Άλλο ποσό κι άλλο ποσοστό (δεν ανεχόμαστε τη δημαγωγία)


Όταν προσπαθείς να πείσεις με δημαγωγικό τρόπο ότι μπορείς ν' αποφύγεις τις συνθήκες και τις πιέσεις χρησιμοποιώντας την έννοια του ποσού όσο κι αν είναι αφαιρετική ή μάλλον αυθαίρετη όταν μιλάς για προπώληση πρέπει να είσαι προσεχτικός, διότι οι περισσότεροι δεν γνωρίζουν την πραγματικότητα αλλά αυτή υπάρχει και θα έρθει να σε διαψεύσει με τον πιο σκληρό τρόπο.

Βέβαια μέχρι να υπάρξει το πρόβλημα θα μπορείς να λες ό,τι θες και να μιλάς ακόμα και για τιτλοποίηση. Όταν όμως όλοι θα δουν ότι στη πράξη δεν έκανες απολύτως τίποτα, διότι στην ουσία ούτε εσύ δεν πίστευες στην υλοποίηση αυτής της ιδέας, γιατί δεν ήθελες παρά μόνο την ορολογία της, τότε θα τους απογοητεύσεις και δεν θα πιστεύουν πια στην αξιοπιστία σου.

Αντιθέτως πρέπει να σκεφτείς ότι ένα συμμαχικό πλαίσιο είναι απαραίτητο για να παλέψουμε ενάντια στα κτήνη που τολμούν να ξεχάσουν τους πρόσφυγες, τους εγκλωβισμένους, τους αγνοούμενους για να προτείνουν στον θύτη που δεν αναγνωρίζει τα εγκλήματα πολέμου και τα εγκλήματα κατά της Ανθρωπότητας, το πέρασμα της ενέργειας της θάλασσας. 
  • Γιατί αυτούς πρέπει να πολεμήσουμε κι όχι τους δικούς μας που προσπαθούν να σταθούν όρθιοι όταν όλοι οι άλλοι γονατίζουν με την παραμικρή δυσκολία.
Εδώ παράγουμε έργο για το μέλλον του λαού μας και δεν ανεχόμαστε τη δημαγωγία. 

Μίλα λοιπόν ξεκάθαρα για ποσοστό το οποίο θα υπάρχει μόνο και μόνο μετά την αξιοποίηση του απέραντου γαλάζιου που μας έδωσε η στρατηγική. Ν. Λυγερός

Σ. Ντρέκου | Ν. Λυγερός Λόγοι
Κείμενα/Ποίηση: Opus of N. Lygeros

Σχετικά Θέματα: