9 Οκτ 2013

Το πνεύμα του Κολοκοτρώνη - Νίκος Λυγερός - Να 'τανε ο Κολοκοτρώνης εδώ μαζί μας


Το πνεύμα του Κολοκοτρώνη
Να 'τανε ο Κολοκοτρώνης 
Νίκος Λυγερός

Επιμέλεια Σοφία Ντρέκου

Το πνεύμα του Κολοκοτρώνη

Αν νιώθεις ότι ζεις μέσα σε μία φυλακή, ενώ κατοικείς στην πατρίδα σου, τότε σκέψου το πνεύμα του Κολοκοτρώνη και ετοιμάσου να δράσεις.

Κι αν δεν γνωρίζεις καλά την συμβολή της Φιλικής Εταιρείας, θυμήσου ότι οι εχθροί μας την ονόμαζαν μυστική, καθώς το απέδειξαν οι μεταφράσεις του Αλέξανδρου Καραθεοδωρή, που είχε πρόσβαση στο μυστικοφύλακα της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.

Αν ακούς πολλούς να μιλούν, μην ξεχάσεις ποτέ ότι λίγοι δρουν. 

Κι αν μας βρίζουν οι εχθροί μας λέγοντας μας ότι είμαστε λίγοι, θα τους αποδείξουμε ότι είμαστε σπάνιοι. Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να σε καταπατήσει, όποιος κι αν είναι. Κανείς δεν μπορεί να σου απαγορεύσει να ζεις στην πατρίδα σου ελεύθερος, δίχως να υποστεί κόστος. Ό,τι και να πουν είμαστε ένας λαός με αξίες κι όχι ένα κράτος με αρχές.

Ό,τι και να έζησες, σημασία έχει πώς θα πεθάνεις. Γι’ αυτό μην κοιτάς αποκλειστικά τα οικονομικά για να καταλάβεις την κατάσταση. Το παίγνιο δεν είναι αστείο, το παίγνιο δεν είναι απλό. 

Αν βρίσκεις το χειμώνα πολύ λευκό, κράτα στο νου το καλοκαίρι. Αν βρίσκεις βαριά την ημισέληνο, κράτα στο χέρι σου τον ήλιο της δικαιοσύνης. 

Μην τρέχεις σαν τους ραγιάδες, πολέμα ως Έλληνας τους εχθρούς του ελληνισμού, δίχως να κάνεις διακρίσεις. Κι αν μερικοί έχουν βλέψεις όσον αφορά στη γενοκτονία, τότε θυμίσου ότι δεν γεννήθηκες θύμα και ότι μπορείς ν’ αντισταθείς σε αυτούς που πιστεύουν ότι θα είναι άτρωτοι, ενώ χρησιμοποιούν την πειθώ, για να μην δώσουν μάχη. Μην κοιτάς μόνο και μόνο τις μάχες, δες και τον πόλεμο σε ευρύτερο επίπεδο. 

Αν τα λόγια των πολιτικών σε κουράζουν και σε μπερδεύουν πάρε ένα βιβλίο ιστορίας, διότι μόνο αυτό θα ενισχύσει την αντίστασή σου. Μην υποκύψεις στις πιέσεις ακόμα και αν δεν βλέπεις λύση στα οικονομικά σου. 

Ετοιμάζουμε τη λύση την οικονομική μέσω του στρατηγικού σχεδιασμού γύρω από το θέμα της ΑΟΖ

Πρέπει ν’ αντέξεις ακόμα τα λόγια που σε πληγώνουν, διότι είναι με τις σκέψεις που θα κατασκευάσεις κάτι για τους άλλους, για εμάς. Μπορεί ο αγώνας να είναι δύσκολος, αλλά αυτό μας δίνει την αξία μας, την επαναστατική μας δράση.

Αν σε συνοδεύει το πνεύμα του Κολοκοτρώνη δεν έχεις τίποτα να φοβηθείς, διότι ξέρεις από μάχες. Απλώς δώσε περισσότερη σημασία στην έννοια της πολιορκίας, αν θες πράγματι να συμβάλλεις κι εσύ στο μέλλον της πατρίδας μας. 

Βλέπεις υπάρχουν επιλογές. Μπορείς να μείνεις απαθής ή να γίνεις δυναμικός, ανάλογα με το τι επιδιώκεις. Μην περιμένεις από όλους τους πολίτες να είναι αγωνιστές και από όλους τους αγωνιστές να είναι όλοι ήρωες. 

Εδώ και αιώνες ξεπερνούμε χειρότερα προβλήματα, κατοχές και πολέμους, δεν είναι μια κρίση που θα μας βάλει κάτω. Το ηθικό σου μην αφήσεις στους άλλους. 

Κράτα γερά τις αξίες για να προσπεράσεις τις αρχές, διότι έχεις μόνο μια πατρίδα. Κι όσο για τους εχθρούς της, κράτα τους την πρέπουσα θέση και καμιά άλλη στον τόπο μας. 

Άσε λοιπόν το πνεύμα του Κολοκοτρώνη να σε πλημμυρίσει για να δεις επιτέλους τη στρατηγική της ανάπτυξης και της ανθεκτικότητας.

Ο γέρος του Μοριά. (Dessin). Ν. Λυγερός

Να 'τανε ο Κολοκοτρώνης

Να 'τανε ο Κολοκοτρώνης εδώ μαζί μας
για να μας πει ακόμα μια φορά ότι πρέπει
να είμαστε συντονισμένοι για να πετύχουμε
δοξασμένους στόχους
και όχι να ασχολούμαστε με τη μιζέρια 
των πολιτικών που δεν μπορούν 
να πουν τρεις λέξεις χωρίς να έρθει
να τους διαψεύσει ο καθένας
λόγω έλλειψης αξιοπιστίας
γι' αυτό συγκεντρώσου και πιάσε το σπαθί σου
για να πάμε στα άστρα της ελευθερίας.


Σοφία Ντρέκου 8 Οκτωβρίου 2014 ΓΙΑΤΙ Κάποια πράγματα είναι διαχρονικά... καλοί μου φίλοι!!! Καλή Λευτεριά!!!! 8 Οκτωβρίου 1838: Ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης εκφωνεί στην Πνύκα την περίφημη ομιλία του «Παραινέσεις προς τη νέα γενιά».

Σχόλια:

Virginia Firiki Η παλικαριά, η ανδρειωσύνη, η φιλοπατρία του Κολοκοτρώνη ...με συγκινούν αφάνταστα!!! Μακάρι το παράδειγμα αυτών των λίγων μετρημένων επιφανών ανδρών να το είχαν μιμηθεί κι άλλοι! Μακάρι ... κάποιοι... έστω ελάχιστοι από τους σημερινούς ελευθερωτές της πατρίδας μας να συγκέντρωναν στη ψυχή τους την ελάχιστη σπίθα πίστης και αγάπης για τις αξίες και τα ιδανικά ενός πονεμένου έθνους...!!! Είθε Ο καλός και πανάγαθος Θεός να φωτίζει κυρίως εκείνους που κρατούν στα χέρια τους τις τύχες μας...κι ας βρεθεί επιτέλους ένας Αληθινός Κολοκοτρώνης να πολεμήσει για την Ελλάδα μας!!! 8 Οκτωβρίου 2014 στις 9:06 π.μ.

Xristos Agridopoulos: δεν ειναι στο χέρι κανενός αφού δεν κατάλαβαν την ιστορία μας θα τους την ξαναδείξουμε. 8 Οκτωβρίου 2014 στις 9:27 π.μ.

Vicky Ko-Vid: Ο Θ.Κολοκοτρώνης ήταν σοφός και ας μην ήξερε γράμματα, σαν τους αλιείς που ο Ιησούς Χριστός τους ανέδειξε σοφούς, για να κηρύξουν τον λόγο Του στους ανθρώπους. Ο Θ.Κολοκοτρώνης είχε αγάπη για την πατρίδα του,πίστη στο Θεό, μεγάλη παλληκαριά,ακεραιότητα στον χαρακτήρα του και πάνω απ' όλα ήταν γεννημένος στρατηγός. Αλλά δυστυχώς για την πατρίδα μας είναι η χώρα που γέννησε τον εφιάλτη και συνεχίζουν μέχρι σήμερα να υπάρχουν οι απόγονοί του.Επιθυμία όλων όσων αγαπάμε την πατρίδα μας,είναι να δούμε νέους Κολοκοτρώνηδες να παίρνουν τα ινία της Ελλάδας μας,για να την δούμε πάλι ελεύθερη και δυνατή. 8 Οκτωβρίου 2014 στις 11:06 π.μ.

αέναη επΑνάσταση 8 Οκτωβρίου 2014
8 Οκτωβρίου 2014 στις 6:18 π.μ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: