νοσταλγική της προσέγγιση την αναγκάζει να χρησιμοποιεί όλο και περισσότερη προπαγάνδα, όπως έκανε και το ναζιστικό καθεστώς προς το τέλος της ζωής του, προσπαθώντας να καλύψει τα κενά μιας ιδεολογίας που δεχόταν επιθέσεις της πραγματικότητας.

Κείμενα, Βίντεο: Opus of N. Lygeros www.lygeros.org

39364) Δεν υπάρχουν διακοπές για τη Μακεδονία. Perfection 19 7 7/2018.
39365) Μετά τη Μακεδονία, o Ελληνισμός. Perfection 19 7 7/2018.
39366) Γιατί τόση προπαγάνδα; Perfection 19 7 7/2018.
39374) Η μικρή εκκαθάριση. (ποίημα). Perfection 19 7 7/2018.


• Νίκος Λυγερός: Υπογράψτε ενάντια στη Συμφωνία για τη Μακεδονία

Ο Δρ. Νίκος Λυγερός είναι Στρατηγικός Σύμβουλος και καθηγητής Γεωστρατηγικής. Καθηγητής Πανεπιστημίου της Lyon – Μαθηματικός, Ζωγράφος, Ποιητής, Σκηνοθέτης, Γλωσσολόγος κ.ά. Δείτε το βιογραφικό του εδώ.

Σημ.: Κλικ στην εικόνα ή τον σύνδεσμο για να δείτε τα Video.


























Σχετικά θέματα: